AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateIntermediar

Dulceata din flori de soc este o dulceata cu efecte terapeutice care se prepara usor, este extrem de gustoasa, aromata, si cu un parfum ce iti trezeste toate simturile, o dulceata minunata care cred eu nu ar trebui sa lipseasca din nici o camara.

Randamente5 porții
Timp de pregătire1 orăTimp de preparare1 oră 20 minuteTimp total2 ore 20 minute

 850 ml apa
 1 kg zahar
 600 gr flori de soc
 1 lamaie

1

Socul este foarte eficient in alergii, infectii, raceli, dureri reumatismale si renale, insa el poate fi folosit si pentru prepararea unei inedite si delicioase dulceti.

Mod de preparare:
Florile de soc le spalam rapid cu apa rece si le lasam sa se scurga foarte bine, apoi desprindem floricelele de pe crengute.
Inflorescenta trebuie sa aiba toate florile deschise, sa nu aiba inca boboci deoarece florile nu se vor desprinde usor.

2

Desprinsul sau culesul micilor floricele este o treaba migaloasa si e nevoie de putina rabdare, insa scopul final merita cu siguranta acest efort.

3

Dupa ce am desprins florile, acestea se vor clati din nou in mai multe ape, printr-o sita cu orificii mai mari ca la sita de malai, pentru a permite sa treaca eventualele insecte mici atrase de mirosul florilor.

4

Curatam cu grija lamaia sa nu luam din partea alba care este amaruie. Eu le-am curatat usor cu un curatator de legume.

5

Intr-o oala incapatoare punem la fiert apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se transforma intr-un sirop cu o consistenta mai densa. Dupa ce se dizolva zaharul adaugam coaja de lamaie si o lasam la fiert impreuna cu siropul.

6

Intre timp stoarcem lamaia, vom folosi si zeama ei nu doar coaja.

7

Cand siropul este gata, culegem coaja de lamaie cu o paleta.

8

Adaugam in sirop florile de soc impreuna cu zeama de lamaie si fierbem la foc moderat 40-50 de minute pana cand dulceata din flori de soc se leaga.
Aproape de final facem un mic test sa vedem daca siropul se prelinge. Pe o farfurie picuram cativa stropi de dulceata, acestea trebuie sa-si pastreze forma si sa nu curga. Daca picaturile de dulceata nu-si pastreaza foma mai fierbem un pic.

9

Punem dulceata fierbinte in borcane spalate si corect sterilizate, apoi le asezam cu gura in jos si le acoperim cu o patura.

10

Le lasam asa pana a doua zi, trebuie sa se raceasca incet peste noapte.
A doua zi le putem eticheta si aseza in camara.
Spor la treaba!

Ingrediente

 850 ml apa
 1 kg zahar
 600 gr flori de soc
 1 lamaie

Indicații

1

Socul este foarte eficient in alergii, infectii, raceli, dureri reumatismale si renale, insa el poate fi folosit si pentru prepararea unei inedite si delicioase dulceti.

Mod de preparare:
Florile de soc le spalam rapid cu apa rece si le lasam sa se scurga foarte bine, apoi desprindem floricelele de pe crengute.
Inflorescenta trebuie sa aiba toate florile deschise, sa nu aiba inca boboci deoarece florile nu se vor desprinde usor.

2

Desprinsul sau culesul micilor floricele este o treaba migaloasa si e nevoie de putina rabdare, insa scopul final merita cu siguranta acest efort.

3

Dupa ce am desprins florile, acestea se vor clati din nou in mai multe ape, printr-o sita cu orificii mai mari ca la sita de malai, pentru a permite sa treaca eventualele insecte mici atrase de mirosul florilor.

4

Curatam cu grija lamaia sa nu luam din partea alba care este amaruie. Eu le-am curatat usor cu un curatator de legume.

5

Intr-o oala incapatoare punem la fiert apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se transforma intr-un sirop cu o consistenta mai densa. Dupa ce se dizolva zaharul adaugam coaja de lamaie si o lasam la fiert impreuna cu siropul.

6

Intre timp stoarcem lamaia, vom folosi si zeama ei nu doar coaja.

7

Cand siropul este gata, culegem coaja de lamaie cu o paleta.

8

Adaugam in sirop florile de soc impreuna cu zeama de lamaie si fierbem la foc moderat 40-50 de minute pana cand dulceata din flori de soc se leaga.
Aproape de final facem un mic test sa vedem daca siropul se prelinge. Pe o farfurie picuram cativa stropi de dulceata, acestea trebuie sa-si pastreze forma si sa nu curga. Daca picaturile de dulceata nu-si pastreaza foma mai fierbem un pic.

9

Punem dulceata fierbinte in borcane spalate si corect sterilizate, apoi le asezam cu gura in jos si le acoperim cu o patura.

10

Le lasam asa pana a doua zi, trebuie sa se raceasca incet peste noapte.
A doua zi le putem eticheta si aseza in camara.
Spor la treaba!

Dulceata din flori de soc
(Visited 426 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *