Vinete evantai umplute cu mozzarella, bacon, rosii, cascaval, usturoi si busuioc sunt delicioase si aromate, ideale pentru un pranz sau o cina usoara. Le puteti servi cu orice sos preferat dar si cu rosii taiate in cuburi mici si presarate cu sare si ulei de masline.
Mod de preparare:
Vinetele se spala si se sterg cu un servet de bucatarie. Usturoiul se curata, doi catei ii zdrobim si doi ii feliem subtiri. Mozzarella se taie felii egale ( recomand mozzarella tare adica maturata, eu am avut proaspata si s-a topit foarte repede apoi s-a scurs in tava). Rosiile se spala, se taie felii subtiri si egale.
Vinetele le taiem cu grija in felii egale pana aproape de codite astfel incat sa ramana prinse ca un evantai.
Intr-un bol turnam ulei de masline, adaugam sare, piper si usturoi zdrobit sau praf de usturoi si amestecam bine. Cu o pensula ungem fiecare felie de vanata pe toate partile cu amestecul de ulei.
Umplem cu mozzorella prima vanata, felie cu felie ca in imagine.
Continuam umplerea cu rosii feliate subtiri si cu fasii de usturoi iar la final cu frunze de busuioc verde.
Umplem si a doua vanata in mod similar ca prima sau dupa preferinte si gust cu branza, cascaval, kaizer, sunculita afumata.
La a doua vanata eu am adaugat, in plus, felii de bacon pe langa mozzarela, rosii si usturoi.
Dupa ce le-am umplut pe toate, le strangem usor si le dam forma uniforma de evantai.
Asezam vinetele evantai pe tava sau intr-un vas yena rezistent la cuptor. Suplimentar le presaram cu piper, sare si usturoi pudra.
Aromate si delicioase aceste vinete sunt ideale pentru un pranz sau o cina usoara, alaturi de sosul preferat: din iaurt sau smantana cu gust de usturoi, sos de branza, gremolata, sos de ardei iute, sos de piper. Vinetele evantai le putem adapta dupa sezon, sau dupa preferintele noastre cu diferite umpluturi si topping-uri.
Vinetele evantai se servesc atat calde cat si reci, fiind la fel de minunate, stropite cu putin ulei de masline sau cu cascaval / mozzarella ras/a pe deasupra, decorate cu frunze proaspete de busuioc.
Se pot folosi pentru umplere orice fel de branzeturi pe care le aveti in frigider. Pentru varianta de post se poate inlocui branza sau mozzarella cu tofu sau cu diverse legume.
Vinetele evantai sunt delicioase, au un aspect frumos, sunt usor de realizat si rapid avand o aroma minunata, ele sunt ideale pentru atunci cand vrei ceva deosebit si gustos pentru pranz sau cina in familie.
Sa aveti spor si pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Vinetele se spala si se sterg cu un servet de bucatarie. Usturoiul se curata, doi catei ii zdrobim si doi ii feliem subtiri. Mozzarella se taie felii egale ( recomand mozzarella tare adica maturata, eu am avut proaspata si s-a topit foarte repede apoi s-a scurs in tava). Rosiile se spala, se taie felii subtiri si egale.
Vinetele le taiem cu grija in felii egale pana aproape de codite astfel incat sa ramana prinse ca un evantai.
Intr-un bol turnam ulei de masline, adaugam sare, piper si usturoi zdrobit sau praf de usturoi si amestecam bine. Cu o pensula ungem fiecare felie de vanata pe toate partile cu amestecul de ulei.
Umplem cu mozzorella prima vanata, felie cu felie ca in imagine.
Continuam umplerea cu rosii feliate subtiri si cu fasii de usturoi iar la final cu frunze de busuioc verde.
Umplem si a doua vanata in mod similar ca prima sau dupa preferinte si gust cu branza, cascaval, kaizer, sunculita afumata.
La a doua vanata eu am adaugat, in plus, felii de bacon pe langa mozzarela, rosii si usturoi.
Dupa ce le-am umplut pe toate, le strangem usor si le dam forma uniforma de evantai.
Asezam vinetele evantai pe tava sau intr-un vas yena rezistent la cuptor. Suplimentar le presaram cu piper, sare si usturoi pudra.
Aromate si delicioase aceste vinete sunt ideale pentru un pranz sau o cina usoara, alaturi de sosul preferat: din iaurt sau smantana cu gust de usturoi, sos de branza, gremolata, sos de ardei iute, sos de piper. Vinetele evantai le putem adapta dupa sezon, sau dupa preferintele noastre cu diferite umpluturi si topping-uri.
Vinetele evantai se servesc atat calde cat si reci, fiind la fel de minunate, stropite cu putin ulei de masline sau cu cascaval / mozzarella ras/a pe deasupra, decorate cu frunze proaspete de busuioc.
Se pot folosi pentru umplere orice fel de branzeturi pe care le aveti in frigider. Pentru varianta de post se poate inlocui branza sau mozzarella cu tofu sau cu diverse legume.
Vinetele evantai sunt delicioase, au un aspect frumos, sunt usor de realizat si rapid avand o aroma minunata, ele sunt ideale pentru atunci cand vrei ceva deosebit si gustos pentru pranz sau cina in familie.
Sa aveti spor si pofta mare!