AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateÎncepător

Ruladele din ardei copti sunt niste aperitive rapide, ce sunt foarte aspectuoase si delicioase, ele combina dulceata ardeilor si gustul inconfundabil de ton cu urda proaspata. Se pregatesc usor si rapid cu ingrediente simple, fiind perfecte pentru familia ta dar si pentu o masa festiva sau de sarbatore, cu siguranta oaspetii vor memoriza acest deliciu, ruladel de ardei fiind o minunatie de gust cu un aspect senzational.

Randamente10 porții
Timp de pregătire40 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total50 minute

 3 ardei mari si carnosi ( rosu, galben, verde)
 150 gr ton scurs de ulei
 200 gr urda proaspata sau branza moale
 cateva fire de patrunjel verde
 ulei de masilne extra virgin
 sare dupa gust
 coaja rasa de lamaie bio ( optional)

1

Mod de preparare:
Ardeii se spala si se sterg cu un servet, nu trebuie sa-i strapungem absolut deloc.

2

Pornim gratarul cuptorului si aranjam ardeii pe o tava tapetata cu hartie de copt, ii vom coace la temperatura de 180 grade C, aproximativ 35-40 de minute.

3

Imediat ce pielea este prajita, intoarcem ardeii si ne asiguram ca se gatesc uniform pe toate partile, avem grija sa nu ii strapungem, ar iesi aburi si s-ar strica. De fapt, aburul eliberat in interiorul ardeilor face cea mai mare parte a muncii, permitandu-le sa se gateasca rapid, fara a se usca.

4

Cand ardeii sunt copti uniform, ii scoatem din cuptor si cu grija, cat sunt inca fierbinti, ii invelim in hartie de copt si apoi in folie de aluminiu.

5

Ii lasam sa se raceasca incet apoi trecem la curatarea lor, pielea ar trebui sa se desprinda foarte ușor.
De asemenea, indepartam cotorul si semintele si impartim in 3-4 felii fiecare ardei pe care le asezam pe un platou.

6

Tamponam fiecare felie de ardei cu hartie absorbanta, pentru a elimina excesul de umiditate.

7

Pregatim apoi umplutura si adaugam intr-un bol incapator urda pe care o vom framata un pic.

8

Adaugam apoi tonul scurs peste urda moale.

9

Tocam cateva fire de patrunjel, dam coaja de lamaie pe razatoarea cu ochiuri mici si le adaugam peste urda si ton. Presaram sare dupa gust si amestecam.

10

Se umple apoi fiecare bucata de ardei cu crema obtinuta si se ruleaza usor.

11

Pe masura ce sunt gata le aranjam pe o farfurie sau platou.

12

Dupa ce am termintat de rulat bucatile de ardei cu umplutura, stropim ruladele cu un strop de ulei de masline, presaram un praf de sare si patrunjel proaspat tocat si ruladele sunt gata.

.

13

Daca poteti si timpul va permite, lasati ruladele sa se odihneasca cateva ore in frigider si vor fi si mai gustoase.
Ruladele de ardei se pastreaza la frigider, inchise intr-un recipient ermetic si pot fi consumate in 24 de ore.

14

Aceste mici delicatese se savureaza reci si sunt ideale atat la pranz cat si la cina, dar se mai pot servi si ca gustari intre mesele principale ale zilei.

15

Ingredientele pentru ruladele de ardei cu urda si ton sunt putine si simple, dar va asigur ca rezultatul este uimitor, cu un gust minunat si un aspect senzational.
Pofta mare!

Ingrediente

 3 ardei mari si carnosi ( rosu, galben, verde)
 150 gr ton scurs de ulei
 200 gr urda proaspata sau branza moale
 cateva fire de patrunjel verde
 ulei de masilne extra virgin
 sare dupa gust
 coaja rasa de lamaie bio ( optional)

Indicații

1

Mod de preparare:
Ardeii se spala si se sterg cu un servet, nu trebuie sa-i strapungem absolut deloc.

2

Pornim gratarul cuptorului si aranjam ardeii pe o tava tapetata cu hartie de copt, ii vom coace la temperatura de 180 grade C, aproximativ 35-40 de minute.

3

Imediat ce pielea este prajita, intoarcem ardeii si ne asiguram ca se gatesc uniform pe toate partile, avem grija sa nu ii strapungem, ar iesi aburi si s-ar strica. De fapt, aburul eliberat in interiorul ardeilor face cea mai mare parte a muncii, permitandu-le sa se gateasca rapid, fara a se usca.

4

Cand ardeii sunt copti uniform, ii scoatem din cuptor si cu grija, cat sunt inca fierbinti, ii invelim in hartie de copt si apoi in folie de aluminiu.

5

Ii lasam sa se raceasca incet apoi trecem la curatarea lor, pielea ar trebui sa se desprinda foarte ușor.
De asemenea, indepartam cotorul si semintele si impartim in 3-4 felii fiecare ardei pe care le asezam pe un platou.

6

Tamponam fiecare felie de ardei cu hartie absorbanta, pentru a elimina excesul de umiditate.

7

Pregatim apoi umplutura si adaugam intr-un bol incapator urda pe care o vom framata un pic.

8

Adaugam apoi tonul scurs peste urda moale.

9

Tocam cateva fire de patrunjel, dam coaja de lamaie pe razatoarea cu ochiuri mici si le adaugam peste urda si ton. Presaram sare dupa gust si amestecam.

10

Se umple apoi fiecare bucata de ardei cu crema obtinuta si se ruleaza usor.

11

Pe masura ce sunt gata le aranjam pe o farfurie sau platou.

12

Dupa ce am termintat de rulat bucatile de ardei cu umplutura, stropim ruladele cu un strop de ulei de masline, presaram un praf de sare si patrunjel proaspat tocat si ruladele sunt gata.

.

13

Daca poteti si timpul va permite, lasati ruladele sa se odihneasca cateva ore in frigider si vor fi si mai gustoase.
Ruladele de ardei se pastreaza la frigider, inchise intr-un recipient ermetic si pot fi consumate in 24 de ore.

14

Aceste mici delicatese se savureaza reci si sunt ideale atat la pranz cat si la cina, dar se mai pot servi si ca gustari intre mesele principale ale zilei.

15

Ingredientele pentru ruladele de ardei cu urda si ton sunt putine si simple, dar va asigur ca rezultatul este uimitor, cu un gust minunat si un aspect senzational.
Pofta mare!

Rulade de ardei copti umplute cu urda si ton
(Visited 499 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *