Cartofii prajiti in unt si ulei de masline apoi aromatizati la final cu ierburi aromatice si usturoi sunt exceptional de gustosi, te indragostesti de ei de la prima furculita. Usor de pregatit si rapid sunt senzationali pentru orice masa principala chiar si pentru mesele festive, simpli sau ca garnituri la preparate din carne, nu va veti putea opri din mancat.
Mod de preparare:
Cartofii se spala bine sub jet de apa rece, apoi se vor taia in cubulete. Nu este necesar sa-i curatam de coaja, in general au coaja subtire si gustoasa atunci cand sunt prajiti.
Intr-o tigaie sau wok turnam ulei de masline, adaugam untul si vom lasa sa se incinga la foc mediu.
In tigaia incinsa punem cartofii taiati in cubulete, ii amestecam astfel incat sa se unga toti cu amestecul de unt si ulei de masline, apoi vom acoperi tigaia cu un capac.
Ii vom intoarce din cand in cand cu o paleta avand grija sa nu-i zdrobim.
Ii vom condimenta dupa gust cu sare si piper cand stingem focul. Cartofii devin tari daca punem sare cand sunt cruzi.
Adaugam peste ei apoi jumatate din cantitatea de ierburi aromatice (oregano, busuioc, cimbru) ii amestecam usor apoi acoperim cu un capac ca sa ramana fierbinti.
Intre timp pregatim rapid toppingul: intr-un bol punem untul moale la temperatura camerei, adaugam cealalta jumatate de ierburi aromatice in el si usturoi zdrobit prin presa, patrunjelul tocat marunt si amestecam cu o paleta sau furculita, pana cand toate ingredientele se incorporeaza in unt. Toppingul il vom distribui pe toti cartofii inca fierbinti.
Cartofii prajiti si aromati cu ierburi aromatice se servesc simpli pentru ca sunt extrem de gustosi, sau ca garnituri la diferite preparate din carne, alaturi chiar si de salate sau muraturi de sezon.
Usor de pregatit, perfecti pentru pranz sau cina dar si pentru mesele festive, o sa doriti sa-i preparati mai des in felul acesta!
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Cartofii se spala bine sub jet de apa rece, apoi se vor taia in cubulete. Nu este necesar sa-i curatam de coaja, in general au coaja subtire si gustoasa atunci cand sunt prajiti.
Intr-o tigaie sau wok turnam ulei de masline, adaugam untul si vom lasa sa se incinga la foc mediu.
In tigaia incinsa punem cartofii taiati in cubulete, ii amestecam astfel incat sa se unga toti cu amestecul de unt si ulei de masline, apoi vom acoperi tigaia cu un capac.
Ii vom intoarce din cand in cand cu o paleta avand grija sa nu-i zdrobim.
Ii vom condimenta dupa gust cu sare si piper cand stingem focul. Cartofii devin tari daca punem sare cand sunt cruzi.
Adaugam peste ei apoi jumatate din cantitatea de ierburi aromatice (oregano, busuioc, cimbru) ii amestecam usor apoi acoperim cu un capac ca sa ramana fierbinti.
Intre timp pregatim rapid toppingul: intr-un bol punem untul moale la temperatura camerei, adaugam cealalta jumatate de ierburi aromatice in el si usturoi zdrobit prin presa, patrunjelul tocat marunt si amestecam cu o paleta sau furculita, pana cand toate ingredientele se incorporeaza in unt. Toppingul il vom distribui pe toti cartofii inca fierbinti.
Cartofii prajiti si aromati cu ierburi aromatice se servesc simpli pentru ca sunt extrem de gustosi, sau ca garnituri la diferite preparate din carne, alaturi chiar si de salate sau muraturi de sezon.
Usor de pregatit, perfecti pentru pranz sau cina dar si pentru mesele festive, o sa doriti sa-i preparati mai des in felul acesta!
Pofta mare!