Piept de pui umplut cu unt, patrunjel verde si usturoi este extrem de gustos, suculent si aromat, cu mult mai bun decat Cordon Bleu dupa parerea mea.
Mod de preparare:
Mai intai portionam si cantarim ingredientele de care avem nevoie pentru realizarea puiului Kiev cat si pentru pregatirea garniturii.
Untul il lasam la temperatura camerei pentru a putea fi mai usor de amestecat si modelat. Patrunjelul se curata, se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se piseaza prin presa. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se bat bine cu sare si piper. Punem faina si pesmetul in doua boluri separate.
Taiem pieptul de pui in doua jumatati, il curatam de pielita si grasime, apoi realizam la fiecare un buzunar avand grija sa nu il gaurim pana la capat, orificiul de intrare nu trebuie sa fie foarte mare, in acest buzunar vom pune umplutura. Se introduce lama cutitului usor si se incepe taierea stanga-dreapta in interiorul pieptului. Puiul il ungem cu sare si piper pe fiecare parte si il lasam cateva minute sa absoarba din gustul lor.
Intre timp pregatim legumele pentru garnitura. Le fierbem cateva minute in apa cu sare, boabe de piper si frunza de dafin pana se inmoaie. Cand s-au inmuiat, scurgem legumele din apa, scoatem boabele de piper si frunza de dafin. Intr-un wok topim untul si adaugam legumele peste care presaram sare si piper si calim cateva minute. Le amestecam usor cu o spatul ca sa nu le dezintegram, apoi inchidem focul si le lasam acoperite cu un capac pana finalizam si puiul.
Scoatem ruloul din congelator, il desfacem din folia de plastic si il taiem in jumatate. In buzunarul format la pieptul de pui vom introduce jumatatea de rulou de unt, apoi dam carnea prin faina, scufundam in ouale batute apoi tavalim prin pesmet, trecem inca o data prin oua si pesmet, intrucat e nevoie sa se formeze o crusta mai groasa pentru o prajire mai lenta.
Se incinge uleiul intr-un wok si vom praji fileurile in jur de 9 minute pe fiecare parte la foc mic.
Puiul a la Kiev este extrem de gustos, se serveste fierbinte, alaturi de soteuri de legume, salate, piureuri de legume.
Cand fileul este taiat in doua, din interior se va scurge untul topit cu verdeturi si miros de usturoi, extrem de delicios. Vi-l recomand cu caldura.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Mai intai portionam si cantarim ingredientele de care avem nevoie pentru realizarea puiului Kiev cat si pentru pregatirea garniturii.
Untul il lasam la temperatura camerei pentru a putea fi mai usor de amestecat si modelat. Patrunjelul se curata, se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se piseaza prin presa. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se bat bine cu sare si piper. Punem faina si pesmetul in doua boluri separate.
Taiem pieptul de pui in doua jumatati, il curatam de pielita si grasime, apoi realizam la fiecare un buzunar avand grija sa nu il gaurim pana la capat, orificiul de intrare nu trebuie sa fie foarte mare, in acest buzunar vom pune umplutura. Se introduce lama cutitului usor si se incepe taierea stanga-dreapta in interiorul pieptului. Puiul il ungem cu sare si piper pe fiecare parte si il lasam cateva minute sa absoarba din gustul lor.
Intre timp pregatim legumele pentru garnitura. Le fierbem cateva minute in apa cu sare, boabe de piper si frunza de dafin pana se inmoaie. Cand s-au inmuiat, scurgem legumele din apa, scoatem boabele de piper si frunza de dafin. Intr-un wok topim untul si adaugam legumele peste care presaram sare si piper si calim cateva minute. Le amestecam usor cu o spatul ca sa nu le dezintegram, apoi inchidem focul si le lasam acoperite cu un capac pana finalizam si puiul.
Scoatem ruloul din congelator, il desfacem din folia de plastic si il taiem in jumatate. In buzunarul format la pieptul de pui vom introduce jumatatea de rulou de unt, apoi dam carnea prin faina, scufundam in ouale batute apoi tavalim prin pesmet, trecem inca o data prin oua si pesmet, intrucat e nevoie sa se formeze o crusta mai groasa pentru o prajire mai lenta.
Se incinge uleiul intr-un wok si vom praji fileurile in jur de 9 minute pe fiecare parte la foc mic.
Puiul a la Kiev este extrem de gustos, se serveste fierbinte, alaturi de soteuri de legume, salate, piureuri de legume.
Cand fileul este taiat in doua, din interior se va scurge untul topit cu verdeturi si miros de usturoi, extrem de delicios. Vi-l recomand cu caldura.
Pofta buna!