AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Macroul este considerat un peste economic, gras si consistent, foarte gustos si satios. Macroul la grill se gateste simplu, usor si se serveste cu garnitura de legume preferata, astfel ca in cateva minute puteti obtine o masa minunata pentru intreaga familie.

Randamente2 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total15 minute

 2-3 pesti macrou (proaspeti sau congelati)
 sare de Himalaya
 piper asortat ( rasnit proaspat)
 ulei de masline
Pentru mujdei
 1 capatana de usturoi
 ulei de floarea soarelui
 sare
 1 rosie
pentru garnitura
 2 cartofi mari

1

Mod de preparare:
Macroul pe grill se gateste foarte repede asa ca e necesar sa pregatim mai intai garnitura de cartofi la cuptor. Cartofii necesita un timp de preparare mai mare decat pestele. Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in felii sau bucati. Se vor unge cu ulei de masline, se condimenteaza simplu cu sare si piper apoi se dau la cuptor pentru o ora. Cand cartofii sunt aproape gata, ne putem ocupa de peste.

2

Curatam pestii, le vom indeparta capul si intestinele, apoi ii spalam sub jet de apa rece, trebuie sa indepartam bine pielita neagra din interior care este amara si sangele de pe coloana.

3

Taiem apoi pestii pe jumatate dupa care ii filetam. Vor rezulta 4 fileuri de macrou cu piele, cca 130 g fiecare.
Ii ungem cu ulei de masline, nu trebuie mult ulei, deoarece macroul este un peste gras, uleiul ajuta la desprinderea usoara de pe grill.

4

Asezonam fileurile de peste cu sare si piper, le puteti stropi si cu zeama de lamaie.
Cat timp pestele se gateste pe grill putem prepara mujdeiul, presam cu presa cateii de usturoi apoi ii frecam cu ulei si sare pana se face ca o crema. Indepartam coaja de la rosia coapta apoi o maruntim cu blenderul sau o puteti da direct pe razatoarea cu ochiuri mari (puteti adauga si sos de rosii passate cu un praf de boia afumata).

5

Cand pestele e gata il vom monta pe farfurii intinse.

6

Servim macroul cu sosul de mujdei in amestec cu rosii coapte si mamaliguta calda, decoram cu un fir de patrunjel verde si eventual legume de sezon ( rondele de ardei gras sau ardei iute, usturoi verdei, rosii cherry etc.)
Pofta buna!

Ingrediente

 2-3 pesti macrou (proaspeti sau congelati)
 sare de Himalaya
 piper asortat ( rasnit proaspat)
 ulei de masline
Pentru mujdei
 1 capatana de usturoi
 ulei de floarea soarelui
 sare
 1 rosie
pentru garnitura
 2 cartofi mari

Indicații

1

Mod de preparare:
Macroul pe grill se gateste foarte repede asa ca e necesar sa pregatim mai intai garnitura de cartofi la cuptor. Cartofii necesita un timp de preparare mai mare decat pestele. Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in felii sau bucati. Se vor unge cu ulei de masline, se condimenteaza simplu cu sare si piper apoi se dau la cuptor pentru o ora. Cand cartofii sunt aproape gata, ne putem ocupa de peste.

2

Curatam pestii, le vom indeparta capul si intestinele, apoi ii spalam sub jet de apa rece, trebuie sa indepartam bine pielita neagra din interior care este amara si sangele de pe coloana.

3

Taiem apoi pestii pe jumatate dupa care ii filetam. Vor rezulta 4 fileuri de macrou cu piele, cca 130 g fiecare.
Ii ungem cu ulei de masline, nu trebuie mult ulei, deoarece macroul este un peste gras, uleiul ajuta la desprinderea usoara de pe grill.

4

Asezonam fileurile de peste cu sare si piper, le puteti stropi si cu zeama de lamaie.
Cat timp pestele se gateste pe grill putem prepara mujdeiul, presam cu presa cateii de usturoi apoi ii frecam cu ulei si sare pana se face ca o crema. Indepartam coaja de la rosia coapta apoi o maruntim cu blenderul sau o puteti da direct pe razatoarea cu ochiuri mari (puteti adauga si sos de rosii passate cu un praf de boia afumata).

5

Cand pestele e gata il vom monta pe farfurii intinse.

6

Servim macroul cu sosul de mujdei in amestec cu rosii coapte si mamaliguta calda, decoram cu un fir de patrunjel verde si eventual legume de sezon ( rondele de ardei gras sau ardei iute, usturoi verdei, rosii cherry etc.)
Pofta buna!

Note

Macrou gatit la grill
(Visited 386 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *