Randamente4 porții

 750 gr scaricica de porc
pentru marinarea scaritei
 2 linguri zahar brun
 4 -5 linguri ulei de floarea soarelui
 50 ml miere poliflora
 45 gr mix de condimente (rosii, piper, mustar, ienupar, cimbru, cuisoare, ghimbir, enibahar, paprika)
 2 linguri otet
 4 linguri sos BBQ
 4 linguri apa
Sosul pt ungere in timpul coacerii
 250 ml rosii pasate
 100 ml miere poliflora
 1 lingura praf de usturoi
 4 -5 linguri sos BBQ

1

Mod de preparare: Intrun bol incapator pregatim mixul pentru marinarea scaritei: zaharul, uleiul, mierea, sare, mixul de condimente, otet, apa cat sa dilueze si sa se poata unge bine coastele, sosul BBQ, amestecam bine pentru omogenizare, apoi ungem bine coastele de porc. Dupa ce le ungem le dam la rece pentru 12 ore.

2

Dupa ce au stat suficient la marinat, cat sa absoarba tot gustul ingredientelor, scaricica se poate da la cuptor, 160 grade C timp de aproximativ 2 ore. Tipul se poate mari daca oasele nu se desprind usor de pe carne.

3

Inainte si pe toata durata coacerii scaricica se va unge cu sosul obtinut prin amestec urmatoarelor ingrediente: rosii passate, miere, sare piper si un praf de usturoi. Nu trebuie lasata sa se arda, cand observam ca sosul incepe sa se usuce ungem din nou scarita.

4

Cand este gata, scaricica se serveste cu muraturi, salate diverse, si garnitura din cartofi sau legume.
Pofta buna!

Ingrediente

 750 gr scaricica de porc
pentru marinarea scaritei
 2 linguri zahar brun
 4 -5 linguri ulei de floarea soarelui
 50 ml miere poliflora
 45 gr mix de condimente (rosii, piper, mustar, ienupar, cimbru, cuisoare, ghimbir, enibahar, paprika)
 2 linguri otet
 4 linguri sos BBQ
 4 linguri apa
Sosul pt ungere in timpul coacerii
 250 ml rosii pasate
 100 ml miere poliflora
 1 lingura praf de usturoi
 4 -5 linguri sos BBQ

Indicații

1

Mod de preparare: Intrun bol incapator pregatim mixul pentru marinarea scaritei: zaharul, uleiul, mierea, sare, mixul de condimente, otet, apa cat sa dilueze si sa se poata unge bine coastele, sosul BBQ, amestecam bine pentru omogenizare, apoi ungem bine coastele de porc. Dupa ce le ungem le dam la rece pentru 12 ore.

2

Dupa ce au stat suficient la marinat, cat sa absoarba tot gustul ingredientelor, scaricica se poate da la cuptor, 160 grade C timp de aproximativ 2 ore. Tipul se poate mari daca oasele nu se desprind usor de pe carne.

3

Inainte si pe toata durata coacerii scaricica se va unge cu sosul obtinut prin amestec urmatoarelor ingrediente: rosii passate, miere, sare piper si un praf de usturoi. Nu trebuie lasata sa se arda, cand observam ca sosul incepe sa se usuce ungem din nou scarita.

4

Cand este gata, scaricica se serveste cu muraturi, salate diverse, si garnitura din cartofi sau legume.
Pofta buna!

Note

Scaricica marinata la cuptor
(Visited 659 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *