Aceasta retetea simpla si usoara, te ajuta mult atunci cand nu ai timp sa stai prea mult in bucatarie, dar doresti totusi mancarea preferata. Musacaua lenesa te salveaza de curatat cartofi, de fiert, de prajit, in plus gustul este minunat si vei avea un pranz sau o cina deosebita.
Mod de preparare:
Cartofii noi se spala bine in apa rece, eu am avut cartofi noi colorati. Nu este necesar sa ii curatati de coaja, fiind noi aceasta este foarte fina si nu se va simti in mancare.
Verdeata se spala, se toaca marunt. Intr-un bol punem amestecul de carne si adaugam verdeta tocata.
Condimentam carnea cu sare, piper, boia de ardei dulce, adaugam apoi si un ou ca sa lege carnea si sa nu se imprastie la gatit.
Amestecam bine compozitia de carne, apoi vom face bilute mici ca la chiftele.
Intr-un vas termorezistent, vom adauga cartofii si bilutele de carne astfel incat bucatile de cartofii sa fie inconjurati de bilutele de carne.
Cand am teminat de aranjat in vas, ungem carnea si cartofii cu sos de rosii passate. Nu este necesar sa adaugati lichid, se va strange destul de la carne si sosul de rosii pe parcursul gatirii la cuptor.
Intre timp scurgem mini mozzarella de zer.
Aproape de final, vom pune bucatile de mini mozzarella daca aveti ( e optional ).
Acoperim apoi cartofii si carnea cu felii de cascaval. Se poate de asemenea sa se acopere si cu acel sos de ou batut si smantana ca la musaca obisnuita, eu am ales in schimb aceasta varianta pentru ca ne place gustul de cascaval topit.
Lasam la cuptor pana se topeste cascavalul si devine usor auriu. In cazul sosului de ou cu smantana la fel pana cand oul se incheaga si devine auriu.
Musacaua lenesa se serveste calda, alaturi de muraturi sau salate.
Este la fel de gustoasa ca si musacaua obisnuita, in plus este realizata cu mai putin efort.
Sper sa va placa!
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Cartofii noi se spala bine in apa rece, eu am avut cartofi noi colorati. Nu este necesar sa ii curatati de coaja, fiind noi aceasta este foarte fina si nu se va simti in mancare.
Verdeata se spala, se toaca marunt. Intr-un bol punem amestecul de carne si adaugam verdeta tocata.
Condimentam carnea cu sare, piper, boia de ardei dulce, adaugam apoi si un ou ca sa lege carnea si sa nu se imprastie la gatit.
Amestecam bine compozitia de carne, apoi vom face bilute mici ca la chiftele.
Intr-un vas termorezistent, vom adauga cartofii si bilutele de carne astfel incat bucatile de cartofii sa fie inconjurati de bilutele de carne.
Cand am teminat de aranjat in vas, ungem carnea si cartofii cu sos de rosii passate. Nu este necesar sa adaugati lichid, se va strange destul de la carne si sosul de rosii pe parcursul gatirii la cuptor.
Intre timp scurgem mini mozzarella de zer.
Aproape de final, vom pune bucatile de mini mozzarella daca aveti ( e optional ).
Acoperim apoi cartofii si carnea cu felii de cascaval. Se poate de asemenea sa se acopere si cu acel sos de ou batut si smantana ca la musaca obisnuita, eu am ales in schimb aceasta varianta pentru ca ne place gustul de cascaval topit.
Lasam la cuptor pana se topeste cascavalul si devine usor auriu. In cazul sosului de ou cu smantana la fel pana cand oul se incheaga si devine auriu.
Musacaua lenesa se serveste calda, alaturi de muraturi sau salate.
Este la fel de gustoasa ca si musacaua obisnuita, in plus este realizata cu mai putin efort.
Sper sa va placa!
Pofta buna!