Friptura din vita de Argentina, ananas pe grill si banane prajite

AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateIntermediar

Friptura din vita antricot de Argentina, se prepara foarte usor si rapid, rezultand o carne suculenta, frageda si delicioasa, fara ca aceasta sa fie tinuta la marinat sau la maturat, practic se poate gati imediat ce ati scos-o din ambalaj. Friptura de vita o puteti servi simpla sau insotita de diverse garnituri preferate, salate, sosuri, chutney, etc.

Randamente2 porții
Timp de pregătire2 minuteTimp de preparare6 minuteTimp total8 minute
 2 bucati carne de vita Argentina cu grosime de 2,5 cm
 sare si piper
 1 lingurita de ulei
Pentru garnitura
 2 banane
 6 rondele de ananas
 ulei de masline extravirgin
1

Mod de preparare:
Pentru inceput ne vom ocupa de garnitura, carnea de vita o gatim ultima pentru ca se serveste fierbinte.
Scurgem ananasul din sirop si il stergem cu un servet de hartie.

2

Trecem apoi rondelele de ananas prin ulei de masline.

3

Asezam rondelele de ananas pe grillul incins.

4

Le lasam sa se coaca 2-3 minute sau pana cand ananasul prinde o crusta frumoasa aurie.

5

Cand ananasul este gata il transferam pe un platou.

6

Bananele se curata de coaja si le taiem putin din capete.

7

Le vom gati intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei sau unt.

8

Le vom supraveghea pentru ca ele se prajesc extrem de repede. Pe parcurs intoarcem bananele pe toate partile pentru ca sa prinda culoare frumoasa aramie.

9

Cand sunt gata le transferam pe un platou pana la servire.

10

Vita antricot de Argentina, este o carne frageda, suculenta si delicioasa, nu are nevoie de marinare sau maturare.

11

In comert aceasta carne de vita se gaseste de obicei in hypermarketuri si se vinde doar la pachet mare de peste 3 kg. In general, nu se recomanda ca vita de buna calitate sa se congeleze dar dat fiind cantitatea mare, pretul si faptul ca nu o consumam repede, eu o feliez in bucati late de 2,5 cm si o congelez in pachete a cate doua bucati. Nu spal si nici nu pun sare peste carne, astfel ca atunci cand o decongelez lent la temperatura camerei are acelasi gust bun.

12

Chiar inainte de a incepe sa gatim, asezonam carnea cu sare si piper pe ambele parti. De obicei folosesc sare fara iod sau sare de Himalaya proaspat rasnita. Carnea nu trebuie sa fie rece pentru ca altfel schimba timpii de gatire, nu spalam si nici nu o intepam.

13

Incingem o tigaie de fonta sau cu fundul gros timp de 10 minute. Ar trebui sa scoata putin fum in momentul in care este incinsa asa cum trebuie. Deschidem hota la maxim si punem fripturile de vita in tigaia fierbinte. Le vom gati timp de 3 minute pe o parte la foc mare. In acest timp carnea va face o crusta frumoasa si se va dezlipi de pe tigaie. Nu intepam si nici nu intoarcem de multe ori altfel nu vom obtine crusta.

14

Dupa 3 minute le intoarcem pe cealalta parte si le gatim inca 3 minute.

15

O sa observati ca dupa ce ati intors carnea, din ea va iesi un suc propriu. Cand carnea e gata sucul va avea o culoare rozalie. Daca nu are suc deloc atunci carnea este total facuta si nu veti obtine o friptura in sange.

16

Scoatem carnea din tigaie pe un platou si o acoperim cu un capac pentru 2-3 minute, dupa care carnea poate fi servita. Carnea se tine acoperita pentru ca sucul din interior sa patrunda din nou printre fibrele de carne, rezultand o carne suculenta si frageda.

17

Transferam friptura pe platourile de servire, adaugam garnitura, in cazul meu banane prajite si ananas fript pe grill.

18

Friptura de vita se poate servi simpla pentru ca este extrem de gustoasa sau cu orice fel de garnitura preferata ori salate de cruditati. Important de stiut este ca ea trebuie mancata rapid intrucat se sleieste daca nu este servita pe un blat sau platou cald.

19

Garnitura de banane prajite cu ananas pe grill a mers de minune alaturi de friptura de vita, gustul lor dulceag-acrisor combinandu-se perfect cu aceasta. Puteti de asemenea sa serviti carnea si cu sosuri dulci sau chutney.
Pofta mare!

Ingrediente

 2 bucati carne de vita Argentina cu grosime de 2,5 cm
 sare si piper
 1 lingurita de ulei
Pentru garnitura
 2 banane
 6 rondele de ananas
 ulei de masline extravirgin

Indicații

1

Mod de preparare:
Pentru inceput ne vom ocupa de garnitura, carnea de vita o gatim ultima pentru ca se serveste fierbinte.
Scurgem ananasul din sirop si il stergem cu un servet de hartie.

2

Trecem apoi rondelele de ananas prin ulei de masline.

3

Asezam rondelele de ananas pe grillul incins.

4

Le lasam sa se coaca 2-3 minute sau pana cand ananasul prinde o crusta frumoasa aurie.

5

Cand ananasul este gata il transferam pe un platou.

6

Bananele se curata de coaja si le taiem putin din capete.

7

Le vom gati intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei sau unt.

8

Le vom supraveghea pentru ca ele se prajesc extrem de repede. Pe parcurs intoarcem bananele pe toate partile pentru ca sa prinda culoare frumoasa aramie.

9

Cand sunt gata le transferam pe un platou pana la servire.

10

Vita antricot de Argentina, este o carne frageda, suculenta si delicioasa, nu are nevoie de marinare sau maturare.

11

In comert aceasta carne de vita se gaseste de obicei in hypermarketuri si se vinde doar la pachet mare de peste 3 kg. In general, nu se recomanda ca vita de buna calitate sa se congeleze dar dat fiind cantitatea mare, pretul si faptul ca nu o consumam repede, eu o feliez in bucati late de 2,5 cm si o congelez in pachete a cate doua bucati. Nu spal si nici nu pun sare peste carne, astfel ca atunci cand o decongelez lent la temperatura camerei are acelasi gust bun.

12

Chiar inainte de a incepe sa gatim, asezonam carnea cu sare si piper pe ambele parti. De obicei folosesc sare fara iod sau sare de Himalaya proaspat rasnita. Carnea nu trebuie sa fie rece pentru ca altfel schimba timpii de gatire, nu spalam si nici nu o intepam.

13

Incingem o tigaie de fonta sau cu fundul gros timp de 10 minute. Ar trebui sa scoata putin fum in momentul in care este incinsa asa cum trebuie. Deschidem hota la maxim si punem fripturile de vita in tigaia fierbinte. Le vom gati timp de 3 minute pe o parte la foc mare. In acest timp carnea va face o crusta frumoasa si se va dezlipi de pe tigaie. Nu intepam si nici nu intoarcem de multe ori altfel nu vom obtine crusta.

14

Dupa 3 minute le intoarcem pe cealalta parte si le gatim inca 3 minute.

15

O sa observati ca dupa ce ati intors carnea, din ea va iesi un suc propriu. Cand carnea e gata sucul va avea o culoare rozalie. Daca nu are suc deloc atunci carnea este total facuta si nu veti obtine o friptura in sange.

16

Scoatem carnea din tigaie pe un platou si o acoperim cu un capac pentru 2-3 minute, dupa care carnea poate fi servita. Carnea se tine acoperita pentru ca sucul din interior sa patrunda din nou printre fibrele de carne, rezultand o carne suculenta si frageda.

17

Transferam friptura pe platourile de servire, adaugam garnitura, in cazul meu banane prajite si ananas fript pe grill.

18

Friptura de vita se poate servi simpla pentru ca este extrem de gustoasa sau cu orice fel de garnitura preferata ori salate de cruditati. Important de stiut este ca ea trebuie mancata rapid intrucat se sleieste daca nu este servita pe un blat sau platou cald.

19

Garnitura de banane prajite cu ananas pe grill a mers de minune alaturi de friptura de vita, gustul lor dulceag-acrisor combinandu-se perfect cu aceasta. Puteti de asemenea sa serviti carnea si cu sosuri dulci sau chutney.
Pofta mare!

Note

Friptura din vita de Argentina, ananas pe grill si banane prajite
(Visited 64 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *