AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateÎncepător

Ciorba de fasole verde ( pastai), ardeleneasca cu afumatura este gustoasa, aromata si perfecta pentru sezonul de vara cand toate legumele sunt proaspete. Se prepara usor cu putine ingrediente si este ideala pentru pranz sau cina alaturi de ardei iute verde sau murat.

Randamente6 porții
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 5 minute

 500 gr fasole verde ( pastai)
 200 gr Kaiser sau alte afumaturi preferate
 2 fire ceapa verde
 1 ceapa uscata
 2 morcovi
 2 catei usturoi
 1 rosie
 1 ardei kapia rosu mic
 1 lingurita de boia de ardei afumata
 o jumatate de lingurita cimbru
 1 lingura otet de mere (optional)
 3 linguri de zeama de lamaie (optional)
 200 gr smantana pentru gatit
 sare
 patrunjel verde sau marar

1

Mod de preparare:
Morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea mare.

2

Kaiserul se taie in cubulete.

3

Ceapa verde se curata si se spala bine, pastram si frunzele verzi daca sunt fragede.

4

Tocam ceapa verde marunt.

5

Ceapa uscata se curata, se spala se toaca solzisori.

6

Intr-o oala incapatoare am pus ulei, pe care l-am incins apoi am calit pana la auriu Kaiserul.

7

Peste sunculita kaiser am adaugat morcovul pe care l-am calit 2 minute. Morcovul calit va da o culoare frumoasa ciorbei.

8

A urmat sa adaug ceapa uscata.

9

Apoi am adaugat ceapa verde. Le-am calit impreuna vreo 3-4 minute la foc mic, sub capac si am amestecat din cand in cand sa nu se arda.

10

Intre timp am tocat rosia si pentru gust am tocat si o jumatate de ardei kapia rosu.

11

Rosia si ardeiul le-am adaugat peste mixul de ceapa calita, morcov si kaiser si am mai tinut 2 minute timp in care am adaugat sare de Himalaya si o lingurita de boia de ardei afumata, pentru un gust mai profund de afumatura.

12

Am pus in oala si fasolea verde ( eu am avut congelata) si am amestecat bine. Imediat am turnat 2 L de apa calda si am mai asezonat cu o lingurita de sare si o jumatate de lingurita cimbru uscat.
Cand ciorba a ajuns la fierbere am lasat-o sa fiarba cam 30 de minute cu capac.

13

Am maruntit usturoiul, eu am adaugat mai intai jumatate din cantitate, noua nu ne place sa se simta gustul de usturoi foarte tare, asadar recomand sa-l adaugati dupa preferinta si gust.

14

Intr-un bol am pus smantana impreuna cu usturoiul zdrobit ( eu doar jumatate din cantitate) si le-am amestecat bine. Am adaugat 2-3 polonice de ciorba fierbinte peste smantana, ca la ciorba radauteana, pentru ca sa egalizez temperaturile.

15

Am turnat mixul în oala cu ciorba si am mai lasat pe foc 1 minut. Am mai asezonat cu sare, apoi am pus o lingura de otet de mere si 3 linguri de zeama de lamaie, nu am vrut sa fie dulce dar nici acra ( acritul este optional, noua asa ne place).

16

La final am tocat patrunjel verde.

17

A iesit super buna si foarte gustoasa.
Ciorba de fasole verde se serveste fierbinte alaturi de ardei verde iute.

18

Dupa preferinta mai puteti adauga otet si smantana. Priviti cat de bine arata, este plina de pastai fragede de fasole verde si de bucatele de afumatura.
Sper sa va placa si sa o gatiti cat de curand.
Pofta mare!

Ingrediente

 500 gr fasole verde ( pastai)
 200 gr Kaiser sau alte afumaturi preferate
 2 fire ceapa verde
 1 ceapa uscata
 2 morcovi
 2 catei usturoi
 1 rosie
 1 ardei kapia rosu mic
 1 lingurita de boia de ardei afumata
 o jumatate de lingurita cimbru
 1 lingura otet de mere (optional)
 3 linguri de zeama de lamaie (optional)
 200 gr smantana pentru gatit
 sare
 patrunjel verde sau marar

Indicații

1

Mod de preparare:
Morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea mare.

2

Kaiserul se taie in cubulete.

3

Ceapa verde se curata si se spala bine, pastram si frunzele verzi daca sunt fragede.

4

Tocam ceapa verde marunt.

5

Ceapa uscata se curata, se spala se toaca solzisori.

6

Intr-o oala incapatoare am pus ulei, pe care l-am incins apoi am calit pana la auriu Kaiserul.

7

Peste sunculita kaiser am adaugat morcovul pe care l-am calit 2 minute. Morcovul calit va da o culoare frumoasa ciorbei.

8

A urmat sa adaug ceapa uscata.

9

Apoi am adaugat ceapa verde. Le-am calit impreuna vreo 3-4 minute la foc mic, sub capac si am amestecat din cand in cand sa nu se arda.

10

Intre timp am tocat rosia si pentru gust am tocat si o jumatate de ardei kapia rosu.

11

Rosia si ardeiul le-am adaugat peste mixul de ceapa calita, morcov si kaiser si am mai tinut 2 minute timp in care am adaugat sare de Himalaya si o lingurita de boia de ardei afumata, pentru un gust mai profund de afumatura.

12

Am pus in oala si fasolea verde ( eu am avut congelata) si am amestecat bine. Imediat am turnat 2 L de apa calda si am mai asezonat cu o lingurita de sare si o jumatate de lingurita cimbru uscat.
Cand ciorba a ajuns la fierbere am lasat-o sa fiarba cam 30 de minute cu capac.

13

Am maruntit usturoiul, eu am adaugat mai intai jumatate din cantitate, noua nu ne place sa se simta gustul de usturoi foarte tare, asadar recomand sa-l adaugati dupa preferinta si gust.

14

Intr-un bol am pus smantana impreuna cu usturoiul zdrobit ( eu doar jumatate din cantitate) si le-am amestecat bine. Am adaugat 2-3 polonice de ciorba fierbinte peste smantana, ca la ciorba radauteana, pentru ca sa egalizez temperaturile.

15

Am turnat mixul în oala cu ciorba si am mai lasat pe foc 1 minut. Am mai asezonat cu sare, apoi am pus o lingura de otet de mere si 3 linguri de zeama de lamaie, nu am vrut sa fie dulce dar nici acra ( acritul este optional, noua asa ne place).

16

La final am tocat patrunjel verde.

17

A iesit super buna si foarte gustoasa.
Ciorba de fasole verde se serveste fierbinte alaturi de ardei verde iute.

18

Dupa preferinta mai puteti adauga otet si smantana. Priviti cat de bine arata, este plina de pastai fragede de fasole verde si de bucatele de afumatura.
Sper sa va placa si sa o gatiti cat de curand.
Pofta mare!

Ciorba de fasole verde, ardeleneasca
(Visited 3.957 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *