Incredibil de simplu acest fel de mancare, gustos si aromat. Macroul marinat la cuptor este un preparat usor de gatit chiar si pentru necunoscatori in ale bucataririi, fiind si extrem de satios prin continutul ridicat de nutrienti pe care ii contine pestele. Poate fi consumat in orice perioada a anului, macroul putand fi cumparat atat in stare proaspata, cat si congelat.
Mod de preparare:
Incepem cu pregatirea pestelui. Macroul se decongeleaza, apoi inlaturam capul si coada. Se taie pe burta si eliminam intestinele. Se spala bine in interior de pielita neagra care este amaruie, si de sangele de pe coloana pestelui. Taiem pestele/ pestii in rondele de circa 2 cm.
Cei doi morcovi se curata, se spala, se vor taia rondele.
Ceapa se curata, se spala, se tai le in rondele sau semiluna.
Intr-un vas rezistent la cuptor vom pune bucatile de peste si printre ele rondele de morcovi.
Adaugam ceapa, presaram piper boabe si foi de dafin.
Pregatim marinada. Diluam otetul cu apa, adaugam 2-3 linguri de ulei de masline, zahar, sare, piper, marar uscat, un pic de cimbru ( optional pentru cine nu-l prefera), boia si amestecam, apoi gustam daca mai trebuie sare mai adaugam in functe de gust.
Vom turna apoi marinada din otet obtinuta peste pestele cu legume, stropim cu inca putin ulei de masline, miscam tava intr-o parte si alta ca toate ingredientele sa ia gustul sosului.
Cand pestele e gata, se lasa sa se raceasca un pic si se serveste cu paine proaspata sau paine calda alaturi de legumele printre care s-a copt.
Se mai poate servi de asemenea si alaturi de cartofi natur, piure de morcovi sau legume asortate si o lamaie proaspat taiata.
Este o mancare sanatoasa si usor de pregatit pentru pranz sau cina.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Incepem cu pregatirea pestelui. Macroul se decongeleaza, apoi inlaturam capul si coada. Se taie pe burta si eliminam intestinele. Se spala bine in interior de pielita neagra care este amaruie, si de sangele de pe coloana pestelui. Taiem pestele/ pestii in rondele de circa 2 cm.
Cei doi morcovi se curata, se spala, se vor taia rondele.
Ceapa se curata, se spala, se tai le in rondele sau semiluna.
Intr-un vas rezistent la cuptor vom pune bucatile de peste si printre ele rondele de morcovi.
Adaugam ceapa, presaram piper boabe si foi de dafin.
Pregatim marinada. Diluam otetul cu apa, adaugam 2-3 linguri de ulei de masline, zahar, sare, piper, marar uscat, un pic de cimbru ( optional pentru cine nu-l prefera), boia si amestecam, apoi gustam daca mai trebuie sare mai adaugam in functe de gust.
Vom turna apoi marinada din otet obtinuta peste pestele cu legume, stropim cu inca putin ulei de masline, miscam tava intr-o parte si alta ca toate ingredientele sa ia gustul sosului.
Cand pestele e gata, se lasa sa se raceasca un pic si se serveste cu paine proaspata sau paine calda alaturi de legumele printre care s-a copt.
Se mai poate servi de asemenea si alaturi de cartofi natur, piure de morcovi sau legume asortate si o lamaie proaspat taiata.
Este o mancare sanatoasa si usor de pregatit pentru pranz sau cina.
Pofta mare!