Bomboanele cu napolitane, nuci si banane sunt un desert delicios, aromat si perfect pentru atunci cand ai pofta de ceva dulce, fiind usor de realizat, din ingrediente simple si putine, fara cocere si intr-un timp scurt. Bomboanele se pot servi si la un ceai sau cafea, langa o cupa de inghetata sau langa o budinca de banane. Sunt excelente in pauza de la birou sau ca desert dupa pranz sau cina.
Mod de preparare:
Folosim napolitane cu crema de cacao, crocante, care se maruntesc usor si au un gust delicios.
Vom pune napolitanele intr-un blender pentru a le marunti cat mai bine. Nu este nicio problema daca mai raman bucatele mari pe care blenderul nu le zdrobeste. Acestea se vor inmuia cu pasta de banana. Maruntim in acelasi mod si miezul de nuca. Eu am avut miez de nuca deja maruntit.
Vom zdrobi apoi banana cu o furculita. Nu este nevoie sa adaugam zahar, pentru ca banana bine coapta este intotdeauna foarte dulce. Daca aveti banana care nu este bine coapta, o puteti incalzi cateva secunde la cuptorul cu microunde pentru a se pasa mai usor.
Amestecam intr-un bol napolitanele si miezul de nuca macinate.
Peste ele vom adauga banana maruntita ca o pasta. Daca doriti puteti adauga esenta de vanilie sau de rom pentru a face bomboanele mai parfumate.
Amestecam bine napolitanele cu miezul de nuca si cu pasta de banana. Trebuie sa obtinem un aluat consistent si modelabil, din care vom forma mici bomboane.
Cu ajutorul palmei vom modela bilute de marime egala si vom obtine in jur de 25 de bomboane.
Dupa ce terminam de format bomboanele, le vom tavali prin nuca de cocos.
Asezam bombonele pe un platou de servire si dam la frigider pentru o ora.
Aceste bomboane delicioase si aromate sunt perfecte atunci cand suntem tentati de dulce si nu vrem sa petrecem mult timp in bucatarie.
Bomboanele din napolitane si banane sunt un desert ieftin, din ingrediente simple si putine, fara crema, zahar sau unt adaugat si fara coacere.
Reteta aceasta este extrem de simpla si rapida, atat de usor de executat, ca si un copil o poate prepara.
Chiar daca sunt foarte simple, se pot prepara si de sarbatori sau pentru diverse evenimente. De asemenea, in loc de a fi tavalite prin nuca de cocos, se poate opta pentru ciocolata topita.
Se pot servi la un ceai sau cafea, langa o cupa de inghetata sau langa o bundinca de banane. Sunt excelente in pauza de la birou sau ca desert dupa pranz sau cina.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Folosim napolitane cu crema de cacao, crocante, care se maruntesc usor si au un gust delicios.
Vom pune napolitanele intr-un blender pentru a le marunti cat mai bine. Nu este nicio problema daca mai raman bucatele mari pe care blenderul nu le zdrobeste. Acestea se vor inmuia cu pasta de banana. Maruntim in acelasi mod si miezul de nuca. Eu am avut miez de nuca deja maruntit.
Vom zdrobi apoi banana cu o furculita. Nu este nevoie sa adaugam zahar, pentru ca banana bine coapta este intotdeauna foarte dulce. Daca aveti banana care nu este bine coapta, o puteti incalzi cateva secunde la cuptorul cu microunde pentru a se pasa mai usor.
Amestecam intr-un bol napolitanele si miezul de nuca macinate.
Peste ele vom adauga banana maruntita ca o pasta. Daca doriti puteti adauga esenta de vanilie sau de rom pentru a face bomboanele mai parfumate.
Amestecam bine napolitanele cu miezul de nuca si cu pasta de banana. Trebuie sa obtinem un aluat consistent si modelabil, din care vom forma mici bomboane.
Cu ajutorul palmei vom modela bilute de marime egala si vom obtine in jur de 25 de bomboane.
Dupa ce terminam de format bomboanele, le vom tavali prin nuca de cocos.
Asezam bombonele pe un platou de servire si dam la frigider pentru o ora.
Aceste bomboane delicioase si aromate sunt perfecte atunci cand suntem tentati de dulce si nu vrem sa petrecem mult timp in bucatarie.
Bomboanele din napolitane si banane sunt un desert ieftin, din ingrediente simple si putine, fara crema, zahar sau unt adaugat si fara coacere.
Reteta aceasta este extrem de simpla si rapida, atat de usor de executat, ca si un copil o poate prepara.
Chiar daca sunt foarte simple, se pot prepara si de sarbatori sau pentru diverse evenimente. De asemenea, in loc de a fi tavalite prin nuca de cocos, se poate opta pentru ciocolata topita.
Se pot servi la un ceai sau cafea, langa o cupa de inghetata sau langa o bundinca de banane. Sunt excelente in pauza de la birou sau ca desert dupa pranz sau cina.
Pofta mare!
Foarte buna postarea pe blog. Cu siguranta imi place acest site. Continuati treaba buna!
Arata minunat si sunt foarte usor de pregatit.
Multumim pentru reteta
Va multumesc frumos!