Mancarea de mazare cu cartofi si piept de pui, este o reteta simpla, usor de realizat si extrem de gustoasa, care ne aduce aminte de gustul din copilarie.
Mod de preparare:
Morcovii se curata se spala, se toaca marunt. Ardeiul se spala, se curata de codita si seminte, se toaca.
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in bucati mici. Usturoiul il tocam marunt, sau il dam pe razatoare.
Ceapa se curata, se spala, se toaca solzisori. Pieptul de pui se spala si se taie in bucati mici.
In vasul in care vom gati mazarea, adaugam ulei de masline si calim putin pieptul de pui pana se albeste, scoatem apoi carnea intr-un bol.
Peste uleiul in care am calit bucatile de piept de pui, vom cali ceapa si usturoiul cat sa se inmoaie.
Adaugam apoi morcovii taiati marunt, ardeiul tocat si se vor lasa pe foc cateva minute.
Se adauga mazarea si carnea de pui.
Se completeaza cu apa si se pun condimentele.
Punem apoi sosul de rosii, amestecam si se lasa sa fiarba la foc mic. ( Sosul de rosii il puteti pune si aproape de final, eu am ales varianta scurta).
Cand a scazut apa se opreste focul si se adauga mararul verde tocat marunt. Mancarea va prelua din aroma mararului.
Se serveste calda, dupa preferinte se poate manca si cu sfecla rosie sau castraveti in otet. Este o mancare simpla, satioasa si foarte gustoasa.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Morcovii se curata se spala, se toaca marunt. Ardeiul se spala, se curata de codita si seminte, se toaca.
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in bucati mici. Usturoiul il tocam marunt, sau il dam pe razatoare.
Ceapa se curata, se spala, se toaca solzisori. Pieptul de pui se spala si se taie in bucati mici.
In vasul in care vom gati mazarea, adaugam ulei de masline si calim putin pieptul de pui pana se albeste, scoatem apoi carnea intr-un bol.
Peste uleiul in care am calit bucatile de piept de pui, vom cali ceapa si usturoiul cat sa se inmoaie.
Adaugam apoi morcovii taiati marunt, ardeiul tocat si se vor lasa pe foc cateva minute.
Se adauga mazarea si carnea de pui.
Se completeaza cu apa si se pun condimentele.
Punem apoi sosul de rosii, amestecam si se lasa sa fiarba la foc mic. ( Sosul de rosii il puteti pune si aproape de final, eu am ales varianta scurta).
Cand a scazut apa se opreste focul si se adauga mararul verde tocat marunt. Mancarea va prelua din aroma mararului.
Se serveste calda, dupa preferinte se poate manca si cu sfecla rosie sau castraveti in otet. Este o mancare simpla, satioasa si foarte gustoasa.
Pofta buna!