AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateÎncepător

Supa de pui cu taitei de casa tricolor este o supa gustoasa datorita multitudinii de legume fierte incet dar si foarte aspectoasa si consistenta datorita taiteilor de casa colorati natural. Gatitul incet da savoare mancarii, pastreaza vitaminele si nutrientii din ingrediente si toate legumele isi vor pastra forma fara sa se distruga pe timpul fierberii, de aceea puteti alege sa le maruntiti dupa bunul plac.

Randamente6 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare4 oreTimp total4 ore 15 minute

 1 piept de pui
 2-3 morcovi
 o jumatate de telina
 1 pastarnac radacina
 1 patrunjel radacina
 1 cartof mediu ( optional)
 1 ceapa
 1-2 rosii
 1 ardei kapia
 1 ardei grad
 sare si piper
 1 legatura de leustean
 1 legatura de patrunjel
Pentru taiteii tricolor
 3 oua
 1 morcov
 o jumatate de sfecla rosie
 300 gr frunze de spanac
 300 gr faina
 sare ( un praf de fiecare culoare)

1

Mod de preparare:
Morcovii, patrunjelul radacina si pastarnacul radacina se curata, se spala. Cartoful se curata, se spala. Telina se curata, se spala. Ardeiul kapia si ardeiul gras se curata de codite si seminte, se spala. Ceapa se curata, se spala. Rosia se spala. Pieptul de pui se fierbe intr-o craticioara pana se formeaza spuma, apoi il scoatem si-l clatim de spuma, cu apa rece.

2

In oala slow cooker adaugam pe mijloc: pieptul de pui, apoi de jur imprejur vom pune legumele. Turnam apa cat sa le acopere sau putin peste indoitura oalei.
In cazul gatirii pe aragaz procedeul este acelasi. Puneti in oala carnea si legumele, apoi apa si le fierbeti la foc mediu spre mic acoperite cu un capac, pana cand toate ingredientele sunt fierte.

3

Acoperim cu un capac oala slow si setam pentru gatit incet timp de 3 - 4 ore pe treapta high.
Cat timp se fierbe supa putem pregati taiteii tricolor.
In boluri diferite spargem cate un ou, apoi adaugam cate un praf de sare si le vom bate cu un tel, dupa care le vom lasa timp de 10 minute. Pregatim intre timp sucul de legume prin stoarcerea lor separata in storcatorul de fructe si legume ( in aceasta ordine: spanac, morcov si sfecla, ca sa nu fie nevoie sa curatati recipientul de stoarcere dupa fiecare leguma). Cand am obtinut sucurile le vom adauga separat in cele trei boluri pastrand culorile: rosu din suc de sfecla, portocaliu din suc de morcov, si verde din suc de spanac. Adaugam sucurile mai mult sau mai putin peste oua in functie de cum ne dorim culorile sa fie mai intense la aluat sau mai pale.
Adaugam faina peste oua ( cam 100g per ou) si amestecam, trebuie sa obtinem un aluat moale dar nelipicios. Intindem fiecare aluat colorat in foi cat mai subtiri, preseram faina din abundenta peste ele si rulam ca la rulade, dupa care vom taia in fasii aluatul subtire sau mai late dupa preferinte. Cernem prin sita taiteii de surplusul de faina si sunt gata de folosit.
Nota: Gasiti aici pe blog detaliata cu poze reteta de taitei tricolor: link-ul retetei: https://poftadecevabun.ro/taitei-de-casa-tricolor-colorati-natural/

4

Cand legumele si carnea s-au fiert, le vom scoate din oala si le maruntim. Pieptul de pui se va rupe foarte usor in fasii. Morcovii ii vom toca rondele sau cubulete mici dupa preferinte. Restul de legume (fara ceapa) fie le dam prin blender cu un polonic sau doua de supa, fie le tocam cubulete. Dupa maruntire le adaugam inapoi in supa, inclusiv pieptul de pui. La fel procedam si daca gatim supa pe aragaz. Adaugam taiteii tricolor, condimentam cu sare dupa gust, presaram si un praf de piper apoi vom lasa sa fiarba cam 30 de minute. Cand taiteii sunt fierti pe aragaz ii vom tine pana cand acestia se ridica la suprafata, cam 2 minute.

5

Supa de pui cu taitei tricolor se serveste calda, cu decor de leustean sau patrunjel, ori cu amandoua.
Are o culoare minunata si un gust divin. Cei mici vor adora supa datorita acestor taitei colorati.
Pofta mare!

Ingrediente

 1 piept de pui
 2-3 morcovi
 o jumatate de telina
 1 pastarnac radacina
 1 patrunjel radacina
 1 cartof mediu ( optional)
 1 ceapa
 1-2 rosii
 1 ardei kapia
 1 ardei grad
 sare si piper
 1 legatura de leustean
 1 legatura de patrunjel
Pentru taiteii tricolor
 3 oua
 1 morcov
 o jumatate de sfecla rosie
 300 gr frunze de spanac
 300 gr faina
 sare ( un praf de fiecare culoare)

Indicații

1

Mod de preparare:
Morcovii, patrunjelul radacina si pastarnacul radacina se curata, se spala. Cartoful se curata, se spala. Telina se curata, se spala. Ardeiul kapia si ardeiul gras se curata de codite si seminte, se spala. Ceapa se curata, se spala. Rosia se spala. Pieptul de pui se fierbe intr-o craticioara pana se formeaza spuma, apoi il scoatem si-l clatim de spuma, cu apa rece.

2

In oala slow cooker adaugam pe mijloc: pieptul de pui, apoi de jur imprejur vom pune legumele. Turnam apa cat sa le acopere sau putin peste indoitura oalei.
In cazul gatirii pe aragaz procedeul este acelasi. Puneti in oala carnea si legumele, apoi apa si le fierbeti la foc mediu spre mic acoperite cu un capac, pana cand toate ingredientele sunt fierte.

3

Acoperim cu un capac oala slow si setam pentru gatit incet timp de 3 - 4 ore pe treapta high.
Cat timp se fierbe supa putem pregati taiteii tricolor.
In boluri diferite spargem cate un ou, apoi adaugam cate un praf de sare si le vom bate cu un tel, dupa care le vom lasa timp de 10 minute. Pregatim intre timp sucul de legume prin stoarcerea lor separata in storcatorul de fructe si legume ( in aceasta ordine: spanac, morcov si sfecla, ca sa nu fie nevoie sa curatati recipientul de stoarcere dupa fiecare leguma). Cand am obtinut sucurile le vom adauga separat in cele trei boluri pastrand culorile: rosu din suc de sfecla, portocaliu din suc de morcov, si verde din suc de spanac. Adaugam sucurile mai mult sau mai putin peste oua in functie de cum ne dorim culorile sa fie mai intense la aluat sau mai pale.
Adaugam faina peste oua ( cam 100g per ou) si amestecam, trebuie sa obtinem un aluat moale dar nelipicios. Intindem fiecare aluat colorat in foi cat mai subtiri, preseram faina din abundenta peste ele si rulam ca la rulade, dupa care vom taia in fasii aluatul subtire sau mai late dupa preferinte. Cernem prin sita taiteii de surplusul de faina si sunt gata de folosit.
Nota: Gasiti aici pe blog detaliata cu poze reteta de taitei tricolor: link-ul retetei: https://poftadecevabun.ro/taitei-de-casa-tricolor-colorati-natural/

4

Cand legumele si carnea s-au fiert, le vom scoate din oala si le maruntim. Pieptul de pui se va rupe foarte usor in fasii. Morcovii ii vom toca rondele sau cubulete mici dupa preferinte. Restul de legume (fara ceapa) fie le dam prin blender cu un polonic sau doua de supa, fie le tocam cubulete. Dupa maruntire le adaugam inapoi in supa, inclusiv pieptul de pui. La fel procedam si daca gatim supa pe aragaz. Adaugam taiteii tricolor, condimentam cu sare dupa gust, presaram si un praf de piper apoi vom lasa sa fiarba cam 30 de minute. Cand taiteii sunt fierti pe aragaz ii vom tine pana cand acestia se ridica la suprafata, cam 2 minute.

5

Supa de pui cu taitei tricolor se serveste calda, cu decor de leustean sau patrunjel, ori cu amandoua.
Are o culoare minunata si un gust divin. Cei mici vor adora supa datorita acestor taitei colorati.
Pofta mare!

Note

Supa de pui cu taitei tricolor – la slow cooker
(Visited 416 times, 2 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *