AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Mancarea de fasole verde cu piept de pui, reteta simpla, de sezon, ieftina si gustoasa, reprezinta pentru multi dintre noi o mancare usoara, de familie care ne poate scoate din orice impas legat de timp si dificultate. Se pregateste cat ai clipi cu doar cateva ingrediente si este deosebit de aromata si cu un gust minunat de vara.

Randamente4 porții
Timp de pregătire25 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total55 minute

 1 piept de pui mare
 500 gr fasole verde
 3 catei de usturoi
 1 ceapa
 1 ardei Kapia
 200 ml sos de rosii passate
 sare, piper
 1 lingurita de boia de ardei dulce
 patrunjel verde

1

Mod de preparare:
Carnea de pui se spala, se taie in cubulete potrivite, eventual daca doriti o condimentati cu sare si putin piper.

2

Usturoiul se curata, se toaca in bucati mici, il puteti da si pe razatoarea mica. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt. Morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea mica.

3

Ardeiul se curata de seminte si codita, se spala, se toaca marunt.

4

Intr-o tigaie mai incapatoare punem 2 linguri de ulei si mai intai incepem cu prajirea cubuletelor de carne de pui, la foc mare.

5

Intoarcem carnea pe toate partile ca sa se rumeneasca uniform. Etapa aceasta dureaza cam 10 minute.

6

Reducem flacara de sub cratita si punem usturoiul.

7

Adaugam apoi ceapa tocata si vom cali putin pana cand aceasta se inmoaie.

8

Cand ceapa si usturoiul s-au clait vom adauga celelalte legume: morcovul si ardeiul.

9

Calim legumele pana cand se vor inmuia adaugand din cand in cand cate putina apa fiarta.

10

Cand ardeiul si morcovul s-au inmuiat adaugam fasolea verde. Eu am folosit fasole verde congelata. De stiut ca nu e necesar sa asteptati dezghetarea ei.

11

Adaugam sosul de rosii passate si amestecam, apoi adaugam boia de ardei dulce si asezonam cu sare si piper negru.

12

Peste toate turnam apa fierbinte atat cat aproape sa acopere mancarea, acoperim cratita cu capacul, reducem focul la minimum si gatim la foc mic cam 20 - 30 de minute. La nevoie, se mai adauga cate putina apa fierbinte.

13

La mine, carnea a fost suficient de frageda in 20 de minute. Daca aveti prea mult lichid il puteti ingrosa cu o lingura de amidon alimentar, sau 2 linguri de faina.
Luam un polonic mic din lichidul fasolii verzi cu carne de pui si turnam in castronul cu amidon sau faina. Amestecam rapid turnam pasta obtinuta in cratita. Omogenizam usor si fierbem in clocote potrivite timp de 4-5 minute. Mancarea se va ingrosa frumos. Ca alternativa, putem sa o fierbem mai mult timp, sa scada sosul dupa cum ne place.
Cand e gata inchidem focul si presaram verdeata preferata, marar tocat sau patrunjel verde.

14

Fasolea verde cu carne de pui e o mancare aromata si foarte gustoasa, cu gust intens de vara.

15

Merge servita cu smantana, ardei iute sau ceapa uscata strivita ca sa lase suc, presarata cu putina sare.
E delicioasa!
Pofta buna!

Ingrediente

 1 piept de pui mare
 500 gr fasole verde
 3 catei de usturoi
 1 ceapa
 1 ardei Kapia
 200 ml sos de rosii passate
 sare, piper
 1 lingurita de boia de ardei dulce
 patrunjel verde

Indicații

1

Mod de preparare:
Carnea de pui se spala, se taie in cubulete potrivite, eventual daca doriti o condimentati cu sare si putin piper.

2

Usturoiul se curata, se toaca in bucati mici, il puteti da si pe razatoarea mica. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt. Morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea mica.

3

Ardeiul se curata de seminte si codita, se spala, se toaca marunt.

4

Intr-o tigaie mai incapatoare punem 2 linguri de ulei si mai intai incepem cu prajirea cubuletelor de carne de pui, la foc mare.

5

Intoarcem carnea pe toate partile ca sa se rumeneasca uniform. Etapa aceasta dureaza cam 10 minute.

6

Reducem flacara de sub cratita si punem usturoiul.

7

Adaugam apoi ceapa tocata si vom cali putin pana cand aceasta se inmoaie.

8

Cand ceapa si usturoiul s-au clait vom adauga celelalte legume: morcovul si ardeiul.

9

Calim legumele pana cand se vor inmuia adaugand din cand in cand cate putina apa fiarta.

10

Cand ardeiul si morcovul s-au inmuiat adaugam fasolea verde. Eu am folosit fasole verde congelata. De stiut ca nu e necesar sa asteptati dezghetarea ei.

11

Adaugam sosul de rosii passate si amestecam, apoi adaugam boia de ardei dulce si asezonam cu sare si piper negru.

12

Peste toate turnam apa fierbinte atat cat aproape sa acopere mancarea, acoperim cratita cu capacul, reducem focul la minimum si gatim la foc mic cam 20 - 30 de minute. La nevoie, se mai adauga cate putina apa fierbinte.

13

La mine, carnea a fost suficient de frageda in 20 de minute. Daca aveti prea mult lichid il puteti ingrosa cu o lingura de amidon alimentar, sau 2 linguri de faina.
Luam un polonic mic din lichidul fasolii verzi cu carne de pui si turnam in castronul cu amidon sau faina. Amestecam rapid turnam pasta obtinuta in cratita. Omogenizam usor si fierbem in clocote potrivite timp de 4-5 minute. Mancarea se va ingrosa frumos. Ca alternativa, putem sa o fierbem mai mult timp, sa scada sosul dupa cum ne place.
Cand e gata inchidem focul si presaram verdeata preferata, marar tocat sau patrunjel verde.

14

Fasolea verde cu carne de pui e o mancare aromata si foarte gustoasa, cu gust intens de vara.

15

Merge servita cu smantana, ardei iute sau ceapa uscata strivita ca sa lase suc, presarata cu putina sare.
E delicioasa!
Pofta buna!

Fasole verde cu piept de pui
(Visited 3.702 times, 2 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *