AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateÎncepător

Lo mein in traducere din chineza inseamna taitei. Lo Mein este un specific culinar traditional chinezesc ce poate fi servit cu diferite tipuri de carne, fructe de mare sau de legume. Etimologia denumirii provine de la "lou min" ce semnifica: lou = agitare, min = taitei. Lo mein cu legume - o mancare chinezeasca ideala pentru pranz sau cina, se realizeaza simplu, usor cu doar cateva ingrediente, si cel mai important intr-un timp foarte scurt obtineti o masa deliciosa, satioasa si sanatoasa pentru intreaga familie.

Randamente2 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total20 minute

 3 pungi de paste instant sau fidea Ramen
 3 ardei grasi colorati
 1 lingurita de ghimbir ras
 20 ml sos de soia ( sau dupa gust)
 ulei
 2 linguri de sos hoisin
 50 gr salata iceberg sau varza alba
 50 gr varza rosie
 1 morcov

1

Mod de preparare:
Pastele sau taiteii instant se scot din pungi, nu vom folosi deloc condimentele lor.
Avantajul acestor taitei este ca se gasesc usor la magazin si se gatesc repede, in plus au un gust minunat in combinatie cu ingredientele din retetele chinezesti.

2

Intr-o oala fierbem apa cu putina sare, cand incepe sa de in clocot oprim focul si adaugam taiteii instant in apa apoi acoperim cu un capac, exact ca la supele instant.

3

Intre timp pregatim legumele. Ardeii se spala, se curata de codite si seminte. Morcovul se curata, se spala. Frunzele de varza si salata se spala.

4

Vom taia ardeii in felii lungi, in felul acesta vor da un aspect frumos si colorat mancarii. Salata Iceberg se tai in fasii lungi, la fel si frunzele de varza rosie. Morcovul se da prin curatitorul cu zimti asa veti obtine fasiute perfecte, subtiri si lungi.

5

Intr-un wok vom adauga putin ulei si vom cali cateva minute la foc mediu ardeii grasi. De retinut ca trebuie sa-i lasam al dente deci calirea lor nu va dura foarte mult.

6

Cat timp ardeii se calesc vom pregati sosul pentru lo mein. Intr-un bol punem doua linguri de sos hoisin, sos de soia, ulei de susan sau ulei de floarea soarelui, o lingurita de ghimbir ras, amestecam bine si il dam de-o parte pana cand il vom utiliza. Eu am mai adaugat si o lingura de boia iute, e optional si o chestiune de gust, adoram mancare usor picanta.
Daca nu aveti sos hoisin in casa il puteti prepara rapid din: 4 linguri de sos de soia, 2 linguri de unt de arahide, 1 lingura de miere, 1 lingurita praf de usturoi, 2 lingurite otet alb, 2 lingurite ulei de susan brun, cateva picaturi de sos iute si o lingurita de piper.

7

Cand ardeii s-au calit usor, au prins gust si aroma de ardei copt, adaugam salata ( salata iceberg, varza rosie si morcov) si mai calim cateva minute.

8

In timpul calirii eu am adaugat 2-3 linguri de sos de soia pentru ca imi place mult gustul lui.

9

Cand pastele s-au umflat le scurgem de apa pentru a le putea pune peste legumele calite.

10

Cand legumele sunt gata, calite si al dente, vom adauga taiteii scursi de apa. O sa observati ca taiteii instant raman intregi la gatire si nu aveti riscul ca vor deveni lipiciosi si inestetici. Peste taitei vom turna si amestecul din sos hoisin cu ghimbir.

11

Amestecam si mai lasam 1-2 minute pe foc. Dupa gust puteti sa mai adaugati sos de soia.

12

Se servesc ca atare sau cu decor de ceapa verde. Pentru cine doreste poate adauga si rondele de ardei iute verde.
Acesti taitei sunt absolut deliciosi si cu un gust usor picant.

13

Daca gatiti mai multi si nu reusiti sa-i mancati pe toti, nu va faceti probleme se pot servi si reci, gustul lor ramane acelasi, singura diferenta este ca legumele vi se vor parea mai moi, nu vor mai fi al dente sau crocante.
Pofta buna!

Ingrediente

 3 pungi de paste instant sau fidea Ramen
 3 ardei grasi colorati
 1 lingurita de ghimbir ras
 20 ml sos de soia ( sau dupa gust)
 ulei
 2 linguri de sos hoisin
 50 gr salata iceberg sau varza alba
 50 gr varza rosie
 1 morcov

Indicații

1

Mod de preparare:
Pastele sau taiteii instant se scot din pungi, nu vom folosi deloc condimentele lor.
Avantajul acestor taitei este ca se gasesc usor la magazin si se gatesc repede, in plus au un gust minunat in combinatie cu ingredientele din retetele chinezesti.

2

Intr-o oala fierbem apa cu putina sare, cand incepe sa de in clocot oprim focul si adaugam taiteii instant in apa apoi acoperim cu un capac, exact ca la supele instant.

3

Intre timp pregatim legumele. Ardeii se spala, se curata de codite si seminte. Morcovul se curata, se spala. Frunzele de varza si salata se spala.

4

Vom taia ardeii in felii lungi, in felul acesta vor da un aspect frumos si colorat mancarii. Salata Iceberg se tai in fasii lungi, la fel si frunzele de varza rosie. Morcovul se da prin curatitorul cu zimti asa veti obtine fasiute perfecte, subtiri si lungi.

5

Intr-un wok vom adauga putin ulei si vom cali cateva minute la foc mediu ardeii grasi. De retinut ca trebuie sa-i lasam al dente deci calirea lor nu va dura foarte mult.

6

Cat timp ardeii se calesc vom pregati sosul pentru lo mein. Intr-un bol punem doua linguri de sos hoisin, sos de soia, ulei de susan sau ulei de floarea soarelui, o lingurita de ghimbir ras, amestecam bine si il dam de-o parte pana cand il vom utiliza. Eu am mai adaugat si o lingura de boia iute, e optional si o chestiune de gust, adoram mancare usor picanta.
Daca nu aveti sos hoisin in casa il puteti prepara rapid din: 4 linguri de sos de soia, 2 linguri de unt de arahide, 1 lingura de miere, 1 lingurita praf de usturoi, 2 lingurite otet alb, 2 lingurite ulei de susan brun, cateva picaturi de sos iute si o lingurita de piper.

7

Cand ardeii s-au calit usor, au prins gust si aroma de ardei copt, adaugam salata ( salata iceberg, varza rosie si morcov) si mai calim cateva minute.

8

In timpul calirii eu am adaugat 2-3 linguri de sos de soia pentru ca imi place mult gustul lui.

9

Cand pastele s-au umflat le scurgem de apa pentru a le putea pune peste legumele calite.

10

Cand legumele sunt gata, calite si al dente, vom adauga taiteii scursi de apa. O sa observati ca taiteii instant raman intregi la gatire si nu aveti riscul ca vor deveni lipiciosi si inestetici. Peste taitei vom turna si amestecul din sos hoisin cu ghimbir.

11

Amestecam si mai lasam 1-2 minute pe foc. Dupa gust puteti sa mai adaugati sos de soia.

12

Se servesc ca atare sau cu decor de ceapa verde. Pentru cine doreste poate adauga si rondele de ardei iute verde.
Acesti taitei sunt absolut deliciosi si cu un gust usor picant.

13

Daca gatiti mai multi si nu reusiti sa-i mancati pe toti, nu va faceti probleme se pot servi si reci, gustul lor ramane acelasi, singura diferenta este ca legumele vi se vor parea mai moi, nu vor mai fi al dente sau crocante.
Pofta buna!

Note

Lo mein cu legume ( de post )
(Visited 465 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *