Pepperonta cu carnati

AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Pepperonata este o reteta italiana, o garnitura simpla consumata ca atare sau alaturi de o friptura, fie ca o servim rece sau calda. Pentru vegetarieni sau pentru perioadele de post alaturi de paste sau orez, sau chiar si cu o felie de paine prajita poate fi un pranz sau cina cu adevarat savuroase.

pepperonata
Randamente4 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute
 5 - 6 ardei Kapia colorati si lungi
 1 cepa alba mare
 400 ml sos de rosii passate
 sare si piper
 60 ml ulei de masline extravirgin
 1 lingurita amestec de busuioc si oregano
 1 lingurita praf de usturoi, sau 1 catel de usturoi pisat
 4 carnati semiafumati
1

Mod de preparare:
Spalam ardeii Kapia, ii curatam de codite si seminte, ceapa o curatam, si o spalam.

ingrediente

2

Taiem ardeii kapia in fasii lungi, ca in imagine, va da un aspect frumos mancarii.

ardei tocati

3

Ceapa se taie in jumatate, apoi in semiluna, sa fie fasii lungi, o sa vedeti ca va deveni sticloasa si va da un aspect minunat pepperonatei.

ceapa

4

Luam un wok si il punem la flacara medie pentru inceput, adaugam ceapa si o calim cateva minute.

calirea cepei

5

Adaugam apoi ardeii taiati fasii. Sunt retete in care ardeii se coc mai intai, apoi se taie in fasii si se gatesc. Din lipsa de timp eu am ales sa-i gatesc cruzi.

calire ardei

6

Amestecam ardeii cu ceapa si ii vom lasa sa se caleasca pana ce vom vedea ca ardeii au devenit usor aurii ca si cand ar fi copti pe plita.

ardei gata

7

Adaugam atunci sosul de rosii passate, se reduce focul la mic, se adaugă 50-60 de ml de apa fierbinte si se acopera tigaia cu capacul. Se gateste mancarea sub sub capac, inabusit, timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand si adaugand de fiecare data cate putina apa fierbinte.

adugare sos

8

Intre timp gatim si carnatii, fie ca pe grill sau prajiti in ulei, acestia trebuie gatiti bine, apoi cand sunt gata ii taiem in bucati mai mici.

pregatirea carnatilor

9

Pepperonata se asezoneaza cu sare, piper, busuioc si oregano, dupa gust, si mai lasam sa dea un clocot doua.

gatim sosul

10

Apoi se adauga carnatii fripti sau prajiti in ulei taiati bucati cam de 2-3 cm fiecare, un pic de apa fierbinte, si mai lasam 5-7 minute sa se inmoaie si acestia in sosul pepperonatei.

adaugare carnati

11

Pepperonata se poate consuma calda, dar si rece, alaturi de oua branzeturi sau fripturi.

servirea

12

Peperonata este destul de raspandita in Italia mai ales in zona sudului, este un fel de ratatouille dar italienesc, facand parte din binecunoscuta gastronomie mediteraneana. Se poate servi la pranz sau la cina, sunt usor de pregatit, cu ingrediente la indemana oricui.
Pofta buna!

prezentare

Ingrediente

 5 - 6 ardei Kapia colorati si lungi
 1 cepa alba mare
 400 ml sos de rosii passate
 sare si piper
 60 ml ulei de masline extravirgin
 1 lingurita amestec de busuioc si oregano
 1 lingurita praf de usturoi, sau 1 catel de usturoi pisat
 4 carnati semiafumati

Indicații

1

Mod de preparare:
Spalam ardeii Kapia, ii curatam de codite si seminte, ceapa o curatam, si o spalam.

ingrediente

2

Taiem ardeii kapia in fasii lungi, ca in imagine, va da un aspect frumos mancarii.

ardei tocati

3

Ceapa se taie in jumatate, apoi in semiluna, sa fie fasii lungi, o sa vedeti ca va deveni sticloasa si va da un aspect minunat pepperonatei.

ceapa

4

Luam un wok si il punem la flacara medie pentru inceput, adaugam ceapa si o calim cateva minute.

calirea cepei

5

Adaugam apoi ardeii taiati fasii. Sunt retete in care ardeii se coc mai intai, apoi se taie in fasii si se gatesc. Din lipsa de timp eu am ales sa-i gatesc cruzi.

calire ardei

6

Amestecam ardeii cu ceapa si ii vom lasa sa se caleasca pana ce vom vedea ca ardeii au devenit usor aurii ca si cand ar fi copti pe plita.

ardei gata

7

Adaugam atunci sosul de rosii passate, se reduce focul la mic, se adaugă 50-60 de ml de apa fierbinte si se acopera tigaia cu capacul. Se gateste mancarea sub sub capac, inabusit, timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand si adaugand de fiecare data cate putina apa fierbinte.

adugare sos

8

Intre timp gatim si carnatii, fie ca pe grill sau prajiti in ulei, acestia trebuie gatiti bine, apoi cand sunt gata ii taiem in bucati mai mici.

pregatirea carnatilor

9

Pepperonata se asezoneaza cu sare, piper, busuioc si oregano, dupa gust, si mai lasam sa dea un clocot doua.

gatim sosul

10

Apoi se adauga carnatii fripti sau prajiti in ulei taiati bucati cam de 2-3 cm fiecare, un pic de apa fierbinte, si mai lasam 5-7 minute sa se inmoaie si acestia in sosul pepperonatei.

adaugare carnati

11

Pepperonata se poate consuma calda, dar si rece, alaturi de oua branzeturi sau fripturi.

servirea

12

Peperonata este destul de raspandita in Italia mai ales in zona sudului, este un fel de ratatouille dar italienesc, facand parte din binecunoscuta gastronomie mediteraneana. Se poate servi la pranz sau la cina, sunt usor de pregatit, cu ingrediente la indemana oricui.
Pofta buna!

prezentare

Note

Pepperonta cu carnati
(Visited 80 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *