Supa crema de morcov cu crutoane se prepara rapid, simplu, cu ingrediente putine pe care le ai deja in camara si este foarte gustoasa aceasta supa crema de morcovi intens aromata si frumos colorata, merge servita la orice masa pentru intreaga familie.
Mod de preparare:
Morcovii se curata, se spala, ii taiem in rondele ca sa micsoram timpul de fierbere. Telina se curata de coaja, se spala, o taiem in felii de marimi potrivite.
Ceapa verde se curata, se spala. Radacina de patrunjel se curata, se spala, se taie in rondele. Ceapa se curata, se spala, se taie in 4 parti.
Cand legumele s-au fiert le transferam intr-un bol adaugam peste ele un pic de ulei ( sau ulei de masline). Nu aruncam supa in care au fiert legumele.
Vom trece legumele prin blender sa obtinem o supa cat mai fina, la final adaugam supa de pui, sau daca nu aveti ori tineti post puteti adauga supa in care au fiert legumele. Potrivim cu sare si putin piper amestecam si gata supa. Crutoanele le putem pregati la prajitorul de paine sau in cuptor. In ambele cazuri, vom freca pe painea prajita catei de usturoi curatati de coaja, apoi le puteti stropi si cu putin ulei de masline.
Portionam supa in farfurii, pudram cu un praf de boia dulce, adaugam apoi crutoane si ceapa verde taiata marunt si patrunjel verde.
Este o supa extrem de hranitoare, sanatoasa si gustoasa, usor de preparat intr-un timp foarte scurt, cu legume pe care le avem mereu in camara.
Daca nu tineti post puteti completa supa cu bucati de piept de pui fiert si cascaval ras.
Copii mici vor adora supa de morcov, si in cazul acesta puteti inlocui crutoanele cu bucatele de cascaval.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Morcovii se curata, se spala, ii taiem in rondele ca sa micsoram timpul de fierbere. Telina se curata de coaja, se spala, o taiem in felii de marimi potrivite.
Ceapa verde se curata, se spala. Radacina de patrunjel se curata, se spala, se taie in rondele. Ceapa se curata, se spala, se taie in 4 parti.
Cand legumele s-au fiert le transferam intr-un bol adaugam peste ele un pic de ulei ( sau ulei de masline). Nu aruncam supa in care au fiert legumele.
Vom trece legumele prin blender sa obtinem o supa cat mai fina, la final adaugam supa de pui, sau daca nu aveti ori tineti post puteti adauga supa in care au fiert legumele. Potrivim cu sare si putin piper amestecam si gata supa. Crutoanele le putem pregati la prajitorul de paine sau in cuptor. In ambele cazuri, vom freca pe painea prajita catei de usturoi curatati de coaja, apoi le puteti stropi si cu putin ulei de masline.
Portionam supa in farfurii, pudram cu un praf de boia dulce, adaugam apoi crutoane si ceapa verde taiata marunt si patrunjel verde.
Este o supa extrem de hranitoare, sanatoasa si gustoasa, usor de preparat intr-un timp foarte scurt, cu legume pe care le avem mereu in camara.
Daca nu tineti post puteti completa supa cu bucati de piept de pui fiert si cascaval ras.
Copii mici vor adora supa de morcov, si in cazul acesta puteti inlocui crutoanele cu bucatele de cascaval.
Pofta mare!