Tocanita de ciuperci cu legume este o mancare perfecta pentru perioadele de post dar nu numai, este gustoasa, hranitoare, satioasa, colorata si usoara pentru stomac, relativ ieftina de realizat si usor de preparat. O puteti servi simpla sau cu diverse garnituri, ori salate, paine proaspata, ardei iuti, etc.
Mod de preparare:
Ciupercile se spala, se taie in felii mari. Nu este necesar sa le curatam de coaja si sa pierdem timp, sunt extrem de sanatoase si gustoase cu tot cu coaja si codite.
Rosia se spala, se taie in bucati potrivite. Ceapa se curata de coaja, se spala, se taie solzisori. Ardeiul sau ardeii colorati se spala, se taie marunt.
Telina se curata, se spala, se toaca marunt. Pastarnacul se curata, se spala, se toaca marunt. Patrunjelul radacina se curata, se spala, se toaca marunt. Morcovul se curata, se spala, se toaca cubulete. Usturoiul se curata, se toaca marunt. Prazul se spala,se taie in rondele.
Intr-o cratita cu margini inalte sau wok punem uleiul la incins apoi adaugam ceapa si o calim cateva minute pana se inmoaie usor.
Amestecam cu o lingura iar cand prazul s-a inmuiat si desfacut putem adauga celelalte legume.
Cand rosia isi schimba culoarea intr-o nuanta mai deschisa putem sa adaugam si celelalte legume.
Ciupercile se fierb repede de aceea e important sa gatim inainte legumele cu durata de gatire mai mare.
Cand ciupercile s-au schimbat integral la culoare, lasam tocanita sa scada, potrivim cu sare si piper dupa gust.
Aproape de final punem rantasul pe care il pregatim simplu din apa calda cu faina, rantasul se toarna prin sita in tocanita ca sa nu facem cocolase, apoi fierbem pana cand tocanita se ingroasa, cam 2-3 minute sa ne asiguram ca si rantasul s-a fiert. Daca nu preferati rantasul in mancare puteti lasa tocanita asa, este la fel de gustoasa si delicioasa. Sunt retete in care rantasul se pune la inceputul retetei o data cu ceapa la calit, eu il prefer la final fiert, nu prajit.
La final adaugam patrunjel verde tocat sau marar verde, ori ambele dupa preferinta.
Tocanita de ciuperci se serveste calda alaturi de mamaliguta, ardei iute, salate, sau muraturi.
Daca nu sunteti fun mamaliguta o puteti inlocui cu garnitura de orez, sau paste ori piure-uri de legume.
Cu tocanita de ciuperci servita cu mamaliguta sau alte garnituri iti iei vitaminele si mineralele din legume atat de necesare pentru sanatate, mai ales in perioadele de post cand sunt scoase din meniul zilnic alimentele de origine animala. Tocanita de ciuperci cu legume este o mancare simpla, gustoasa si satioasa pentru intreaga familie.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Ciupercile se spala, se taie in felii mari. Nu este necesar sa le curatam de coaja si sa pierdem timp, sunt extrem de sanatoase si gustoase cu tot cu coaja si codite.
Rosia se spala, se taie in bucati potrivite. Ceapa se curata de coaja, se spala, se taie solzisori. Ardeiul sau ardeii colorati se spala, se taie marunt.
Telina se curata, se spala, se toaca marunt. Pastarnacul se curata, se spala, se toaca marunt. Patrunjelul radacina se curata, se spala, se toaca marunt. Morcovul se curata, se spala, se toaca cubulete. Usturoiul se curata, se toaca marunt. Prazul se spala,se taie in rondele.
Intr-o cratita cu margini inalte sau wok punem uleiul la incins apoi adaugam ceapa si o calim cateva minute pana se inmoaie usor.
Amestecam cu o lingura iar cand prazul s-a inmuiat si desfacut putem adauga celelalte legume.
Cand rosia isi schimba culoarea intr-o nuanta mai deschisa putem sa adaugam si celelalte legume.
Ciupercile se fierb repede de aceea e important sa gatim inainte legumele cu durata de gatire mai mare.
Cand ciupercile s-au schimbat integral la culoare, lasam tocanita sa scada, potrivim cu sare si piper dupa gust.
Aproape de final punem rantasul pe care il pregatim simplu din apa calda cu faina, rantasul se toarna prin sita in tocanita ca sa nu facem cocolase, apoi fierbem pana cand tocanita se ingroasa, cam 2-3 minute sa ne asiguram ca si rantasul s-a fiert. Daca nu preferati rantasul in mancare puteti lasa tocanita asa, este la fel de gustoasa si delicioasa. Sunt retete in care rantasul se pune la inceputul retetei o data cu ceapa la calit, eu il prefer la final fiert, nu prajit.
La final adaugam patrunjel verde tocat sau marar verde, ori ambele dupa preferinta.
Tocanita de ciuperci se serveste calda alaturi de mamaliguta, ardei iute, salate, sau muraturi.
Daca nu sunteti fun mamaliguta o puteti inlocui cu garnitura de orez, sau paste ori piure-uri de legume.
Cu tocanita de ciuperci servita cu mamaliguta sau alte garnituri iti iei vitaminele si mineralele din legume atat de necesare pentru sanatate, mai ales in perioadele de post cand sunt scoase din meniul zilnic alimentele de origine animala. Tocanita de ciuperci cu legume este o mancare simpla, gustoasa si satioasa pentru intreaga familie.
Pofta buna!