Daca doriti sa preparati acasa chifle pufoase si gustoase, puteti incerca aceasta reteta, chiflele sunt incredibil de moi, aerate si gustoase, se pregatesc extrem de simplu si sunt ideale pentru hamburgeri sau burgeri.
Mod de preparare:
Cantarim ingredientele, incalzim laptele cat sa fie caldut. Spalam si dezinfectam ouale, apoi le spargem si le amestecam impreuna cu sarea. Adaugam faina cernuta intr-un bol.
In bolul in care am pus faina, facem in mijloc o gaura si adaugam drojdia crescuta. Adaugam ouale si laptele caldut apoi amestecam cu faina, cand incepe sa se ingroase adaugam si untul moale. Framantam bine pana se incorporeaza toata faina, trebuie sa obtinem un aluat moale dar nelipicios. In cazul in care aluatul e inca lipicios mai adaugam un pic de faina.
Dupa ce aluatul a crescut, il transferam pe blatul de lucru uns cu putin ulei.
Il modelam dreptunghiular ca sa-l putem portiona in mod egal in 12 bucati, cu un gramaj de 75-85g fiecare.
Ungem bine chiflele cu unt topit.
Aproape de finalul timpului cand chiflele au inceput sa devina aurii la suprafata, le vom unge cu unt topit, si le mai lasam pana sunt frumos rumenite, ( eu le-am uns de doua ori in timpul coacerii la cuptor).
Le scoatem din cuptor si le mai ungem o data cu unt topit, in felul acesta coaja va fi mereu moale.
Se pot manca atat calde cat si reci.
Se vor pastra in pungi pentru a ramane fragede.
Sunt extrem de gustoase, le puteti folosi chiar si pentru obtinerea unor burgeri deliciosi asa cum am facut noi.
Sau ca sandwich la micul dejun.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Cantarim ingredientele, incalzim laptele cat sa fie caldut. Spalam si dezinfectam ouale, apoi le spargem si le amestecam impreuna cu sarea. Adaugam faina cernuta intr-un bol.
In bolul in care am pus faina, facem in mijloc o gaura si adaugam drojdia crescuta. Adaugam ouale si laptele caldut apoi amestecam cu faina, cand incepe sa se ingroase adaugam si untul moale. Framantam bine pana se incorporeaza toata faina, trebuie sa obtinem un aluat moale dar nelipicios. In cazul in care aluatul e inca lipicios mai adaugam un pic de faina.
Dupa ce aluatul a crescut, il transferam pe blatul de lucru uns cu putin ulei.
Il modelam dreptunghiular ca sa-l putem portiona in mod egal in 12 bucati, cu un gramaj de 75-85g fiecare.
Ungem bine chiflele cu unt topit.
Aproape de finalul timpului cand chiflele au inceput sa devina aurii la suprafata, le vom unge cu unt topit, si le mai lasam pana sunt frumos rumenite, ( eu le-am uns de doua ori in timpul coacerii la cuptor).
Le scoatem din cuptor si le mai ungem o data cu unt topit, in felul acesta coaja va fi mereu moale.
Se pot manca atat calde cat si reci.
Se vor pastra in pungi pentru a ramane fragede.
Sunt extrem de gustoase, le puteti folosi chiar si pentru obtinerea unor burgeri deliciosi asa cum am facut noi.
Sau ca sandwich la micul dejun.
Pofta buna!