O reteta diferita de oua umplute, cu putin mai multe ingrediente si mai multa culoare, albus de ou pane este un aperitiv usor de preparat, destul de rapid, atragatoare ca aspect, dar si extrem de delicioase ca gust. La oua umplute putem apela oricand, fie ca vrem o masa festiva, fie ca vrem pur si simplu o masa vesela si frumos decorata in familie.
Mod de preparare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza. Apoi se fierb tari, se lasa sa se raceasca, sau daca va grabiti adaugati imediat apa rece peste ele, ca sa se decojeasca usor si frumos.
Decojim cu grija ouale ca sa nu pierdem albusul pe coaja.
Taiem ouale decojite in jumatate apoi scoatem galbenusul si-l punem intr-un bol.
Pregatim pesmetul si adaugam in el condimentele: boia de ardei afumata, boia de ardei dulce, sare si piper.
Amestecam bine. Batem un ou.
Vom trece albusul de ou prin faina, apoi ou batut si pesmet exact ca la snitele.
Incingem uleiul si prajim albusurile.
Intoarcem cu grija pe fiecare parte, trebuie sa obtinem o culoare aurie la crusta de pesmet.
Cand sunt gata le vom scoate pe un servet de bucatarie ca sa se scurga surplusul de ulei.
Pregatim apoi umplutura. Peste galbenusuri vom adauga sare, piper si maioneza ( facuta in casa sau din comert), dupa preferinta puteti adauga si maioneza cu gust de usturoi.
Omogenizam bine si vom turna compozitia intr-un poș cu șpriț.
Umplem fiecare albus de ou cu umplutura. Umplutura mea a iesit un pic cam moale. De asemenea, puteti alege orice umplutura va place: pate, branza, ton etc.
Se pot decora dupa preferinta cu verdeata, gogosari in otet, branza rasa pe razatoare mica, etc.
Se lasa la rece pana la servire.
Se servesc ca aperitiv la mese principale sau la mesele festive.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza. Apoi se fierb tari, se lasa sa se raceasca, sau daca va grabiti adaugati imediat apa rece peste ele, ca sa se decojeasca usor si frumos.
Decojim cu grija ouale ca sa nu pierdem albusul pe coaja.
Taiem ouale decojite in jumatate apoi scoatem galbenusul si-l punem intr-un bol.
Pregatim pesmetul si adaugam in el condimentele: boia de ardei afumata, boia de ardei dulce, sare si piper.
Amestecam bine. Batem un ou.
Vom trece albusul de ou prin faina, apoi ou batut si pesmet exact ca la snitele.
Incingem uleiul si prajim albusurile.
Intoarcem cu grija pe fiecare parte, trebuie sa obtinem o culoare aurie la crusta de pesmet.
Cand sunt gata le vom scoate pe un servet de bucatarie ca sa se scurga surplusul de ulei.
Pregatim apoi umplutura. Peste galbenusuri vom adauga sare, piper si maioneza ( facuta in casa sau din comert), dupa preferinta puteti adauga si maioneza cu gust de usturoi.
Omogenizam bine si vom turna compozitia intr-un poș cu șpriț.
Umplem fiecare albus de ou cu umplutura. Umplutura mea a iesit un pic cam moale. De asemenea, puteti alege orice umplutura va place: pate, branza, ton etc.
Se pot decora dupa preferinta cu verdeata, gogosari in otet, branza rasa pe razatoare mica, etc.
Se lasa la rece pana la servire.
Se servesc ca aperitiv la mese principale sau la mesele festive.
Pofta buna!