Ouale ochiuri sunt de cele mai multe ori gatite cu foarte mult ulei. Acest lucru, pe langa faptul ca nu este sanatos nu este nici necesar, deoarece exista inca o metoda rapida si fara multe calorii pentru a face un ou ochi perfect.
Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti intr-o tigaie un praf de sare si sa incingeti bine tigaia, iar peste tigaie trebuie pus neaparat un capac dupa ce ati adaugat ouale. Ouale ochiuri gatite astfel sunt usor si rapid de preparat, in plus sunt super delicioase, un gust pe care il veti adora.
Mod de preparare:
Ouale ochiuri sunt delicioase, fie ca este vorba despre un mic dejun, un brunch, sau chiar un sandvis. Dar cum sa faci oua ochiuri fara grasimi?
Mai intai vom spala si vom dezinfecta ouale. Incingem apoi o tigaie antiaderenta sau de preferat din fonta. Presaram sare pe toata suprafata de gatit a tigaii ( ca in imagine). Nu trebuie sa acoperim cu multa sare.
Cand tigaia este bine incinsa, adaugam ouale sparte, cat mai distantate, ca sa se poata lua usor cu paleta. Presaram apoi pe fiecare ou sare si piper.
Inchidem focul, apoi ridicam capacul si avem ochiurile perfecte, fara ulei, coapte pe sare.
Ouale ochiuri au iesit frumos rumenite pe fund, nelipite de cratita, cu galbenusul moale si cu mai putine calorii. Aburii de aer cald gatesc oul inclusiv deasupra, nu uleiul.
Galbenusul nu trebuie sa se intareasca, altfel isi pierde proprietatile nutritive de calitate superioara, dar fiecare cu gustul si preferintele lui. Galbenusul de ou este considerat proteina de cea mai buna calitate, dar doar daca se gateste corect.
Ouale ochiuri coapte pe sare, au o savoare diferita de ouale prajite in ulei, sunt foarte gustoase si mai ales sanatoase. Nu sunt deloc prea sarate si au o aroma ce te duce cu gandul la omleta usor afumata.
Ouale ochiuri coapte pe sare, se servesc calde, simple sau insotite de branzeturi, mezeluri si legume dupa preferinte si gust, sunt absolut delicioase.
Ouale pot fi savurate ca parte a unei diete sanatoase si echilibrate, dar cel mai bine este sa la le gatiti fara a adauga sare sau grasimi.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Ouale ochiuri sunt delicioase, fie ca este vorba despre un mic dejun, un brunch, sau chiar un sandvis. Dar cum sa faci oua ochiuri fara grasimi?
Mai intai vom spala si vom dezinfecta ouale. Incingem apoi o tigaie antiaderenta sau de preferat din fonta. Presaram sare pe toata suprafata de gatit a tigaii ( ca in imagine). Nu trebuie sa acoperim cu multa sare.
Cand tigaia este bine incinsa, adaugam ouale sparte, cat mai distantate, ca sa se poata lua usor cu paleta. Presaram apoi pe fiecare ou sare si piper.
Inchidem focul, apoi ridicam capacul si avem ochiurile perfecte, fara ulei, coapte pe sare.
Ouale ochiuri au iesit frumos rumenite pe fund, nelipite de cratita, cu galbenusul moale si cu mai putine calorii. Aburii de aer cald gatesc oul inclusiv deasupra, nu uleiul.
Galbenusul nu trebuie sa se intareasca, altfel isi pierde proprietatile nutritive de calitate superioara, dar fiecare cu gustul si preferintele lui. Galbenusul de ou este considerat proteina de cea mai buna calitate, dar doar daca se gateste corect.
Ouale ochiuri coapte pe sare, au o savoare diferita de ouale prajite in ulei, sunt foarte gustoase si mai ales sanatoase. Nu sunt deloc prea sarate si au o aroma ce te duce cu gandul la omleta usor afumata.
Ouale ochiuri coapte pe sare, se servesc calde, simple sau insotite de branzeturi, mezeluri si legume dupa preferinte si gust, sunt absolut delicioase.
Ouale pot fi savurate ca parte a unei diete sanatoase si echilibrate, dar cel mai bine este sa la le gatiti fara a adauga sare sau grasimi.
Pofta mare!