AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateIntermediar

Zacusca de fasole este minunat de gustoasa si trebuie neaparat incercata in aceasta perioada a anului. Zacusca de fasole este un preparat pe care il puteti consuma oricand, la orice ora și sub nici o formă nu ar trebui sa o excluzi din camara ta, se prepara usor si nu necesita conservanti.

servire

Randamente10 porții
Timp de pregătire1 orăTimp de preparare4 oreTimp total5 ore

 1 kg fasole boabe
 1 kg ceapa alba
 3 morcovi
 1 kg de rosii/un borcan de rosii passate
 500 gr ardei Kapia rosu
 sare si piper dupa gust
 boabe de piper
 ulei

1

Mod de preparare:
Fasolea se spala si se lasa la hidratat (la mine a fost lasata peste noapte), apoi se fierbe in mai multe ape ( eu in 3 ape, schimband de fiecare data apa cu una calda).
Punem fasolea la fiert, eu am pus-o in oala slow cooker (timp de 3 ore high), pentru ca nu prea aveam timp sa o verific, am adaugat un morcov, o ceapa si doua linguri de zahar.
Fasolea se fierbe si pe aragaz foarte bine, puneti in apa aceleasi ingrediente ca mai sus, se va fierbe la foc mic, verificand din cand in cand sa nu ramana fara apa.

fasole

2

Rosiile sespala, ardeii se spala, morcovii se curata de coaja, se spala se dau pe razatoarea mica.

ingrediente

3

Cepa se curata, se spala se da prin blender.

ceapa

4

Cand s-a fiert fasolea se scoate si se lasa la scurs intr-o sita.

fasole

5

Intre timp ardeii kapia se coc pe plita se curata se spala, rosiile se coc pe plita se curata se spala ( puteti folosi si sos de rosii pasaate). Ardeii copti si rosiile capte se trec prin masina de tocat ori prin blender.

ingrediente

6

Toate legumele se calesc intr-o cratita in care am pus ulei. Mai intai am calit ceapa, apoi am adaugat morcovul, le-am lasat cateva minute sa se inmoaie.

ceapa

7

Apoi am adaugat rosiile coapte si ardeii copti maruntiti prin blender. Am fiert cam 10 minute. Cand fasolea s-a fiert, se trece prin blender ( cine doreste o poate lasa si boabe).

morcov si rosii

8

Adaugam peste legumele puse la calit fasolea, condimentam cu sare, adaugam piperul macinat, sarea si boabele de piper.

fasole

9

Lasam totul la foc mic pana cand scade o treime din compoziţie.

se fierbe

10

Amestecam des, ca sa nu se lipeasca.

fasole gata

11

Zacusca de fasole se pune fierbinte in borcane, si se vor lasa acoperite in paturi timp de 48 de ore.
Pofta buna!

servire

Ingrediente

 1 kg fasole boabe
 1 kg ceapa alba
 3 morcovi
 1 kg de rosii/un borcan de rosii passate
 500 gr ardei Kapia rosu
 sare si piper dupa gust
 boabe de piper
 ulei

Indicații

1

Mod de preparare:
Fasolea se spala si se lasa la hidratat (la mine a fost lasata peste noapte), apoi se fierbe in mai multe ape ( eu in 3 ape, schimband de fiecare data apa cu una calda).
Punem fasolea la fiert, eu am pus-o in oala slow cooker (timp de 3 ore high), pentru ca nu prea aveam timp sa o verific, am adaugat un morcov, o ceapa si doua linguri de zahar.
Fasolea se fierbe si pe aragaz foarte bine, puneti in apa aceleasi ingrediente ca mai sus, se va fierbe la foc mic, verificand din cand in cand sa nu ramana fara apa.

fasole

2

Rosiile sespala, ardeii se spala, morcovii se curata de coaja, se spala se dau pe razatoarea mica.

ingrediente

3

Cepa se curata, se spala se da prin blender.

ceapa

4

Cand s-a fiert fasolea se scoate si se lasa la scurs intr-o sita.

fasole

5

Intre timp ardeii kapia se coc pe plita se curata se spala, rosiile se coc pe plita se curata se spala ( puteti folosi si sos de rosii pasaate). Ardeii copti si rosiile capte se trec prin masina de tocat ori prin blender.

ingrediente

6

Toate legumele se calesc intr-o cratita in care am pus ulei. Mai intai am calit ceapa, apoi am adaugat morcovul, le-am lasat cateva minute sa se inmoaie.

ceapa

7

Apoi am adaugat rosiile coapte si ardeii copti maruntiti prin blender. Am fiert cam 10 minute. Cand fasolea s-a fiert, se trece prin blender ( cine doreste o poate lasa si boabe).

morcov si rosii

8

Adaugam peste legumele puse la calit fasolea, condimentam cu sare, adaugam piperul macinat, sarea si boabele de piper.

fasole

9

Lasam totul la foc mic pana cand scade o treime din compoziţie.

se fierbe

10

Amestecam des, ca sa nu se lipeasca.

fasole gata

11

Zacusca de fasole se pune fierbinte in borcane, si se vor lasa acoperite in paturi timp de 48 de ore.
Pofta buna!

servire

Zacusca de fasole
(Visited 551 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *