AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Gogosile au fost si sunt preferatele noastre dintotdeauna pentru ca au gustul copilariei. Astazi am pregatit gogosi rapide, spun rapide pentru ca nu le-am preparat cu drojdie, si deci nu a mai fost necesar sa le las la dospit. Sunt usor de preparat intr-un timp foarte scurt, sunt la fel de gustoase, moi si pufoase ca cele cu drojdie. Vi le recomand cu placere! Pofta buna!

servire

Randamente8 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total25 minute

 125 ml lapte
 225 gr faina 000
 20 gr unt
 3 linguri de zahar cu varf
 2 lingurite de coaja rasa de lamaie
 2 pliculete de zahar vanilat
 1 ou
 1 lingurita de sare
 o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu

1

Mod de preparare:
Topim untul si-l lasam sa se raceasca. Razuim coaja de lamaie.

ingrediente

2

Intr-un bol punem faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu si o lingurita de sare. Se bate oul cu zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza.

ingrediente

3

Adaugam coaja rasa de lamaie in faina.

bicarbonat

4

Facem un gol in mijlocul fainii si adaugam untul topit

unt

5

Apoi adaugam amestecul de zahar cu ou si laptele. Aluatul se framanta la inceput cu lingura, iar apoi cu mainile.

lapte

6

Se adauga faina cat este necesar, insa nu trebuie pusa prea multa. Aluatul trebuie sa fie moale si putin lipicios, ca la taiteii de casa. Aluatul obtinut se acopera cu un servet si se lasa sa se odihneasca timp de 10 minute.

dospit

7

Punem un praf de faina pe blatul de lucru si transferam aluatul din bol.

pregatire

8

Il intindem cu sucitorul intr-o foaie groasa de aproximativ 1 cm.

se intinde

9

Cu ajutorul unei forme rotunde mari si una mica, vom decupa gogosele.

se decupeaza

10

Eu am facut cateva gogosi cu gaura in mijloc.

se decupeaza

11

Au iesit 8 gogosele.

asa arata

12

Se prajesc in ulei mult incins bine, la foc mediu.

se prajesc

13

Intoarcem gogosile pe fiecare parte pana ce se rumenesc.

pe fiecare parte

14

Se scot pe prosoape de hartie pentru a elimina surplusul de ulei.

se scot

15

La final se pudreaza cu zahar vanilat sau cu glazura de caramel ori ciocolata.

servire

16

Se prepara foarte repede in maxim 20-25 min, sunt gustoase, pufoase si moi.
Pofta buna!

servire

Ingrediente

 125 ml lapte
 225 gr faina 000
 20 gr unt
 3 linguri de zahar cu varf
 2 lingurite de coaja rasa de lamaie
 2 pliculete de zahar vanilat
 1 ou
 1 lingurita de sare
 o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu

Indicații

1

Mod de preparare:
Topim untul si-l lasam sa se raceasca. Razuim coaja de lamaie.

ingrediente

2

Intr-un bol punem faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu si o lingurita de sare. Se bate oul cu zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza.

ingrediente

3

Adaugam coaja rasa de lamaie in faina.

bicarbonat

4

Facem un gol in mijlocul fainii si adaugam untul topit

unt

5

Apoi adaugam amestecul de zahar cu ou si laptele. Aluatul se framanta la inceput cu lingura, iar apoi cu mainile.

lapte

6

Se adauga faina cat este necesar, insa nu trebuie pusa prea multa. Aluatul trebuie sa fie moale si putin lipicios, ca la taiteii de casa. Aluatul obtinut se acopera cu un servet si se lasa sa se odihneasca timp de 10 minute.

dospit

7

Punem un praf de faina pe blatul de lucru si transferam aluatul din bol.

pregatire

8

Il intindem cu sucitorul intr-o foaie groasa de aproximativ 1 cm.

se intinde

9

Cu ajutorul unei forme rotunde mari si una mica, vom decupa gogosele.

se decupeaza

10

Eu am facut cateva gogosi cu gaura in mijloc.

se decupeaza

11

Au iesit 8 gogosele.

asa arata

12

Se prajesc in ulei mult incins bine, la foc mediu.

se prajesc

13

Intoarcem gogosile pe fiecare parte pana ce se rumenesc.

pe fiecare parte

14

Se scot pe prosoape de hartie pentru a elimina surplusul de ulei.

se scot

15

La final se pudreaza cu zahar vanilat sau cu glazura de caramel ori ciocolata.

servire

16

Se prepara foarte repede in maxim 20-25 min, sunt gustoase, pufoase si moi.
Pofta buna!

servire

Gogosi pufoase si moi fara drojdie
(Visited 1.562 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *