Prajitura Trifle este un desert inventat de englezi care a castigat popularitate in ultimii ani penyru ca este un desert fara coacere, gustos, cu arome diferite, facut din fructe, crema, aluat pufos, frisca si eventual jeleu, aranjate in straturi.
Mod de preparare:
Pentru aceasta prajitura, eu nu am respectat intocmai reteta clasica insa asa cum am creat-o a iesit absolut delicioasa.
Asadar, din cozonacul vechi sau pandispan putem pregati prajitura trifle, un desert englezesc in straturi, ce contine blat din cozonac primul strat, pe care eu l-am insiropat cu jumatate din siropul de rom.
Decoram marginile vasului cu felii de capsuni.
Am adaugat jumatate din crema de budinca de capsuni.
Apoi am nivelat crema cu o spatula.
A urmat un nou strat de cozonac pe care l-am insiropat cu restul de sirop din esenta de rom.
Am turnat ciocolata topita, si am nivelat cu grija pe toata suprafata.
Am pus apoi restul de budinca si sos de caramel.
Am continuat cu un nou strat de felii de capsuni pe marginea vasului.
La final am pus frisca lichida batuta.
Am decorat cu fructe: capsuni si zmeura, si am dat prajitura la rece.
Dupa cum vedeti, aveti ocazia de a transforma pandispanul sau cozonacul pe care nimeni nu le mai mananca intr-un desert cochet si delicios.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pentru aceasta prajitura, eu nu am respectat intocmai reteta clasica insa asa cum am creat-o a iesit absolut delicioasa.
Asadar, din cozonacul vechi sau pandispan putem pregati prajitura trifle, un desert englezesc in straturi, ce contine blat din cozonac primul strat, pe care eu l-am insiropat cu jumatate din siropul de rom.
Decoram marginile vasului cu felii de capsuni.
Am adaugat jumatate din crema de budinca de capsuni.
Apoi am nivelat crema cu o spatula.
A urmat un nou strat de cozonac pe care l-am insiropat cu restul de sirop din esenta de rom.
Am turnat ciocolata topita, si am nivelat cu grija pe toata suprafata.
Am pus apoi restul de budinca si sos de caramel.
Am continuat cu un nou strat de felii de capsuni pe marginea vasului.
La final am pus frisca lichida batuta.
Am decorat cu fructe: capsuni si zmeura, si am dat prajitura la rece.
Dupa cum vedeti, aveti ocazia de a transforma pandispanul sau cozonacul pe care nimeni nu le mai mananca intr-un desert cochet si delicios.
Pofta mare!