Bostanul este bogat in betacaroten, are proprietati antiinflamatoare si antioxidante, este anticancerigen si anti-diabetic. Dovleacul, sau bostanul, are foarte puţine calorii, dar totodata este o sursa bogata de fibre, antioxidanți, minerale, vitamine, fiind recomandat de nutritioniști pentru controlul colesterolului si reducerea greutatii corporale
Mod de preparare:
Se curata bostanul de coaja si seminte si se taie in bucati, prazul se curata, se spala, se taie rondele.
Usturoiul se zdrobeste. Supa de pui o puteti pregati cu: un piept de pui, o pulpa de pui, un morcov, telina, pastarnac, ceapa si un fir de patrunjel verde, sau la alegere supa rapida daca folositi de obicei cubulete de pui adaugati apa si ulei, le dati cateva minute in fiert.
In oala slow cooker punem bostanul taiat cubulete.
Se adauga si prazul cu usturoiul.
Condimentam cu sare si piper si o lingurita de ghimbir pudra.
Eu am pus si o lingurita de chimion. Daca nu va place gustul lui puteti sa-l inlocuiti cu boia de ardei dulce.
Cand e gata se mixeaza bine, se mai condimenteaza cu sare, piper si usturoi praf, se adauga patrunjel verde.
Se serveste cu iaurt grecesc sau smantana si crutoane.
Pofta buna!
Bostanul este bogat in betacaroten, are proprietati antiinflamatoare si antioxidante, este anticancerigen si anti-diabetic. Dovleacul, sau bostanul, are foarte puţine calorii, dar totodata este o sursa bogata de fibre, antioxidanți, minerale, vitamine, fiind recomandat de nutritioniști pentru controlul colesterolului si reducerea greutatii corporale.
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Se curata bostanul de coaja si seminte si se taie in bucati, prazul se curata, se spala, se taie rondele.
Usturoiul se zdrobeste. Supa de pui o puteti pregati cu: un piept de pui, o pulpa de pui, un morcov, telina, pastarnac, ceapa si un fir de patrunjel verde, sau la alegere supa rapida daca folositi de obicei cubulete de pui adaugati apa si ulei, le dati cateva minute in fiert.
In oala slow cooker punem bostanul taiat cubulete.
Se adauga si prazul cu usturoiul.
Condimentam cu sare si piper si o lingurita de ghimbir pudra.
Eu am pus si o lingurita de chimion. Daca nu va place gustul lui puteti sa-l inlocuiti cu boia de ardei dulce.
Cand e gata se mixeaza bine, se mai condimenteaza cu sare, piper si usturoi praf, se adauga patrunjel verde.
Se serveste cu iaurt grecesc sau smantana si crutoane.
Pofta buna!
Bostanul este bogat in betacaroten, are proprietati antiinflamatoare si antioxidante, este anticancerigen si anti-diabetic. Dovleacul, sau bostanul, are foarte puţine calorii, dar totodata este o sursa bogata de fibre, antioxidanți, minerale, vitamine, fiind recomandat de nutritioniști pentru controlul colesterolului si reducerea greutatii corporale.