Iata o reteta de tarta cu somon, mai mult decat delicioasa pentru iubitorii de peste. Tarta Medalion cu somon si zucchinii este gustoasa, satioasa si hranitoare iar ingredientele se potrivesc minunat. O poti prepara cand nu vrei sa petreci prea mult timp in bucatarie, pentru ca este foarte usor de facut.
Mod de preparare:
Tarta am realizat-o in doua faze, prima faza montarea somonului in aluatul foietaj, a doua faza rularea feliilor de zucchinii in aluat foietaj.
Pentru prima faza am folosit 330 gr de aluat foietaj.
Punem aluatul foietaj pe masa de lucru acoperita cu hartie de copt si se intinde cu un sucitor (eu am preparat aluatul in casa cu o zi inainte). Pentru aceasta tarta se poate folosi si aluat foietaj din comert, important este sa-l dezhetati conform instructiunilor si sa il mai intindeti putin daca foaia de aluat este prea groasa.
Dupa ce intindem aluatul in forma rotunda, il vom intepa pe mijloc cu o furculita. Ungem apoi marginile cu putin ulei sau unt topit.
Somonul il curatam de piele, il stropim cu zeama de lamaie, apoi il vom condimenta cu sare si piper.
Asezam feliile de somon in cerc pe foaia de aluat intinsa, lasand margini de aluat spre exterior pentru a putea sa impaturim somonul cu el.
Impaturim somonul ruland marginile de blat peste el, dinspre exterior spre interiorul tartei.
Taiem apoi somonul acoperit cu aluat in bucati de cca 3 cm, pe care le vom suci cu partea taiata in sus, sa se vada somonul.
Asezam toate bucatiele taiate cu somonul in sus, ca in imagine, apoi il vom da la rece pana terminam cu urmatoarea faza.
Pentru urmatoarea faza, am folosit 280 gr de aluat foietaj.
Am intins aluatul cu un sucitor.
Apoi l-am taiat in 4 fasii, ca in imagine.
Zucchinii se taie felii subtiri.
Curatam si spalam ceapa verde, apoi o tocam marunt. Intr-un bol punem branza dulce, ceapa tocata marunt sare, piper.
Amestecam compozitia cu o jumatate de ou batut.
Punem pe fasiile de aluat cate o lingura din compozitia de branza.
Intindem branza cu o spatula de-a lungul fasiilor de aluat.
Apoi vom adauga felii de zucchinii pe fasiile de aluat de la un capat la altul peste branza intinsa.
Incepem sa rulam fiecare fasie.
Dupa ce am terminat de rulat prima fasie, o asezam la capatul celei de a doua fasii si continuam rularea.
La fel procedam si cu urmatoarele fasii de aluat, rulandu-le cu grija nu foarte strans.
Vom obtine o rulada in forma de floare, pe care o vom aseza in mijlocul tartei.
Scoatem tarta de somon din frigider, ungem mijlocul cu branza ramasa.
Adaugam apoi floarea de aluat cu zucchinii.
Ungem cu restul de ou batut ramas marginile tartei si feliile de zucchinii.
Cand tarta s-a copt, o scoatem din cuptor si o lasam cateva minute sa se mai raceasca.
Se serveste calda, sau rece ca aperitiv, este extrem de gustoasa si satioasa.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Tarta am realizat-o in doua faze, prima faza montarea somonului in aluatul foietaj, a doua faza rularea feliilor de zucchinii in aluat foietaj.
Pentru prima faza am folosit 330 gr de aluat foietaj.
Punem aluatul foietaj pe masa de lucru acoperita cu hartie de copt si se intinde cu un sucitor (eu am preparat aluatul in casa cu o zi inainte). Pentru aceasta tarta se poate folosi si aluat foietaj din comert, important este sa-l dezhetati conform instructiunilor si sa il mai intindeti putin daca foaia de aluat este prea groasa.
Dupa ce intindem aluatul in forma rotunda, il vom intepa pe mijloc cu o furculita. Ungem apoi marginile cu putin ulei sau unt topit.
Somonul il curatam de piele, il stropim cu zeama de lamaie, apoi il vom condimenta cu sare si piper.
Asezam feliile de somon in cerc pe foaia de aluat intinsa, lasand margini de aluat spre exterior pentru a putea sa impaturim somonul cu el.
Impaturim somonul ruland marginile de blat peste el, dinspre exterior spre interiorul tartei.
Taiem apoi somonul acoperit cu aluat in bucati de cca 3 cm, pe care le vom suci cu partea taiata in sus, sa se vada somonul.
Asezam toate bucatiele taiate cu somonul in sus, ca in imagine, apoi il vom da la rece pana terminam cu urmatoarea faza.
Pentru urmatoarea faza, am folosit 280 gr de aluat foietaj.
Am intins aluatul cu un sucitor.
Apoi l-am taiat in 4 fasii, ca in imagine.
Zucchinii se taie felii subtiri.
Curatam si spalam ceapa verde, apoi o tocam marunt. Intr-un bol punem branza dulce, ceapa tocata marunt sare, piper.
Amestecam compozitia cu o jumatate de ou batut.
Punem pe fasiile de aluat cate o lingura din compozitia de branza.
Intindem branza cu o spatula de-a lungul fasiilor de aluat.
Apoi vom adauga felii de zucchinii pe fasiile de aluat de la un capat la altul peste branza intinsa.
Incepem sa rulam fiecare fasie.
Dupa ce am terminat de rulat prima fasie, o asezam la capatul celei de a doua fasii si continuam rularea.
La fel procedam si cu urmatoarele fasii de aluat, rulandu-le cu grija nu foarte strans.
Vom obtine o rulada in forma de floare, pe care o vom aseza in mijlocul tartei.
Scoatem tarta de somon din frigider, ungem mijlocul cu branza ramasa.
Adaugam apoi floarea de aluat cu zucchinii.
Ungem cu restul de ou batut ramas marginile tartei si feliile de zucchinii.
Cand tarta s-a copt, o scoatem din cuptor si o lasam cateva minute sa se mai raceasca.
Se serveste calda, sau rece ca aperitiv, este extrem de gustoasa si satioasa.
Pofta buna!