AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Pentru cine adora pestele, pastravul prajit in crusta de malai este ideal pentru un pranz sau cina in familie, e usor de realizat intr-un timp foarte scurt, si veti obtine o mancare delicioasa alaturi de mujdei si mamaliguta fierbinte.

Randamente2 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total15 minute

 2 pastravi (350g per buc)
 sare, piper
 malai
 ulei pentru prajit
 usturoi verde

1

Mod de preparare:
Curatam pastravii de solzi si presaram saresi piper peste fiecare bucata.

2

Punem faina de porumb intr-o farfurie si dam pastravii prin aceasta, intorcandu-i pe toate partile astfel incat sa se prinda bine de ele.

3

Incingem intr-o tigaie uleiul pentru prajit si adaugam in acesta bucatile de pastrav.
Intre timp pregatim mamaliguta si mujdeiul din usturoi verde.

4

Prajim pe o parte, apoi intoarcem si pe partea cealalta si lasam la prajit in continuare.
Cand sunt gata coatem bucatile de pastrav prajit in crusta de malai si le asezam pe o farfurie in care am pus prosoape de bucatarie din hartie absorbanta.

5

Se serveste cu mamaliguta calda si mujdei verde.

6

Pastravul este pestele meu preferat si il gatesc ori de cate ori am ocazia, oasele lui sunt moi si usor de indepartat din acest motiv si restul familiei il adora.
Pofta buna!

Ingrediente

 2 pastravi (350g per buc)
 sare, piper
 malai
 ulei pentru prajit
 usturoi verde

Indicații

1

Mod de preparare:
Curatam pastravii de solzi si presaram saresi piper peste fiecare bucata.

2

Punem faina de porumb intr-o farfurie si dam pastravii prin aceasta, intorcandu-i pe toate partile astfel incat sa se prinda bine de ele.

3

Incingem intr-o tigaie uleiul pentru prajit si adaugam in acesta bucatile de pastrav.
Intre timp pregatim mamaliguta si mujdeiul din usturoi verde.

4

Prajim pe o parte, apoi intoarcem si pe partea cealalta si lasam la prajit in continuare.
Cand sunt gata coatem bucatile de pastrav prajit in crusta de malai si le asezam pe o farfurie in care am pus prosoape de bucatarie din hartie absorbanta.

5

Se serveste cu mamaliguta calda si mujdei verde.

6

Pastravul este pestele meu preferat si il gatesc ori de cate ori am ocazia, oasele lui sunt moi si usor de indepartat din acest motiv si restul familiei il adora.
Pofta buna!

Note

Pastrav prajit cu malai, mamaliguta si mujdei verde
(Visited 524 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *