AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Rulada sultanului cu zmeura si capsuni, este inspirata si personalizata dupa un super desert turcesc care la origine consta dintr-o budinca de cacao peste care se adauga un strat de frisca si care se ruleaza cat sa se obtina o mini-rulada.
Rulada sultanului personalizata de mine cu zmeura si capsuni nu e deloc greu de facut, nu necesita coacere la cuptor si se pregateste rapid, rezultand un desert foarte cremos, fin, gustos si aromat cu care veti cuceri si impresiona pe oricine.

Randamente8 porții
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare2 ore 30 minuteTimp total2 ore 50 minute

Ingrediente pentru blat
 1 l lapte
 200 gr faina
 200 gr zahar sau 80 gr daca doriti mai putin dulce
 100 gr unt
 5 ml esenta de vanilie / sau esenta de capsuni
 250 gr fulgi de cocos
Ingrediente pentru crema de capsuni
 200 gr capsuni bine coapte
 150 gr zahar pudra / sau miere de albina dupa gust
 10 gr gelatina hidratata
 8 capsuni cu frunze pentru decor

1

Mod de preparare:
Pregatim toate ingredientele pentru blat. Capsunile si zmeura se spala si se lasa pe un servet de bucatarie la zvantat.

2

Intr-o oala adaugam laptele si il incalzim la foc mediu pana la punctul de fierbere.

3

Adaugam apoi zaharul si amestecam.

4

Presaramfaina in ploaie ajutandu-ne de o sita si amestecand cu tel ca sa se distribuie uniform si sa nu facem cocoloase.

5

Aromatizam apoi cu esenta de vanilie sau de capsuni cand crema incepe sa se ingroase si amestecam continuu ca sa nu se lipeasca de fundul oalei.

6

Cand crema de lapte s-a ingrosat oprim focul si adaugam untul, amestecam bine pana la omogenizare.

7

Pregatim apoi o tava cu dimensiunile 25x35 cm sau 35-40 cm si presaram fulgii de cocos pe toata suprafata acesteia.

8

Transferam apoi crema de vanilie in tava si nivelam bine. Pentru a modela frumos prajiturile rulada sultanului trebuie sa tinem cont ca budinca trebuie sa fie bine racita. Lasam asadar sa se raceasca un pic la temperatura camerei apoi o dam la frigider pentru o ora.

9

Intre timp ne vom ocupa de crema de capsuni.

10

Transferam capsunile taiate in cuva mixerului apoi adaugam zaharul pudra sau miere de albina dupa preferinta.

11

Mixam bine capsunile si daca ati adaugat miere gustati sa verificati daca mai este necesar de indulcit.

12

Hidratam gelatina in putina apa rece, iar cand si-a marit volumul si a devenit sticloasa o vom tine deasupra unui vas cu apa fierbinte amestecand continuu pana la dizolvarea ei.

13

Apoi o vom turna peste capsunile pasate la mixer si amestecam bine.

14

Scoatem tava din frigider si peste crema de vanilie adaugam crema de capsuni cu gelatina pe care o intindem apoi pe toata suprafata tavii, nivelam bine si uniformizam.

15

Adaugam pe lateralele lungi zmeura intreaga si dam din nou tava la frigider timp de inca o ora.

16

Scoatem dupa o ora tava de la frigider si taiem prajitura mai intai pe lung, in 2 parti egale, apoi pe lat, astfel incat sa obtinem 4 fasii dreptunghiulare.

17

Rulam fiecare fasie dreptunghiulara incepand de la partea cu zmeura intreaga, astfel incat sa ne asiguram ca fructele vor ramane in interiorul rulourilor. Nu manevrati excesiv prajiturile pentru ca sunt foarte delicate.

18

La final presaram fulgi de cocos peste rulade si decoram cu bucati de capsuni. Le mai dam o ora la frigider apoi ele pot fi servite.

19

Rulada sultanului cu zmeura si capsuni este un desert pe cat de simplu de facut pe atat de delicios si aromat care cred ca o sa va placa foarte mult. Blatul fin din budinca cu aroma de vanilie si stratul aromat de capsuni impreuna cu fructele de zmeura intregi dau o nota delicat, cremoasa si estetica acestei mini-rulada.

20

Mini-ruladele cu zmeura si capsuni sunt genul de desert care va impresiona pe orcine fiind absolut minunate, fine, aromate si foarte gustoase, dar mai ales usor de pregatit si fara coacere la cuptor.
Sper sa va placa si sa incercati aceasta reteta.
Spor si pofta mare!

Ingrediente

Ingrediente pentru blat
 1 l lapte
 200 gr faina
 200 gr zahar sau 80 gr daca doriti mai putin dulce
 100 gr unt
 5 ml esenta de vanilie / sau esenta de capsuni
 250 gr fulgi de cocos
Ingrediente pentru crema de capsuni
 200 gr capsuni bine coapte
 150 gr zahar pudra / sau miere de albina dupa gust
 10 gr gelatina hidratata
 8 capsuni cu frunze pentru decor

Indicații

1

Mod de preparare:
Pregatim toate ingredientele pentru blat. Capsunile si zmeura se spala si se lasa pe un servet de bucatarie la zvantat.

2

Intr-o oala adaugam laptele si il incalzim la foc mediu pana la punctul de fierbere.

3

Adaugam apoi zaharul si amestecam.

4

Presaramfaina in ploaie ajutandu-ne de o sita si amestecand cu tel ca sa se distribuie uniform si sa nu facem cocoloase.

5

Aromatizam apoi cu esenta de vanilie sau de capsuni cand crema incepe sa se ingroase si amestecam continuu ca sa nu se lipeasca de fundul oalei.

6

Cand crema de lapte s-a ingrosat oprim focul si adaugam untul, amestecam bine pana la omogenizare.

7

Pregatim apoi o tava cu dimensiunile 25x35 cm sau 35-40 cm si presaram fulgii de cocos pe toata suprafata acesteia.

8

Transferam apoi crema de vanilie in tava si nivelam bine. Pentru a modela frumos prajiturile rulada sultanului trebuie sa tinem cont ca budinca trebuie sa fie bine racita. Lasam asadar sa se raceasca un pic la temperatura camerei apoi o dam la frigider pentru o ora.

9

Intre timp ne vom ocupa de crema de capsuni.

10

Transferam capsunile taiate in cuva mixerului apoi adaugam zaharul pudra sau miere de albina dupa preferinta.

11

Mixam bine capsunile si daca ati adaugat miere gustati sa verificati daca mai este necesar de indulcit.

12

Hidratam gelatina in putina apa rece, iar cand si-a marit volumul si a devenit sticloasa o vom tine deasupra unui vas cu apa fierbinte amestecand continuu pana la dizolvarea ei.

13

Apoi o vom turna peste capsunile pasate la mixer si amestecam bine.

14

Scoatem tava din frigider si peste crema de vanilie adaugam crema de capsuni cu gelatina pe care o intindem apoi pe toata suprafata tavii, nivelam bine si uniformizam.

15

Adaugam pe lateralele lungi zmeura intreaga si dam din nou tava la frigider timp de inca o ora.

16

Scoatem dupa o ora tava de la frigider si taiem prajitura mai intai pe lung, in 2 parti egale, apoi pe lat, astfel incat sa obtinem 4 fasii dreptunghiulare.

17

Rulam fiecare fasie dreptunghiulara incepand de la partea cu zmeura intreaga, astfel incat sa ne asiguram ca fructele vor ramane in interiorul rulourilor. Nu manevrati excesiv prajiturile pentru ca sunt foarte delicate.

18

La final presaram fulgi de cocos peste rulade si decoram cu bucati de capsuni. Le mai dam o ora la frigider apoi ele pot fi servite.

19

Rulada sultanului cu zmeura si capsuni este un desert pe cat de simplu de facut pe atat de delicios si aromat care cred ca o sa va placa foarte mult. Blatul fin din budinca cu aroma de vanilie si stratul aromat de capsuni impreuna cu fructele de zmeura intregi dau o nota delicat, cremoasa si estetica acestei mini-rulada.

20

Mini-ruladele cu zmeura si capsuni sunt genul de desert care va impresiona pe orcine fiind absolut minunate, fine, aromate si foarte gustoase, dar mai ales usor de pregatit si fara coacere la cuptor.
Sper sa va placa si sa incercati aceasta reteta.
Spor si pofta mare!

Note

Rulada sultanului cu zmeura si capsuni
(Visited 1.093 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *