AutorNicola ElenaCategorie, , DificultateÎncepător

Mancarea de mazare cu cartofi si piept de pui, este o reteta simpla, usor de realizat si extrem de gustoasa, care ne aduce aminte de gustul din copilarie.

Randamente4 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

 1 piept de pui
 2 cartofi
 1 punga de mazare congelata
 1 ceapa mare
 2 morcovi
 1 ardei kapia
 1 catel de usturoi
 100 ml sos de rosii poassate
 boia de ardei dulce
 sare, piper
 1 legatura marar verde
 4 linguri de ulei de masline

1

Mod de preparare:
Morcovii se curata se spala, se toaca marunt. Ardeiul se spala, se curata de codita si seminte, se toaca.

ingrediente

2

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in bucati mici. Usturoiul il tocam marunt, sau il dam pe razatoare.

ingrediente

3

Ceapa se curata, se spala, se toaca solzisori. Pieptul de pui se spala si se taie in bucati mici.

ingrediente

4

In vasul in care vom gati mazarea, adaugam ulei de masline si calim putin pieptul de pui pana se albeste, scoatem apoi carnea intr-un bol.

calire carne

5

Peste uleiul in care am calit bucatile de piept de pui, vom cali ceapa si usturoiul cat sa se inmoaie.

calire ceapa

6

Adaugam apoi morcovii taiati marunt, ardeiul tocat si se vor lasa pe foc cateva minute.

morcov si ardei

7

Cand s-au inmuiat un pic, adaugam cartofii, amestecam, si mai tinem 1-2 minute la calit.

cartofi

8

Se adauga mazarea si carnea de pui.

mazare

9

Se completeaza cu apa si se pun condimentele.

gatire

10

Punem apoi sosul de rosii, amestecam si se lasa sa fiarba la foc mic. ( Sosul de rosii il puteti pune si aproape de final, eu am ales varianta scurta).

sos de rosii

11

Cand a scazut apa se opreste focul si se adauga mararul verde tocat marunt. Mancarea va prelua din aroma mararului.

final

12

Se serveste calda, dupa preferinte se poate manca si cu sfecla rosie sau castraveti in otet. Este o mancare simpla, satioasa si foarte gustoasa.
Pofta buna!

servire

Ingrediente

 1 piept de pui
 2 cartofi
 1 punga de mazare congelata
 1 ceapa mare
 2 morcovi
 1 ardei kapia
 1 catel de usturoi
 100 ml sos de rosii poassate
 boia de ardei dulce
 sare, piper
 1 legatura marar verde
 4 linguri de ulei de masline

Indicații

1

Mod de preparare:
Morcovii se curata se spala, se toaca marunt. Ardeiul se spala, se curata de codita si seminte, se toaca.

ingrediente

2

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in bucati mici. Usturoiul il tocam marunt, sau il dam pe razatoare.

ingrediente

3

Ceapa se curata, se spala, se toaca solzisori. Pieptul de pui se spala si se taie in bucati mici.

ingrediente

4

In vasul in care vom gati mazarea, adaugam ulei de masline si calim putin pieptul de pui pana se albeste, scoatem apoi carnea intr-un bol.

calire carne

5

Peste uleiul in care am calit bucatile de piept de pui, vom cali ceapa si usturoiul cat sa se inmoaie.

calire ceapa

6

Adaugam apoi morcovii taiati marunt, ardeiul tocat si se vor lasa pe foc cateva minute.

morcov si ardei

7

Cand s-au inmuiat un pic, adaugam cartofii, amestecam, si mai tinem 1-2 minute la calit.

cartofi

8

Se adauga mazarea si carnea de pui.

mazare

9

Se completeaza cu apa si se pun condimentele.

gatire

10

Punem apoi sosul de rosii, amestecam si se lasa sa fiarba la foc mic. ( Sosul de rosii il puteti pune si aproape de final, eu am ales varianta scurta).

sos de rosii

11

Cand a scazut apa se opreste focul si se adauga mararul verde tocat marunt. Mancarea va prelua din aroma mararului.

final

12

Se serveste calda, dupa preferinte se poate manca si cu sfecla rosie sau castraveti in otet. Este o mancare simpla, satioasa si foarte gustoasa.
Pofta buna!

servire

Note

Mazare cu cartofi si piept de pui
(Visited 3.663 times, 3 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *