Iata o reteta de tarta cu somon, mai mult decat delicioasa pentru iubitorii de peste. Tarta Medalion cu somon si zucchinii este gustoasa, satioasa si hranitoare iar ingredientele se potrivesc minunat. O poti prepara cand nu vrei sa petreci prea mult timp in bucatarie, pentru ca este foarte usor de facut.

servire

Randamente1 porție
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total55 minute

 600 gr aluat foietaj
 500 gr somon file
 1 ou
 200 gr branza dulce
 1 legatura de ceapa verde
 sare, piper
 2 bucati de zucchinii
 1 lamaie

1

Mod de preparare:
Tarta am realizat-o in doua faze, prima faza montarea somonului in aluatul foietaj, a doua faza rularea feliilor de zucchinii in aluat foietaj.
Pentru prima faza am folosit 330 gr de aluat foietaj.

aluat fraged

2

Punem aluatul foietaj pe masa de lucru acoperita cu hartie de copt si se intinde cu un sucitor (eu am preparat aluatul in casa cu o zi inainte). Pentru aceasta tarta se poate folosi si aluat foietaj din comert, important este sa-l dezhetati conform instructiunilor si sa il mai intindeti putin daca foaia de aluat este prea groasa.

intindem aluatul

3

Dupa ce intindem aluatul in forma rotunda, il vom intepa pe mijloc cu o furculita. Ungem apoi marginile cu putin ulei sau unt topit.

il perforam

4

Somonul il curatam de piele, il stropim cu zeama de lamaie, apoi il vom condimenta cu sare si piper.

pregatim somonul

5

Asezam feliile de somon in cerc pe foaia de aluat intinsa, lasand margini de aluat spre exterior pentru a putea sa impaturim somonul cu el.

adaugam somonul

6

Impaturim somonul ruland marginile de blat peste el, dinspre exterior spre interiorul tartei.

infasuram

7

Taiem apoi somonul acoperit cu aluat in bucati de cca 3 cm, pe care le vom suci cu partea taiata in sus, sa se vada somonul.

formam somonul

8

Asezam toate bucatiele taiate cu somonul in sus, ca in imagine, apoi il vom da la rece pana terminam cu urmatoarea faza.

continuam cu sucire

9

Pentru urmatoarea faza, am folosit 280 gr de aluat foietaj.

cantarm aluatul

10

Am intins aluatul cu un sucitor.

intindem

11

Apoi l-am taiat in 4 fasii, ca in imagine.

taiem aluatul

12

Zucchinii se taie felii subtiri.

feliem zucchinii

13

Curatam si spalam ceapa verde, apoi o tocam marunt. Intr-un bol punem branza dulce, ceapa tocata marunt sare, piper.

pregatim branza

14

Amestecam compozitia cu o jumatate de ou batut.

amestecam

15

Punem pe fasiile de aluat cate o lingura din compozitia de branza.

punem branza

16

Intindem branza cu o spatula de-a lungul fasiilor de aluat.

intindem

17

Apoi vom adauga felii de zucchinii pe fasiile de aluat de la un capat la altul peste branza intinsa.

adaugam zuchinii

18

Incepem sa rulam fiecare fasie.

rulam

19

Dupa ce am terminat de rulat prima fasie, o asezam la capatul celei de a doua fasii si continuam rularea.

rulam

20

La fel procedam si cu urmatoarele fasii de aluat, rulandu-le cu grija nu foarte strans.

finalizam rulatul

21

Vom obtine o rulada in forma de floare, pe care o vom aseza in mijlocul tartei.

floare

22

Scoatem tarta de somon din frigider, ungem mijlocul cu branza ramasa.

adaugam branza

23

Adaugam apoi floarea de aluat cu zucchinii.

fixam floarea

24

Ungem cu restul de ou batut ramas marginile tartei si feliile de zucchinii.

ungem cu ou

25

Vom da la cuptorul incalzit la 180 grade C pentru circa 35-40 minute.

la cuptor

26

Cand tarta s-a copt, o scoatem din cuptor si o lasam cateva minute sa se mai raceasca.

racire

27

Se serveste calda, sau rece ca aperitiv, este extrem de gustoasa si satioasa.
Pofta buna!

servire

Ingrediente

 600 gr aluat foietaj
 500 gr somon file
 1 ou
 200 gr branza dulce
 1 legatura de ceapa verde
 sare, piper
 2 bucati de zucchinii
 1 lamaie

Indicații

1

Mod de preparare:
Tarta am realizat-o in doua faze, prima faza montarea somonului in aluatul foietaj, a doua faza rularea feliilor de zucchinii in aluat foietaj.
Pentru prima faza am folosit 330 gr de aluat foietaj.

aluat fraged

2

Punem aluatul foietaj pe masa de lucru acoperita cu hartie de copt si se intinde cu un sucitor (eu am preparat aluatul in casa cu o zi inainte). Pentru aceasta tarta se poate folosi si aluat foietaj din comert, important este sa-l dezhetati conform instructiunilor si sa il mai intindeti putin daca foaia de aluat este prea groasa.

intindem aluatul

3

Dupa ce intindem aluatul in forma rotunda, il vom intepa pe mijloc cu o furculita. Ungem apoi marginile cu putin ulei sau unt topit.

il perforam

4

Somonul il curatam de piele, il stropim cu zeama de lamaie, apoi il vom condimenta cu sare si piper.

pregatim somonul

5

Asezam feliile de somon in cerc pe foaia de aluat intinsa, lasand margini de aluat spre exterior pentru a putea sa impaturim somonul cu el.

adaugam somonul

6

Impaturim somonul ruland marginile de blat peste el, dinspre exterior spre interiorul tartei.

infasuram

7

Taiem apoi somonul acoperit cu aluat in bucati de cca 3 cm, pe care le vom suci cu partea taiata in sus, sa se vada somonul.

formam somonul

8

Asezam toate bucatiele taiate cu somonul in sus, ca in imagine, apoi il vom da la rece pana terminam cu urmatoarea faza.

continuam cu sucire

9

Pentru urmatoarea faza, am folosit 280 gr de aluat foietaj.

cantarm aluatul

10

Am intins aluatul cu un sucitor.

intindem

11

Apoi l-am taiat in 4 fasii, ca in imagine.

taiem aluatul

12

Zucchinii se taie felii subtiri.

feliem zucchinii

13

Curatam si spalam ceapa verde, apoi o tocam marunt. Intr-un bol punem branza dulce, ceapa tocata marunt sare, piper.

pregatim branza

14

Amestecam compozitia cu o jumatate de ou batut.

amestecam

15

Punem pe fasiile de aluat cate o lingura din compozitia de branza.

punem branza

16

Intindem branza cu o spatula de-a lungul fasiilor de aluat.

intindem

17

Apoi vom adauga felii de zucchinii pe fasiile de aluat de la un capat la altul peste branza intinsa.

adaugam zuchinii

18

Incepem sa rulam fiecare fasie.

rulam

19

Dupa ce am terminat de rulat prima fasie, o asezam la capatul celei de a doua fasii si continuam rularea.

rulam

20

La fel procedam si cu urmatoarele fasii de aluat, rulandu-le cu grija nu foarte strans.

finalizam rulatul

21

Vom obtine o rulada in forma de floare, pe care o vom aseza in mijlocul tartei.

floare

22

Scoatem tarta de somon din frigider, ungem mijlocul cu branza ramasa.

adaugam branza

23

Adaugam apoi floarea de aluat cu zucchinii.

fixam floarea

24

Ungem cu restul de ou batut ramas marginile tartei si feliile de zucchinii.

ungem cu ou

25

Vom da la cuptorul incalzit la 180 grade C pentru circa 35-40 minute.

la cuptor

26

Cand tarta s-a copt, o scoatem din cuptor si o lasam cateva minute sa se mai raceasca.

racire

27

Se serveste calda, sau rece ca aperitiv, este extrem de gustoasa si satioasa.
Pofta buna!

servire

Tarta Medalion din somon cu zucchinii
(Visited 539 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Catalin Cretu 7 februarie 2023 at 20:55

    Superb

    Reply

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *