Pentru ca inca suntem in plin sezon al portocalelor, ele fiind foarte zemoase in aceasta perioada, m-am gandit ca n-ar fi rau sa pregatesc un sirop de portocale pe care sa-l fac apoi cu apa minerala si gheata.
Mod de preparare:
Am spalat bine portocalele, apoi le-am curatat de coaja, fara partea alba. Portocalele decojite le-am feliat si pregatit pentru stors.
Cojile de portocale le-am pus intr-o craticioara cu apa clocotita, le-am fiert cateva minute, la foc mic, cat sa dea aroma apei si culoare.
Dupa cateva minute, am scos cojile iar apa in care au fiert, am folosit-o sa dizolv zaharul pentru sirop, apa a preluat aroma si culoarea cojilor de portocale.
Intre timp stoarcem toate feliile de portocale.
In apa in care au fiert cojile de portocale, adaugam zaharul si-l lasam sa se topeasca la foc mic. Adaugam apoi si sucul de portocale peste siropul obtinut din coji.
Pe toata perioada fierberii siropului, vom sterge marginea craticioarei cu o pensula inmuiata in apa rece, pentru a evita depunerea de cristale pe margine si caramelizarea lor. Obtinem in felul acesta un sirop de culoare frumoasa galbena portocalie.
Cand siropul este gata, il dam la rece, apoi il depozitam intr-un recipient ermetic. Siropul obtinut il putem dilua cu apa rece plata, sau minerala, dupa preferinte puteti adauga si gheata. Este un sirop gustos, parfumat si mai ales fara colorantii pe care ii gasiti in alte siropuri din comert. Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Am spalat bine portocalele, apoi le-am curatat de coaja, fara partea alba. Portocalele decojite le-am feliat si pregatit pentru stors.
Cojile de portocale le-am pus intr-o craticioara cu apa clocotita, le-am fiert cateva minute, la foc mic, cat sa dea aroma apei si culoare.
Dupa cateva minute, am scos cojile iar apa in care au fiert, am folosit-o sa dizolv zaharul pentru sirop, apa a preluat aroma si culoarea cojilor de portocale.
Intre timp stoarcem toate feliile de portocale.
In apa in care au fiert cojile de portocale, adaugam zaharul si-l lasam sa se topeasca la foc mic. Adaugam apoi si sucul de portocale peste siropul obtinut din coji.
Pe toata perioada fierberii siropului, vom sterge marginea craticioarei cu o pensula inmuiata in apa rece, pentru a evita depunerea de cristale pe margine si caramelizarea lor. Obtinem in felul acesta un sirop de culoare frumoasa galbena portocalie.
Cand siropul este gata, il dam la rece, apoi il depozitam intr-un recipient ermetic. Siropul obtinut il putem dilua cu apa rece plata, sau minerala, dupa preferinte puteti adauga si gheata. Este un sirop gustos, parfumat si mai ales fara colorantii pe care ii gasiti in alte siropuri din comert. Pofta buna!