AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Chiftelutele in crusta sunt un fel de mancare extrem de usor de realizat, simpla, clasica, romaneasca si extrem de gustoasa.
Chiftelute in crusta sau parjoale asa cum stiau sa le faca bunicele noastre sunt extrem de simple dar cu un gust delicios, desi crocante la exterior sunt pufoase, fragede si aromate la interior.

Randamente4 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

 400 gr carne tocata amestec vita cu porc
 2 - 3 catei de usturoi
 1 legatura patrunjel verde
 1 legatura marar
 2 oua
 sare, piper
 lingurita boia de ardei dulce
 faina
 pesmet
 ulei pentru prajit

1

Mod de preparare:
Verdeata se curata, se spala, se toaca marunt. Usturoiul se curata, se spala, se piseaza fin.
In carnea ocata adaugam usturoiul pisat, oul, mararul si patrunjelul, sare, piper, boia de ardei dulce.

2

Framantam pana obtinem un amestec omogen. Eu amestec foarte bine compozitia pentru chiftele, cu mana sau cu o lingura de lemn. Amestec minim 5 minute. In felul acesta, chiftelele mele sunt moi, pufoase si bine legate.

3

Cu mainile umede, formam chiftelute rotunde sau lunguiete de circa 50-60 g si le asezam in farfurie. Le presam, astfel incat parjoala finala sa aiba o grosime de circa 1,5 cm. Le trecem mai intai prin faina.

4

Apoi le vom trece prin ou batut in care am adaugat sare si piper.

5

Le scoatem din ou si le trecem prin pesmet.

6

Tavalim chftelutele pe ambele parti prin amestecul de pesmet.

7

Le prajim la foc mic spre mediu, cate 5-6 minute pe fiecare parte (timpul este relativ, depinde foarte mult de marimea parjoalelor si tigaia folosita).

8

Le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie.

9

Se pot servi cu orice fel de garnitura doriti: piure de cartofi sau alte legume, paste, pilaf, mazare, legume sote, varza. Sunt minunat de gustoase in orice combinatie.

10

Eu am ales le servesc cu garnitura de morcov sote. Interiorul acestor chiftelute in crusta este pufos, fraged si extrem de aromat.
Le recomand cu mare drag.
Pofta buna!

Ingrediente

 400 gr carne tocata amestec vita cu porc
 2 - 3 catei de usturoi
 1 legatura patrunjel verde
 1 legatura marar
 2 oua
 sare, piper
 lingurita boia de ardei dulce
 faina
 pesmet
 ulei pentru prajit

Indicații

1

Mod de preparare:
Verdeata se curata, se spala, se toaca marunt. Usturoiul se curata, se spala, se piseaza fin.
In carnea ocata adaugam usturoiul pisat, oul, mararul si patrunjelul, sare, piper, boia de ardei dulce.

2

Framantam pana obtinem un amestec omogen. Eu amestec foarte bine compozitia pentru chiftele, cu mana sau cu o lingura de lemn. Amestec minim 5 minute. In felul acesta, chiftelele mele sunt moi, pufoase si bine legate.

3

Cu mainile umede, formam chiftelute rotunde sau lunguiete de circa 50-60 g si le asezam in farfurie. Le presam, astfel incat parjoala finala sa aiba o grosime de circa 1,5 cm. Le trecem mai intai prin faina.

4

Apoi le vom trece prin ou batut in care am adaugat sare si piper.

5

Le scoatem din ou si le trecem prin pesmet.

6

Tavalim chftelutele pe ambele parti prin amestecul de pesmet.

7

Le prajim la foc mic spre mediu, cate 5-6 minute pe fiecare parte (timpul este relativ, depinde foarte mult de marimea parjoalelor si tigaia folosita).

8

Le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie.

9

Se pot servi cu orice fel de garnitura doriti: piure de cartofi sau alte legume, paste, pilaf, mazare, legume sote, varza. Sunt minunat de gustoase in orice combinatie.

10

Eu am ales le servesc cu garnitura de morcov sote. Interiorul acestor chiftelute in crusta este pufos, fraged si extrem de aromat.
Le recomand cu mare drag.
Pofta buna!

Note

Chiftelute in crusta / parjoale simple
(Visited 226 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *