AutorNicola ElenaCategorie, DificultateIntermediar

Randamente12 porții
Timp de pregătire40 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră 10 minute

 500 gr faina alba 000
 250 ml lapte
 50 gr unt topit
 40 gr zahar
 10 gr drojdie uscata
 2 oua
 1 galbenus
 1 lingurita esenta de vanilie
 coaja de la o lamaie
 sare un praf

1

Mod de preparare:
Punem laptele caldut intr-un bol mai mare, adaugam zaharul si drojdia si amestecam foarte bine, dupa care lasam timp de 10 minute. Cand s-a format bule la suprafata compozitiei putem adauga cele doua oua si galbenusul, untul topit si racit, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Amestecam din nou foarte bine dupa care vom adauga faina si sarea. Amestecam la inceput totul cu o spatula, cand aluatul s-a format putem framanta cu mana sau la robot pentru aproximativ 15 minute. Dupa ce l-am framantat foarte bine, il adunam pe tot sub forma unei bile, putem sa-l ungem un pic cu ulei pentru modelare, il acoperim cu un servet si-l lasam la dospit pentru 40 de minute intr-un loc cald.

2

Cand aluatul si-a marit volumul il putem pune pe masa de lucru si-l fom imparti in bucati de 70-80 gr, pe care le vom forma in bilute cu ajutotrul palmei. Bilutele le vom pune pe hartie de copt, unsa cu ulei, distantat intrucat le vom mai lasa la dospit pentru 20 de minute sau cat sa-si dubleze volumul si sa nu riscam sa se uneasca intre ele.

3

Cand si-au dublat volumul, le putem praji in ulei incins, la foc mediu timp de 3-4 minute pe fiecare parte.

4

Cand gogosile s-au prajit le scoatem pe un servet absorbant si le lasam sa se raceasca.

5

Dupa ce gogosile s-au racit le putem glazura cu ciocolata si bombonele pentru prajituri, sau cu fondant, sau pur si simplu cu zahar pudra vanilat
Pofta buna!

Ingrediente

 500 gr faina alba 000
 250 ml lapte
 50 gr unt topit
 40 gr zahar
 10 gr drojdie uscata
 2 oua
 1 galbenus
 1 lingurita esenta de vanilie
 coaja de la o lamaie
 sare un praf

Indicații

1

Mod de preparare:
Punem laptele caldut intr-un bol mai mare, adaugam zaharul si drojdia si amestecam foarte bine, dupa care lasam timp de 10 minute. Cand s-a format bule la suprafata compozitiei putem adauga cele doua oua si galbenusul, untul topit si racit, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Amestecam din nou foarte bine dupa care vom adauga faina si sarea. Amestecam la inceput totul cu o spatula, cand aluatul s-a format putem framanta cu mana sau la robot pentru aproximativ 15 minute. Dupa ce l-am framantat foarte bine, il adunam pe tot sub forma unei bile, putem sa-l ungem un pic cu ulei pentru modelare, il acoperim cu un servet si-l lasam la dospit pentru 40 de minute intr-un loc cald.

2

Cand aluatul si-a marit volumul il putem pune pe masa de lucru si-l fom imparti in bucati de 70-80 gr, pe care le vom forma in bilute cu ajutotrul palmei. Bilutele le vom pune pe hartie de copt, unsa cu ulei, distantat intrucat le vom mai lasa la dospit pentru 20 de minute sau cat sa-si dubleze volumul si sa nu riscam sa se uneasca intre ele.

3

Cand si-au dublat volumul, le putem praji in ulei incins, la foc mediu timp de 3-4 minute pe fiecare parte.

4

Cand gogosile s-au prajit le scoatem pe un servet absorbant si le lasam sa se raceasca.

5

Dupa ce gogosile s-au racit le putem glazura cu ciocolata si bombonele pentru prajituri, sau cu fondant, sau pur si simplu cu zahar pudra vanilat
Pofta buna!

Note

Gogosi glazurate cu ciocolata
(Visited 439 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *