Cartofi albi prajiti – aromati cu ierburi aromatice

AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Cartofii prajiti in unt si ulei de masline apoi aromatizati la final cu ierburi aromatice si usturoi sunt exceptional de gustosi, te indragostesti de ei de la prima furculita. Usor de pregatit si rapid sunt senzationali pentru orice masa principala chiar si pentru mesele festive, simpli sau ca garnituri la preparate din carne, nu va veti putea opri din mancat.

Randamente4 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total35 minute
 1 kg cartofi albi
 50 ml ulei de masline extravirgin
 50 gr unt
 sare, piper
Topping
 50 gr unt la temperatura camerei
 2 linguri de patrunjel verde tocat
 1 lingurita rasa de oregano
 1 lingurita rasa de busuioc
 1/2 lingurita de cimbru
 3-4 catei de usturoi
1

Mod de preparare:
Cartofii se spala bine sub jet de apa rece, apoi se vor taia in cubulete. Nu este necesar sa-i curatam de coaja, in general au coaja subtire si gustoasa atunci cand sunt prajiti.

2

Intr-o tigaie sau wok turnam ulei de masline, adaugam untul si vom lasa sa se incinga la foc mediu.

3

In tigaia incinsa punem cartofii taiati in cubulete, ii amestecam astfel incat sa se unga toti cu amestecul de unt si ulei de masline, apoi vom acoperi tigaia cu un capac.

4

Ii vom intoarce din cand in cand cu o paleta avand grija sa nu-i zdrobim.

5

Ii vom condimenta dupa gust cu sare si piper cand stingem focul. Cartofii devin tari daca punem sare cand sunt cruzi.
Adaugam peste ei apoi jumatate din cantitatea de ierburi aromatice (oregano, busuioc, cimbru) ii amestecam usor apoi acoperim cu un capac ca sa ramana fierbinti.

6

Intre timp pregatim rapid toppingul: intr-un bol punem untul moale la temperatura camerei, adaugam cealalta jumatate de ierburi aromatice in el si usturoi zdrobit prin presa, patrunjelul tocat marunt si amestecam cu o paleta sau furculita, pana cand toate ingredientele se incorporeaza in unt. Toppingul il vom distribui pe toti cartofii inca fierbinti.

7

Cartofii prajiti si aromati cu ierburi aromatice se servesc simpli pentru ca sunt extrem de gustosi, sau ca garnituri la diferite preparate din carne, alaturi chiar si de salate sau muraturi de sezon.

8

Usor de pregatit, perfecti pentru pranz sau cina dar si pentru mesele festive, o sa doriti sa-i preparati mai des in felul acesta!
Pofta mare!

Ingrediente

 1 kg cartofi albi
 50 ml ulei de masline extravirgin
 50 gr unt
 sare, piper
Topping
 50 gr unt la temperatura camerei
 2 linguri de patrunjel verde tocat
 1 lingurita rasa de oregano
 1 lingurita rasa de busuioc
 1/2 lingurita de cimbru
 3-4 catei de usturoi

Indicații

1

Mod de preparare:
Cartofii se spala bine sub jet de apa rece, apoi se vor taia in cubulete. Nu este necesar sa-i curatam de coaja, in general au coaja subtire si gustoasa atunci cand sunt prajiti.

2

Intr-o tigaie sau wok turnam ulei de masline, adaugam untul si vom lasa sa se incinga la foc mediu.

3

In tigaia incinsa punem cartofii taiati in cubulete, ii amestecam astfel incat sa se unga toti cu amestecul de unt si ulei de masline, apoi vom acoperi tigaia cu un capac.

4

Ii vom intoarce din cand in cand cu o paleta avand grija sa nu-i zdrobim.

5

Ii vom condimenta dupa gust cu sare si piper cand stingem focul. Cartofii devin tari daca punem sare cand sunt cruzi.
Adaugam peste ei apoi jumatate din cantitatea de ierburi aromatice (oregano, busuioc, cimbru) ii amestecam usor apoi acoperim cu un capac ca sa ramana fierbinti.

6

Intre timp pregatim rapid toppingul: intr-un bol punem untul moale la temperatura camerei, adaugam cealalta jumatate de ierburi aromatice in el si usturoi zdrobit prin presa, patrunjelul tocat marunt si amestecam cu o paleta sau furculita, pana cand toate ingredientele se incorporeaza in unt. Toppingul il vom distribui pe toti cartofii inca fierbinti.

7

Cartofii prajiti si aromati cu ierburi aromatice se servesc simpli pentru ca sunt extrem de gustosi, sau ca garnituri la diferite preparate din carne, alaturi chiar si de salate sau muraturi de sezon.

8

Usor de pregatit, perfecti pentru pranz sau cina dar si pentru mesele festive, o sa doriti sa-i preparati mai des in felul acesta!
Pofta mare!

Note

Cartofi albi prajiti – aromati cu ierburi aromatice
(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *