Cele mai bune frigarui cu legume se fac din carne frageda de pui care se gateste repede, (eu am folosit piept de pui, dar puteti folosi si carnea din pulpe). Frigaruile se prepara usor si repede, le puteti consuma atat la pranz cat si la cina, alaturi de garnituri de orice fel si salate de sezon sau chiar muraturi.
Mod de preparare frigarui:
Carnea se spala si se taie in cubulete potrivite, ceapa se curata, se spala se imparte in patru, ardeiul se spala, se curata de codite si seminte, se taie in patru (apoi in alte 3 sau patru bucati), rosiile cherry se spala, se taie in doua.
Legumele si carnea se vor asezona cu sare si piper, apoi vom trece la montarea frigaruilor, alternand legumele cu carnea de pui.
Cand am terminat de insirat toate ingredientele pe betele de frigarui, le putem da pe grill-ul incins, pentru coacere cateva minute. Intoarcem frigaruile pe fiecare din cele patru fete, pentru a ne asigura ca sunt bine facute.
Aproape de final, pentru un plus de savoare, puteti unge fiecare frigaruie cu sos barbeque.
Cand le scoateti trebuie sa fie rumene si carnea si legumele.
.
Garniturii din amestec Hawaii congelat:
Intr-un wok am topit un cub de unt, am adaugat si doua linguri de ulei de masline, am calit o ceapa alba, apoi am adaugat amestecul de lugume cu orez prefiert. Le-am calit 2 minute apoi am adaugat 50 ml vin alb, am lasat sa se evapore tot vinul apoi cand au inceput din nou sa se caleasca am adaugat sare, o lingurita suc de lamaie si piper. Le-am mai tinut 1 minut si am stins focul, apoi am adaugat 3 linguri cu varf de parmezan ras si le-am amestecat.
Frigaruile se servesc de obicei calde cu garnitura de orice fel, eu am ales garnitura din acest amestec de legume cu orez foarte gustos. Le puteti de asemenea consuma si cu salate de sezon sau muraturi dupa placul fiecaruia.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare frigarui:
Carnea se spala si se taie in cubulete potrivite, ceapa se curata, se spala se imparte in patru, ardeiul se spala, se curata de codite si seminte, se taie in patru (apoi in alte 3 sau patru bucati), rosiile cherry se spala, se taie in doua.
Legumele si carnea se vor asezona cu sare si piper, apoi vom trece la montarea frigaruilor, alternand legumele cu carnea de pui.
Cand am terminat de insirat toate ingredientele pe betele de frigarui, le putem da pe grill-ul incins, pentru coacere cateva minute. Intoarcem frigaruile pe fiecare din cele patru fete, pentru a ne asigura ca sunt bine facute.
Aproape de final, pentru un plus de savoare, puteti unge fiecare frigaruie cu sos barbeque.
Cand le scoateti trebuie sa fie rumene si carnea si legumele.
.
Garniturii din amestec Hawaii congelat:
Intr-un wok am topit un cub de unt, am adaugat si doua linguri de ulei de masline, am calit o ceapa alba, apoi am adaugat amestecul de lugume cu orez prefiert. Le-am calit 2 minute apoi am adaugat 50 ml vin alb, am lasat sa se evapore tot vinul apoi cand au inceput din nou sa se caleasca am adaugat sare, o lingurita suc de lamaie si piper. Le-am mai tinut 1 minut si am stins focul, apoi am adaugat 3 linguri cu varf de parmezan ras si le-am amestecat.
Frigaruile se servesc de obicei calde cu garnitura de orice fel, eu am ales garnitura din acest amestec de legume cu orez foarte gustos. Le puteti de asemenea consuma si cu salate de sezon sau muraturi dupa placul fiecaruia.
Pofta buna!