Salata de icre, un aperitiv de altfel extrem de gustos, este cunoscuta si sub numele icre batute, fiind un mod vechi de preparare a icrelor originare din peste de apa dulce. Salata de icre, se realizeaza extrem de simplu iar gustul este cu mult mai bun decat la icrele batute achizitionate din comert.

Randamente2 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total25 minute

 50 gr icre de caras tarama
 200 ml ulei
 zeama de la o jumatate de lamaie
 1 - 2 lingurite otet
 1 ceapa rosie sau ceapa verde

1

Mod de preparare:
Icrele proaspete se spala, se scurg de apa si se curata de pielite. Ele se sareaza si sunt lasate 24 de ore la frigider inainte de a le pregati (sau se tin la rece pana se inrosesc de la sare, ori se pot cumpara in borcan). Dupa ce s-au scurs, icrele se pun intr-un castron impreuna cu o lingurita de zeama de lamaie, se bat bine cu furculita ca sa lege.

2

Incepem turnarea uleiului, picaturi ca la maioneza, ca sa se lege.

3

Din cand in cand picuram zeama de lamaie. Substanța acra emulsioneaza rapid uleiul, evitand astfel separarea lui, albeste pasta si o face mai spumoasa.

4

Uleiul se toarna cate putin, batand in continuu. La sfarsit salata trebuie sa aiba consistenta unei maioneze batute tare (cu mult ulei). N-are voie sa curga de pe lingura. Daca ar deveni totusi prea solida, se adauga cate o lingurita cu apa rece sau apa minerala.
La final se adauga si o lingurita de otet si se amesteca inca putin.

5

Salata de icre de caras se aseaza pe platou, se orneaza cu masline, ardei rosu, ceapa taiata fin si cu felii de lamaie cu marginea crestata.

6

Ceapa nu se amesteca cu icrele inainte de servit. Daca nu se adauga ceapa salata se poate pastra in borcan 1-2 saptamani.

7

Sfaturi utile:
In cazul nefericit in care se taie compozitia, aceasta se repara astfel: se scot intr-un castron 2 linguri de compozitie de icre batute cu ulei si se amesteca cu zeama de lamaie. Treptat se mai adauga din icrele taiate si se amesteca pana se reia consistenta amestecului. Asa procedam pana reparam toata compozitia. In mod normal daca nu se taie compozitie pe parcurs, zeama de lamaie se pune la sfarsit.
Spor si pofta mare!

Ingrediente

 50 gr icre de caras tarama
 200 ml ulei
 zeama de la o jumatate de lamaie
 1 - 2 lingurite otet
 1 ceapa rosie sau ceapa verde

Indicații

1

Mod de preparare:
Icrele proaspete se spala, se scurg de apa si se curata de pielite. Ele se sareaza si sunt lasate 24 de ore la frigider inainte de a le pregati (sau se tin la rece pana se inrosesc de la sare, ori se pot cumpara in borcan). Dupa ce s-au scurs, icrele se pun intr-un castron impreuna cu o lingurita de zeama de lamaie, se bat bine cu furculita ca sa lege.

2

Incepem turnarea uleiului, picaturi ca la maioneza, ca sa se lege.

3

Din cand in cand picuram zeama de lamaie. Substanța acra emulsioneaza rapid uleiul, evitand astfel separarea lui, albeste pasta si o face mai spumoasa.

4

Uleiul se toarna cate putin, batand in continuu. La sfarsit salata trebuie sa aiba consistenta unei maioneze batute tare (cu mult ulei). N-are voie sa curga de pe lingura. Daca ar deveni totusi prea solida, se adauga cate o lingurita cu apa rece sau apa minerala.
La final se adauga si o lingurita de otet si se amesteca inca putin.

5

Salata de icre de caras se aseaza pe platou, se orneaza cu masline, ardei rosu, ceapa taiata fin si cu felii de lamaie cu marginea crestata.

6

Ceapa nu se amesteca cu icrele inainte de servit. Daca nu se adauga ceapa salata se poate pastra in borcan 1-2 saptamani.

7

Sfaturi utile:
In cazul nefericit in care se taie compozitia, aceasta se repara astfel: se scot intr-un castron 2 linguri de compozitie de icre batute cu ulei si se amesteca cu zeama de lamaie. Treptat se mai adauga din icrele taiate si se amesteca pana se reia consistenta amestecului. Asa procedam pana reparam toata compozitia. In mod normal daca nu se taie compozitie pe parcurs, zeama de lamaie se pune la sfarsit.
Spor si pofta mare!

Salata de icre de caras
(Visited 4.926 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *