Tochitura din carne de pui cu afumatura, reteta simpla si rapida, cu bucati de carne fragede si suculente si gust de afumatura, este gata in 30 de minute, cu tot cu mamaliguta si ou ochi, e o idee minunata pentru o masa in familie sau cand ai oaspeti.
Mod de preparare:
Carnea se spala in apa rece, ficatul il clatim in mai multe ape reci pana iese tot sangele, ceapa se curata de coaja si codita, se spala, usturoiul se curata de coaja si se spala, ouale se spala, se dezinfecteaza.
Taiem in cubulete piepptul de pui, ficatul il taiem in bucati potrivite. Carnatul se taie in rondele, sunculita se taie in bucati mici.
Ceapa se taie solzisori, usturoiul se taie marunt, branza o dam pe razatoarea mare, sau o bucatim intre degete.
Masuram sosul de rosii, puteti folosi si bulion concentrat, sau rosii coapte bine date pe razatoarea mare.
Intr-o ulcica puneti apa cu sare la fiert pentru mamaliguta, presarati un praf de malai deaspra pentru a vedea cand apa da in clocot.
Intr-un wok sau cratita, puneti ulei si caliti bucatile de pui cateva minute pana se albesc.
Adaugam apoi ficatul de pui, eu nu l-am spumat inainte, l-am pus direct la gatit. Adaugam sare si piper, le lasam sa se fiarba si sa se prajeasca impreuna cateva minute. Ficatul va lasa apa suficienta pentru fierbere. Acoperiti cu un capac ca sa nu sara stropi de ulei la prajit si mai amestecati din cand in cand.
Cand carnea de pui si ficatul s-au prajit adaugati si afumatura, carnatii si sunculita, mai adaugati sare, piper si lingurita de cimbru, amestecati si le mai lasati cateva minute pana cand afumatura ia o culoare aurie.
Adaugam apoi ceapa si usturoiul, amestecam le lasam din nou cateva minute pentru va da gust carnii, nu trebuie sa calim foarte mult ceapa, ci cat sa devina aurie si ea.
Adaugam apoi si sosul de rosii, amestecam pe toate, le asezonam daca mai trebuie cu sare si piper, apoi lasam sa se patrunda gustul de rosii in carne, trebuie sa obtinem un sos nu foarte lichid.
Cand este gata adaugam si patrunjel verde deasupra, amestecam, apoi punem capacul pentru cateva minute cat pregatim mamaliguta si ouale ochiuri.
Cand mamaliguta este gata, punem in farfurie, peste ea vom pune oul ochi si branza sarata, iar alaturi tochitura de pui cu afumatura. Tochitura se poate servi simpla, sau insotita de muraturi sau salate de sezon. Este gustoasa, satioasa si usor de pregatit intr-un timp relativ scurt.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Carnea se spala in apa rece, ficatul il clatim in mai multe ape reci pana iese tot sangele, ceapa se curata de coaja si codita, se spala, usturoiul se curata de coaja si se spala, ouale se spala, se dezinfecteaza.
Taiem in cubulete piepptul de pui, ficatul il taiem in bucati potrivite. Carnatul se taie in rondele, sunculita se taie in bucati mici.
Ceapa se taie solzisori, usturoiul se taie marunt, branza o dam pe razatoarea mare, sau o bucatim intre degete.
Masuram sosul de rosii, puteti folosi si bulion concentrat, sau rosii coapte bine date pe razatoarea mare.
Intr-o ulcica puneti apa cu sare la fiert pentru mamaliguta, presarati un praf de malai deaspra pentru a vedea cand apa da in clocot.
Intr-un wok sau cratita, puneti ulei si caliti bucatile de pui cateva minute pana se albesc.
Adaugam apoi ficatul de pui, eu nu l-am spumat inainte, l-am pus direct la gatit. Adaugam sare si piper, le lasam sa se fiarba si sa se prajeasca impreuna cateva minute. Ficatul va lasa apa suficienta pentru fierbere. Acoperiti cu un capac ca sa nu sara stropi de ulei la prajit si mai amestecati din cand in cand.
Cand carnea de pui si ficatul s-au prajit adaugati si afumatura, carnatii si sunculita, mai adaugati sare, piper si lingurita de cimbru, amestecati si le mai lasati cateva minute pana cand afumatura ia o culoare aurie.
Adaugam apoi ceapa si usturoiul, amestecam le lasam din nou cateva minute pentru va da gust carnii, nu trebuie sa calim foarte mult ceapa, ci cat sa devina aurie si ea.
Adaugam apoi si sosul de rosii, amestecam pe toate, le asezonam daca mai trebuie cu sare si piper, apoi lasam sa se patrunda gustul de rosii in carne, trebuie sa obtinem un sos nu foarte lichid.
Cand este gata adaugam si patrunjel verde deasupra, amestecam, apoi punem capacul pentru cateva minute cat pregatim mamaliguta si ouale ochiuri.
Cand mamaliguta este gata, punem in farfurie, peste ea vom pune oul ochi si branza sarata, iar alaturi tochitura de pui cu afumatura. Tochitura se poate servi simpla, sau insotita de muraturi sau salate de sezon. Este gustoasa, satioasa si usor de pregatit intr-un timp relativ scurt.
Pofta buna!