Este sezonul carnurilor afumate si al verzelor murate, asa ca oricand isi poate face loc in meniul oricui , o delicioasa ciorba ardeleneasca cu afumatura si varza murata, fiarta sau acrita cu zeama de varza.
Nimic nu este mai bun decat o ciorba cu ciolan afumat si varza murata, acrita cu zeama de varza si bine facuta, cu legume multe si dreasa cu chimion si smantana la final. Aceasta ciorba este portrivita pentru sezonul rece intrucat varza acra se gaseste cu usurinta in camarile noastre, insa aceasta mai nou se poate achizitiona din comert pe toata perioada anului, deci ciorba aceasta o putem gati atunci cand ni se face pofta.
Mod de preparare:
Cartofii se curata, se spala, se vor taia cubulete cat sa incapa in lingura. Morcovul se curata, se spala, se taie rondele. Ardeii se curata de codite si seminte, se spala, se vor taia marunt. Ceapa se curata, se spala, se toaca solzisori. Pastarnacul se curata, se spala, se taie marunt. Telina se curata, se spala se toaca marunt.
Varza acra se toaca marunt.
Ciolanul, eu am folosit din comert, se scoate din folie si se clateste cu apa calduta.
In oala slow cooking adaugam toate ingredientele ( cu exceptia condimentelor pe care le vom adauga la final).
Apoi adaugam in oala si ciolanul afumat.
Acoperim cu capac si setam oala pentru 4 ore high.
Dupa 3 ore si jumatate scoatem ciolanul care este fiert foarte bine daca se desprinde de os, si dezosam. Vom pune carnea inapoi in oala acrim cu zeama de varza si resetam pentru inca o jumatate de ora.
Cand timpul a expirat adaugam sare, piper si chimion dupa gust.
Decoram cu verdeata si acoperim cu un capac pentru cateva minute sa-si imprumute aromele.
Se serveste calda cu smantana l, verdeata suplimentar si ardei iute.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Cartofii se curata, se spala, se vor taia cubulete cat sa incapa in lingura. Morcovul se curata, se spala, se taie rondele. Ardeii se curata de codite si seminte, se spala, se vor taia marunt. Ceapa se curata, se spala, se toaca solzisori. Pastarnacul se curata, se spala, se taie marunt. Telina se curata, se spala se toaca marunt.
Varza acra se toaca marunt.
Ciolanul, eu am folosit din comert, se scoate din folie si se clateste cu apa calduta.
In oala slow cooking adaugam toate ingredientele ( cu exceptia condimentelor pe care le vom adauga la final).
Apoi adaugam in oala si ciolanul afumat.
Acoperim cu capac si setam oala pentru 4 ore high.
Dupa 3 ore si jumatate scoatem ciolanul care este fiert foarte bine daca se desprinde de os, si dezosam. Vom pune carnea inapoi in oala acrim cu zeama de varza si resetam pentru inca o jumatate de ora.
Cand timpul a expirat adaugam sare, piper si chimion dupa gust.
Decoram cu verdeata si acoperim cu un capac pentru cateva minute sa-si imprumute aromele.
Se serveste calda cu smantana l, verdeata suplimentar si ardei iute.
Pofta mare!