AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Rulada sultanului este un desert turcesc delicios, foarte usor de preparat si cu ingrediente simple. Aceasta rulada are la baza o budinca cu aroma fina si dulce de vanilie pusa pe un pat cu fulgi de nuca de cocos, peste care intindem un strat de frisca, presaram nuca macinata si apoi rulam cu grija pentru a forma ruladele, iar la final presaram fistic tocat marunt ce va da un aspect minunat pufoaselor prajituri.

Randamente8 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 10 minute

 1 l lapte
 200 gr faina
 200 gr zahar / 80 gr daca o doriti mai putin dulce
 10 ml esenta de vanilie
 100 gr unt
 250 gr fulgi de cocos
 250 ml frisca lichida cu 33% grasime
 100 gr miez de nuca macinat
 80 gr fistic macinat

1

Mod de preparare:
Pregatim din timp ingredientele necesare si le cantarim conform retetei.

2

Intr-o oala adaugam laptele si il incalzim la foc mediu pana la punctul de fierbere.

3

Adaugam apoi zaharul si faina in ploaie ajutandu-ne de o sita si amestecand cu tel ca sa se distribuie uniform si sa nu facem cocoloase.

4

Adaugam esenta de vanilie cand crema incepe sa se ingroase si amestecam continuu ca sa nu se lipeasca de fundul oalei.

5

Cand crema de lapte s-a ingrosat oprim focul si adaugam untul, amestecam bine pana la omogenizare.

6

Pregatim apoi o tava cu dimensiunile 25x35 cm si presaram fulgii de cocos pe toata suprafata acesteia.

7

Transferam apoi budinca in tava si nivelam bine. Lasam sa se raceasca un pic la temperatura camerei apoi o dam la frigider pentru o ora. Intruducem si frisca la frigider ca sa se raceasca inainte de a fi mixata.

8

Dupa o ora scoatem frisca din frigider si o adaugam intr-un bol.

9

Cu ajutorul unui mixer batem bine frisca pana cand capata o textura densa si ferma.

10

Scoatem apoi tava din frigider si peste crema de vanilie adaugam toata frisca pe care o intindem apoi pe toata suprafata tavii, nivelam bine si uniformizam, apoi dam din nou tava la frigider timp de inca o ora.

11

Scoatem dupa o ora tava de la frigider si taiem prajitura mai intai pe lung, in 2 parti egale, apoi pe lat, astfel incat sa obtinem 4 fasii dreptunghiulare.

12

Pe fiecare fasie dreptunghiulara presaram miez de nuca macinat.

13

Rulam apoi cu grija fiecare fasie si transferam ruloul pe o farfurie, sau platou. Repetam procesul cu fiecare bucata in parte.

14

La final presaram fulgi de cocos peste rulade.

15

Incheiem prajitura cu adaos de fistic macinat, care pe langa gust va da si o nota de contrast prajiturii noastre. Ruladele sunt gata.

16

Le mai dam o ora la frigider apoi ele pot fi servite.

17

Priviti cat de bine arata in sectiune! Aceasta rulada practic are in loc de blat, budinca, ce va mangaia si aromatiza papilele gustative cu finetea si aroma delicata a cremei vanilate.

18

Rulada sultanului este cea mai simpla prajitura, ce se pregateste usor pentru ca nu trebuie sa aprindem cuptorul si nici nu trebuie sa lucram cu blaturi care se rup, nu cresc sau le ardem.

19

Sunt absolut minuate, fine, cremoase, aromate si foarte gustoase. Incercati-le si le veti indragi, veti vrea sa le aveti mereu in meniu ca desert.
Pofta mare!

Ingrediente

 1 l lapte
 200 gr faina
 200 gr zahar / 80 gr daca o doriti mai putin dulce
 10 ml esenta de vanilie
 100 gr unt
 250 gr fulgi de cocos
 250 ml frisca lichida cu 33% grasime
 100 gr miez de nuca macinat
 80 gr fistic macinat

Indicații

1

Mod de preparare:
Pregatim din timp ingredientele necesare si le cantarim conform retetei.

2

Intr-o oala adaugam laptele si il incalzim la foc mediu pana la punctul de fierbere.

3

Adaugam apoi zaharul si faina in ploaie ajutandu-ne de o sita si amestecand cu tel ca sa se distribuie uniform si sa nu facem cocoloase.

4

Adaugam esenta de vanilie cand crema incepe sa se ingroase si amestecam continuu ca sa nu se lipeasca de fundul oalei.

5

Cand crema de lapte s-a ingrosat oprim focul si adaugam untul, amestecam bine pana la omogenizare.

6

Pregatim apoi o tava cu dimensiunile 25x35 cm si presaram fulgii de cocos pe toata suprafata acesteia.

7

Transferam apoi budinca in tava si nivelam bine. Lasam sa se raceasca un pic la temperatura camerei apoi o dam la frigider pentru o ora. Intruducem si frisca la frigider ca sa se raceasca inainte de a fi mixata.

8

Dupa o ora scoatem frisca din frigider si o adaugam intr-un bol.

9

Cu ajutorul unui mixer batem bine frisca pana cand capata o textura densa si ferma.

10

Scoatem apoi tava din frigider si peste crema de vanilie adaugam toata frisca pe care o intindem apoi pe toata suprafata tavii, nivelam bine si uniformizam, apoi dam din nou tava la frigider timp de inca o ora.

11

Scoatem dupa o ora tava de la frigider si taiem prajitura mai intai pe lung, in 2 parti egale, apoi pe lat, astfel incat sa obtinem 4 fasii dreptunghiulare.

12

Pe fiecare fasie dreptunghiulara presaram miez de nuca macinat.

13

Rulam apoi cu grija fiecare fasie si transferam ruloul pe o farfurie, sau platou. Repetam procesul cu fiecare bucata in parte.

14

La final presaram fulgi de cocos peste rulade.

15

Incheiem prajitura cu adaos de fistic macinat, care pe langa gust va da si o nota de contrast prajiturii noastre. Ruladele sunt gata.

16

Le mai dam o ora la frigider apoi ele pot fi servite.

17

Priviti cat de bine arata in sectiune! Aceasta rulada practic are in loc de blat, budinca, ce va mangaia si aromatiza papilele gustative cu finetea si aroma delicata a cremei vanilate.

18

Rulada sultanului este cea mai simpla prajitura, ce se pregateste usor pentru ca nu trebuie sa aprindem cuptorul si nici nu trebuie sa lucram cu blaturi care se rup, nu cresc sau le ardem.

19

Sunt absolut minuate, fine, cremoase, aromate si foarte gustoase. Incercati-le si le veti indragi, veti vrea sa le aveti mereu in meniu ca desert.
Pofta mare!

Rulada sultanului cu frisca, nuca si fistic
(Visited 2.774 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *