Tortellini cu sos Bechamel

AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateIntermediar

Tortellini sunt un tip de paste fainoase cu ou si cu umplutura la mijloc, originara din Bologna. Italienii obisnuiesc sa le combine cu diverse sosuri aromate. Aceste paste se prepara rapid, sunt extrem de satioase si gustoase.

scoaterea din cuptor
Randamente2 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total30 minute
 250 gr tortellini ( cu orice umplutura)
 50 gr kaiser
 1 ceapa mica
 150 gr ciuperci
 20 ml vin alb sec
 250 gr mozzarella, sau cascaval
 2 linguri de parmezan
pentru sos Bechamel
 25 gr unt
 1 lingura de faina
 220 ml lapte fierbinte
 2 linguri de parmezan
 2 linguri de rosii passate
 sare, piper, nucusoara
Pregatire sos Bechamel
1

Mod de preparare:
M-am gandit sa incepem cu sosul Bechamel, ca sa fie pregatit pentru cand sunt gata pastele.
Cantarim ingredientele de care avem nevoie ca sa fie la indemana. In 100 ml de lapte punem faina si amestecam foarte bine.

ingrediente

2

Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam laptele, lasam sa se infierbante. Turnam peste el laptele cu faina amestecand continuu ca sa nu se lipeasca de fundul vasului. Cand compozitia s-a ingrosat adaugam sos de rosii passate.

lapte si sos de rosii

3

Luam sosul de pe foc si adaugam parmezanul. Amestecam pana e topit si simtim ca sosul s-a ingrosat. Acum condimentam sosul cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Daca se ingroasa prea tare sosul se subtiaza cu apa pastrata de la paste.

sos gata

Pregatirea tortellini
4

Se fierb pastele in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.

tortellini

5

Kaiserul il taiem in felii subtiri, ciuopercile se spala, se taie bucati subtiri, eu am folosit ciuperci congelate.

kaiser si ciuperci

6

Se pune kaiserul la prajit, la foc mic, intr-o tigaie fara grasime. Se lasa pana devine crocant. Se scoate din tigaie.

prajire kaiser

7

In grasimea lasata de kaiser se prajeste rapid 30 secunde ceapa tocata marunt.

calire ceapa

8

Se adauga ciupercile taiate felii mai groase si se prajesc la foc mare cca 1 minut, pana incep sa se rumeneasca usor.

calire ciuperci

9

Se sting cu vin si se mai lasa pe foc pana vinul s-a evaporat. Se ia tigaia de pe foc.

adaugare vin

10

Peste ceapa si ciuperci adaugam torttellini si kaiser.

adaugare tprtelinni si kaiser

11

Apoi adaugam sosul bechamel si amestecam pentru omogenizare.

adaugare sos bechamel

12

Impartitm pastele in doua forme termorezistente, daca nu aveti forme individuale folositi un singur vas termorezistent, cum ar fi un vas jena. .

tortellini in vas ceramic

13

Presaram din belsug cu mozzarella sau cascaval razuit si parmezan ras.
Daca doriti sa le maincati mai tarziu, acum puteti pastra pastele la frigider pana in momentul servirii.

adaugare cascaval si parmezan

14

Dam formele la cuptor la 220 C pentru 10 minute, doar pana mozzarella se topeste si se rumeneste frumos.

la cuptor

15

Pastele se servesc imediat, puteti adauga si verdeata daca preferati.

scoaterea din cuptor

16

Pofta buna!

servirea

Ingrediente

 250 gr tortellini ( cu orice umplutura)
 50 gr kaiser
 1 ceapa mica
 150 gr ciuperci
 20 ml vin alb sec
 250 gr mozzarella, sau cascaval
 2 linguri de parmezan
pentru sos Bechamel
 25 gr unt
 1 lingura de faina
 220 ml lapte fierbinte
 2 linguri de parmezan
 2 linguri de rosii passate
 sare, piper, nucusoara

Indicații

Pregatire sos Bechamel
1

Mod de preparare:
M-am gandit sa incepem cu sosul Bechamel, ca sa fie pregatit pentru cand sunt gata pastele.
Cantarim ingredientele de care avem nevoie ca sa fie la indemana. In 100 ml de lapte punem faina si amestecam foarte bine.

ingrediente

2

Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam laptele, lasam sa se infierbante. Turnam peste el laptele cu faina amestecand continuu ca sa nu se lipeasca de fundul vasului. Cand compozitia s-a ingrosat adaugam sos de rosii passate.

lapte si sos de rosii

3

Luam sosul de pe foc si adaugam parmezanul. Amestecam pana e topit si simtim ca sosul s-a ingrosat. Acum condimentam sosul cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Daca se ingroasa prea tare sosul se subtiaza cu apa pastrata de la paste.

sos gata

Pregatirea tortellini
4

Se fierb pastele in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.

tortellini

5

Kaiserul il taiem in felii subtiri, ciuopercile se spala, se taie bucati subtiri, eu am folosit ciuperci congelate.

kaiser si ciuperci

6

Se pune kaiserul la prajit, la foc mic, intr-o tigaie fara grasime. Se lasa pana devine crocant. Se scoate din tigaie.

prajire kaiser

7

In grasimea lasata de kaiser se prajeste rapid 30 secunde ceapa tocata marunt.

calire ceapa

8

Se adauga ciupercile taiate felii mai groase si se prajesc la foc mare cca 1 minut, pana incep sa se rumeneasca usor.

calire ciuperci

9

Se sting cu vin si se mai lasa pe foc pana vinul s-a evaporat. Se ia tigaia de pe foc.

adaugare vin

10

Peste ceapa si ciuperci adaugam torttellini si kaiser.

adaugare tprtelinni si kaiser

11

Apoi adaugam sosul bechamel si amestecam pentru omogenizare.

adaugare sos bechamel

12

Impartitm pastele in doua forme termorezistente, daca nu aveti forme individuale folositi un singur vas termorezistent, cum ar fi un vas jena. .

tortellini in vas ceramic

13

Presaram din belsug cu mozzarella sau cascaval razuit si parmezan ras.
Daca doriti sa le maincati mai tarziu, acum puteti pastra pastele la frigider pana in momentul servirii.

adaugare cascaval si parmezan

14

Dam formele la cuptor la 220 C pentru 10 minute, doar pana mozzarella se topeste si se rumeneste frumos.

la cuptor

15

Pastele se servesc imediat, puteti adauga si verdeata daca preferati.

scoaterea din cuptor

16

Pofta buna!

servirea

Note

Tortellini cu sos Bechamel
(Visited 570 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *