AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Daca va place pestele si vreti o reteta simpla, usoara si exotica va recomand aceasta reteta de somon cu sparanghel la cuptor care se pare ca fac casa buna impreuna si mai ales este absolut delicioasa, aromata, dulce si savuroasa.

Randamente4 porții
Timp de pregătire7 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total47 minute

 4 bucati somon file
 1 lamaie
 1 legatura sparanghel
 1 ceapa mare alba
 1 legatura de marar
 ulei de masline
 sare si piper

1

Mod de preparare:
Spalam somonul cu apa rece. Spalam cu un burete lamaia, apoi o feliem. Ceapa se curata, se spala, se
taie rondele. Sparanghelul se curata, se spala,corect arfi sa indepartam partea lemnoasa si alba, e usor de identificat.

2

Pe hartie de copt asezam 4-5 bucati de sparanghel, turnam in fir subtire ulei de masline extravirgin, apoi rasnim sare si piper.

3

Adaugam apoi fileul de somon pe care il ungem cu ulei de masline.

4

Presaram si pe somon cu sare si mix de piper macinat.

5

Adaugam apoi rondele de ceapa si felii de lamaie, presaram din nou cu sare si piper si punem deasupra lor 2-3 fire de marar.

6

Impachetam sparanghelul si somonul in hartia de copt, strangem bine la capete.

7

Vom aseza si celelalte bucati de somon si sparanghel in acelasi mod, impachetam bine si le vom aseza pe tava de copt a cuptorului.

8

Le introducem la cuptorul preincalizit la 180 de grade C pentru aproximativ 35-40 de minute.

9

Somonul se serveste pe patul de sparanghel. Se poate servi cu salata verde!

10

Acizii grasi din somon ajuta la scaderea colesterolului ceea ce e benefic pentru inima. De asemenea, somonul ajuta la imbunatatirea memoriei. Iar sparanghelul mai este numit „hrana regilor, in concluzie beneficiile consumului de sparanghel reprezinta detoxifiere, are proprietatati anti imbatranire, este considerat afrodiziac, protejeaza impotriva cancerului, amelioreaza durerile si inflamatiile din corp, previne osteoporoza, reduce riscul de boli de inima si malformatiile congenitale.
Recomand asadar nu doar pentru ca este super gustoasa aceasta combinatie ci si pentru efectele benefice aduse in organism.
Pofta buna!

r

Ingrediente

 4 bucati somon file
 1 lamaie
 1 legatura sparanghel
 1 ceapa mare alba
 1 legatura de marar
 ulei de masline
 sare si piper

Indicații

1

Mod de preparare:
Spalam somonul cu apa rece. Spalam cu un burete lamaia, apoi o feliem. Ceapa se curata, se spala, se
taie rondele. Sparanghelul se curata, se spala,corect arfi sa indepartam partea lemnoasa si alba, e usor de identificat.

2

Pe hartie de copt asezam 4-5 bucati de sparanghel, turnam in fir subtire ulei de masline extravirgin, apoi rasnim sare si piper.

3

Adaugam apoi fileul de somon pe care il ungem cu ulei de masline.

4

Presaram si pe somon cu sare si mix de piper macinat.

5

Adaugam apoi rondele de ceapa si felii de lamaie, presaram din nou cu sare si piper si punem deasupra lor 2-3 fire de marar.

6

Impachetam sparanghelul si somonul in hartia de copt, strangem bine la capete.

7

Vom aseza si celelalte bucati de somon si sparanghel in acelasi mod, impachetam bine si le vom aseza pe tava de copt a cuptorului.

8

Le introducem la cuptorul preincalizit la 180 de grade C pentru aproximativ 35-40 de minute.

9

Somonul se serveste pe patul de sparanghel. Se poate servi cu salata verde!

10

Acizii grasi din somon ajuta la scaderea colesterolului ceea ce e benefic pentru inima. De asemenea, somonul ajuta la imbunatatirea memoriei. Iar sparanghelul mai este numit „hrana regilor, in concluzie beneficiile consumului de sparanghel reprezinta detoxifiere, are proprietatati anti imbatranire, este considerat afrodiziac, protejeaza impotriva cancerului, amelioreaza durerile si inflamatiile din corp, previne osteoporoza, reduce riscul de boli de inima si malformatiile congenitale.
Recomand asadar nu doar pentru ca este super gustoasa aceasta combinatie ci si pentru efectele benefice aduse in organism.
Pofta buna!

Note

Somon cu sparanghel la cuptor
(Visited 400 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *