AutorNicola ElenaCategorie, DificultateÎncepător

Randamente2 porții
Timp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 30 minute

 450 gr pulpe de pui (2 buc)
 300 gr piept de pui
 400 ml iaurt grecesc
 4 linguri de ulei de masline
 4 catei de usturoi
 2 linguri amestec de condimente pentru gyros
 1/2 zeama de lamaie

1

Mod de preparare:
Carnea se curata se spala, se aseaza intr-un bol mai adanc.

2

Adaugam iaurtul, usturoiul maruntit prin presa, stoarcem jumatatea de lamaie, adaugam sare, piper, condimentele (vezi Mirodenii pentru Gyros) si uleiul de masline. Amestecam bine carnea si o lasam la marinat timp de 60 minute.

3

Cand s-au marinat bucatile de carne, le vom pune distantat intr-o tava de copt, tapetata cu hartie, astfel incat daca vor lasa zeama nu vor fierbe ci se vor rumeni frumos. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 60 minute.

4

Se vor servi calde cu garnitura si salate. Eu am pregatit ca garnitura cartofi copti in stil grecesc, vanata evantai si salata greceasca.
Pofta buna!

Ingrediente

 450 gr pulpe de pui (2 buc)
 300 gr piept de pui
 400 ml iaurt grecesc
 4 linguri de ulei de masline
 4 catei de usturoi
 2 linguri amestec de condimente pentru gyros
 1/2 zeama de lamaie

Indicații

1

Mod de preparare:
Carnea se curata se spala, se aseaza intr-un bol mai adanc.

2

Adaugam iaurtul, usturoiul maruntit prin presa, stoarcem jumatatea de lamaie, adaugam sare, piper, condimentele (vezi Mirodenii pentru Gyros) si uleiul de masline. Amestecam bine carnea si o lasam la marinat timp de 60 minute.

3

Cand s-au marinat bucatile de carne, le vom pune distantat intr-o tava de copt, tapetata cu hartie, astfel incat daca vor lasa zeama nu vor fierbe ci se vor rumeni frumos. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 60 minute.

4

Se vor servi calde cu garnitura si salate. Eu am pregatit ca garnitura cartofi copti in stil grecesc, vanata evantai si salata greceasca.
Pofta buna!

Note

Pui grecesc la cuptor
(Visited 560 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *