Chiftelutele in crusta sunt un fel de mancare extrem de usor de realizat, simpla, clasica, romaneasca si extrem de gustoasa.
Chiftelute in crusta sau parjoale asa cum stiau sa le faca bunicele noastre sunt extrem de simple dar cu un gust delicios, desi crocante la exterior sunt pufoase, fragede si aromate la interior.
Mod de preparare:
Verdeata se curata, se spala, se toaca marunt. Usturoiul se curata, se spala, se piseaza fin.
In carnea ocata adaugam usturoiul pisat, oul, mararul si patrunjelul, sare, piper, boia de ardei dulce.
Cu mainile umede, formam chiftelute rotunde sau lunguiete de circa 50-60 g si le asezam in farfurie. Le presam, astfel incat parjoala finala sa aiba o grosime de circa 1,5 cm. Le trecem mai intai prin faina.
Apoi le vom trece prin ou batut in care am adaugat sare si piper.
Le scoatem din ou si le trecem prin pesmet.
Tavalim chftelutele pe ambele parti prin amestecul de pesmet.
Le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie.
Se pot servi cu orice fel de garnitura doriti: piure de cartofi sau alte legume, paste, pilaf, mazare, legume sote, varza. Sunt minunat de gustoase in orice combinatie.
Eu am ales le servesc cu garnitura de morcov sote. Interiorul acestor chiftelute in crusta este pufos, fraged si extrem de aromat.
Le recomand cu mare drag.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Verdeata se curata, se spala, se toaca marunt. Usturoiul se curata, se spala, se piseaza fin.
In carnea ocata adaugam usturoiul pisat, oul, mararul si patrunjelul, sare, piper, boia de ardei dulce.
Cu mainile umede, formam chiftelute rotunde sau lunguiete de circa 50-60 g si le asezam in farfurie. Le presam, astfel incat parjoala finala sa aiba o grosime de circa 1,5 cm. Le trecem mai intai prin faina.
Apoi le vom trece prin ou batut in care am adaugat sare si piper.
Le scoatem din ou si le trecem prin pesmet.
Tavalim chftelutele pe ambele parti prin amestecul de pesmet.
Le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie.
Se pot servi cu orice fel de garnitura doriti: piure de cartofi sau alte legume, paste, pilaf, mazare, legume sote, varza. Sunt minunat de gustoase in orice combinatie.
Eu am ales le servesc cu garnitura de morcov sote. Interiorul acestor chiftelute in crusta este pufos, fraged si extrem de aromat.
Le recomand cu mare drag.
Pofta buna!