Preparat italienesc prin excelenta, Penne Siciliene al Forno presupune o imbinare de texturi si arome care te cuceresc de la prima inghititura. Este foarte simplu si destul de rapid de preparat. Pennele al dente gatite apoi la cuptor se combina perfect cu pieptul de pui, sunca, ciupercile proaspete, sosul de rosii cu smantana si condimentele, iar spre final stratul generos de mozzarella si parmezanul ras se combina perfect cu toate ingredientele.
Intr-un wok punem 4 linguri de ulei de masline si adaugam pieptul de pui taiat in bucati potrivite de marimea unei nuci, le vom praji pana cand carnea devine alba si usor rumena.
Peste pieptul de pui adaugam sunca de curcan pe care o taiem in felii mai late, eu am folosit sunca de curcan feliata deja ca pentru sandwish, dar se poate folosi si muschi file important sa fie o carne fada sa nu dea gust si aroma de carne de porc, la aceste paste predominant trebuie sa se simta gustul de rosii, busuioc si ciuperci.
Calim sunca impreuna cu pieptul de pui cam un minut, sunca de curcan o vom cali cam 2 minute.
Adaugam apoi ciupercile taiate felii mai groase, eu am folosit aici ciuperci congelate. Le vom cali pana cand apa lasata de ciuperci se evapora iar ciupercile se micsoreaza in volum.
Cand apa s-a evaporat, vom turna sosul de rosii, condimentam cu sare, piper si busuioc verde sau uscat , lasam sa fiarba circa 2 minute, pana cand sosul de rosii isi schimba culoarea cu o nuanta mai deschisa. Stingem apoi focul si amestecam totul cu smantana si parmezan ras, pana ce devine un sos omogen.
Intr-un vas de yenna sau vase termorezistente vom turna compozitia de paste penne cu sos. Acoperim apoi totul cu mozzarella rasa pe razatoarea mare.
Pennele siciliene al forno se servesc calde cu decor de busuioc verde.
La final puteti stinge totul cu un pahar de vin alb sec sau demisec.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Intr-un wok punem 4 linguri de ulei de masline si adaugam pieptul de pui taiat in bucati potrivite de marimea unei nuci, le vom praji pana cand carnea devine alba si usor rumena.
Peste pieptul de pui adaugam sunca de curcan pe care o taiem in felii mai late, eu am folosit sunca de curcan feliata deja ca pentru sandwish, dar se poate folosi si muschi file important sa fie o carne fada sa nu dea gust si aroma de carne de porc, la aceste paste predominant trebuie sa se simta gustul de rosii, busuioc si ciuperci.
Calim sunca impreuna cu pieptul de pui cam un minut, sunca de curcan o vom cali cam 2 minute.
Adaugam apoi ciupercile taiate felii mai groase, eu am folosit aici ciuperci congelate. Le vom cali pana cand apa lasata de ciuperci se evapora iar ciupercile se micsoreaza in volum.
Cand apa s-a evaporat, vom turna sosul de rosii, condimentam cu sare, piper si busuioc verde sau uscat , lasam sa fiarba circa 2 minute, pana cand sosul de rosii isi schimba culoarea cu o nuanta mai deschisa. Stingem apoi focul si amestecam totul cu smantana si parmezan ras, pana ce devine un sos omogen.
Intr-un vas de yenna sau vase termorezistente vom turna compozitia de paste penne cu sos. Acoperim apoi totul cu mozzarella rasa pe razatoarea mare.
Pennele siciliene al forno se servesc calde cu decor de busuioc verde.
La final puteti stinge totul cu un pahar de vin alb sec sau demisec.
Pofta mare!