AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Cand ai pofta de o pizza delicioasa si nu vrei sa comanzi, poti face o pizza de casa. Blatul se face foarte usor, iar toppingurile raman la alegerea ta. Usor si simplu de facut si mai ales dupa gustul fiecaruia cu ingredientele preferate poti imbina dintr-o lovitura mai multe tipuri de pizza pe un singur aluat.

Randamente8 porții
Timp de pregătire1 orăTimp de preparare8 minuteTimp total1 oră 8 minute

Pentru aluat
 500 gr faina 000
 7 gr drojdie uscata sau 15 gr proaspata
 325 ml sare
 1 lingurita de sare
Pentru sos
 200 ml sos de rosii passate
 2 linguri ulei de masline extravirgin
 1 lingurita de zahar brun
 1 lingurita de oregano
 sare si piper
Pentru topping
 2 cabanosi
 120 gr muschiulet afumat
 150 gr ciuperci
 50 gr masline negre
 50 gr masline verzi
 150 gr mozzarella
 150 gr branza de bivolita
 50 gr cascaval

1

Mod de preparare:
Pentru aceasta pizza, am hotarat sa prepar aluatul in casa. Desigur puteti achizitiona si aluat din comert.

Prepararea aluatului:
Intr-un pahar sau bol amestecam drojdia cu putina apa calda (nu fierbinte!), lasam 5 minute pana se dizolva bine.
In alt bol mai mare amestecam faina cu sarea apoi adaugam compozitia de drojdie.
Amestecam bine mai intai cu o spatula sau lingura, pana se leaga toate ingredientele.
Apoi se framanta pe un blat de lemn, desigur puteti framanta si la masina de framantat aluat.
De preferat sa nu folosim faina la framantat, desi aluatul la inceput este mai lipicios, pe parcurs devine tot mai elastic si ferm, asa se dezvolta glutenul.

2

La final ungem aluatul cu putin ulei de masline, acoperim cu folie si lasam 2 ore la dospit.
Dupa dospire indepartam folia si impudram blatul de lucru cu faina.

3

Transferam aluatul pe blatul de lucru si il impartim in doua, luam prima bucata si ii dam o forma dreptunghiulara.

4

Intindem cu grija aluatul cu un sucitor sau merdenea. Din cand in cand presaram faina daca vedem ca se lipeste de blat si sucitor.

5

Transferam cu grija aluatul in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, va recomand sa impudrati cu putina faina sucitorul si aluatul dupa care aluatul il vom rula cu grija pe sucitor dupa care il asezam in tava, e mai usor si evitam ruperea foii de aluat.

6

Pregatim sosul de pizza amestecand toate ingredientele pentru sos ( sos de rosii passate, ulei de masline, oregano, zahar, sare si un praf de piper)

7

Incepem umplerea foii de pizza. Inainte de a pune topping-ul ungem foaia de aluat cu sos de pizza cel mai usor cu ajutorul unei pensule, asa nu vom pune prea mult sos ci cat este necesar.
Eu am ales ca la aceasta pizza sa combin diferite mezeluri, legume si branzeturi.
Astfel, am pus un rand de ciuperci, deasupra masline negre si felii de salam. Al doilea rand am pus bucati de muschiulet afumat, ceapa rosie, masline verzi si branza de bivolita, iar al treilea rand am pus felii subtiri de cabanos, masline verzi si masline kalamata apoi mozzarella.

8

Peste toate am mai presarat cascaval ras pe razatoarea mare, pentru ca adoram fasiile subtiri de cascaval care se intind la servire cand pizza e fierbinte.

9

Vom da tava cu pizza la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 8 - 10 minute.

10

De retinut ca Nu trebuie sa coacem prea mult cascavalul si mozzarella. Timpul de 8 minute este suficient, daca ati incalzit cuptorul inainte, pentru ca toate ingredientele sa fie gata inclusiv blatul care va iesi pufos si gustos.

11

Cand pizza e gata o scoatem pe un blat de lemn si reluam acelasi procedeu si cu a doua bucata de aluat ramasa.
Pizza mea are multe ingrediente dupa gustul italian, dar am pus o cantitate mica din fiecare si mai ales in trei randuri.

12

Taiati si serviti pizza neaparat fierbinte.

13

Nu folositi neaparat ketchup, va recomand sa folositi sosul pe care l-am folosit la ungerea foii de aluat, daca doriti ca sosul sa fie picant adaugati boia de ardei iute sau praf de ardei iute facut in casa.
Cu acest sos, pizza va fi mult mai gustoasa si savuroasa.
Pofta buna!

Ingrediente

Pentru aluat
 500 gr faina 000
 7 gr drojdie uscata sau 15 gr proaspata
 325 ml sare
 1 lingurita de sare
Pentru sos
 200 ml sos de rosii passate
 2 linguri ulei de masline extravirgin
 1 lingurita de zahar brun
 1 lingurita de oregano
 sare si piper
Pentru topping
 2 cabanosi
 120 gr muschiulet afumat
 150 gr ciuperci
 50 gr masline negre
 50 gr masline verzi
 150 gr mozzarella
 150 gr branza de bivolita
 50 gr cascaval

Indicații

1

Mod de preparare:
Pentru aceasta pizza, am hotarat sa prepar aluatul in casa. Desigur puteti achizitiona si aluat din comert.

Prepararea aluatului:
Intr-un pahar sau bol amestecam drojdia cu putina apa calda (nu fierbinte!), lasam 5 minute pana se dizolva bine.
In alt bol mai mare amestecam faina cu sarea apoi adaugam compozitia de drojdie.
Amestecam bine mai intai cu o spatula sau lingura, pana se leaga toate ingredientele.
Apoi se framanta pe un blat de lemn, desigur puteti framanta si la masina de framantat aluat.
De preferat sa nu folosim faina la framantat, desi aluatul la inceput este mai lipicios, pe parcurs devine tot mai elastic si ferm, asa se dezvolta glutenul.

2

La final ungem aluatul cu putin ulei de masline, acoperim cu folie si lasam 2 ore la dospit.
Dupa dospire indepartam folia si impudram blatul de lucru cu faina.

3

Transferam aluatul pe blatul de lucru si il impartim in doua, luam prima bucata si ii dam o forma dreptunghiulara.

4

Intindem cu grija aluatul cu un sucitor sau merdenea. Din cand in cand presaram faina daca vedem ca se lipeste de blat si sucitor.

5

Transferam cu grija aluatul in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, va recomand sa impudrati cu putina faina sucitorul si aluatul dupa care aluatul il vom rula cu grija pe sucitor dupa care il asezam in tava, e mai usor si evitam ruperea foii de aluat.

6

Pregatim sosul de pizza amestecand toate ingredientele pentru sos ( sos de rosii passate, ulei de masline, oregano, zahar, sare si un praf de piper)

7

Incepem umplerea foii de pizza. Inainte de a pune topping-ul ungem foaia de aluat cu sos de pizza cel mai usor cu ajutorul unei pensule, asa nu vom pune prea mult sos ci cat este necesar.
Eu am ales ca la aceasta pizza sa combin diferite mezeluri, legume si branzeturi.
Astfel, am pus un rand de ciuperci, deasupra masline negre si felii de salam. Al doilea rand am pus bucati de muschiulet afumat, ceapa rosie, masline verzi si branza de bivolita, iar al treilea rand am pus felii subtiri de cabanos, masline verzi si masline kalamata apoi mozzarella.

8

Peste toate am mai presarat cascaval ras pe razatoarea mare, pentru ca adoram fasiile subtiri de cascaval care se intind la servire cand pizza e fierbinte.

9

Vom da tava cu pizza la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 8 - 10 minute.

10

De retinut ca Nu trebuie sa coacem prea mult cascavalul si mozzarella. Timpul de 8 minute este suficient, daca ati incalzit cuptorul inainte, pentru ca toate ingredientele sa fie gata inclusiv blatul care va iesi pufos si gustos.

11

Cand pizza e gata o scoatem pe un blat de lemn si reluam acelasi procedeu si cu a doua bucata de aluat ramasa.
Pizza mea are multe ingrediente dupa gustul italian, dar am pus o cantitate mica din fiecare si mai ales in trei randuri.

12

Taiati si serviti pizza neaparat fierbinte.

13

Nu folositi neaparat ketchup, va recomand sa folositi sosul pe care l-am folosit la ungerea foii de aluat, daca doriti ca sosul sa fie picant adaugati boia de ardei iute sau praf de ardei iute facut in casa.
Cu acest sos, pizza va fi mult mai gustoasa si savuroasa.
Pofta buna!

Pizza 3 in 1
(Visited 273 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *