Ciorba de legume cu orez este o reteta extrem de usor de gatit. Un preparat pe care il putem consuma tot timpul anului dar mai cu seama vara cand vrem sa mancam ceva usor si avem multe legume proaspete la dispozitie. Este o ciorba usoara, gustoasa si hranitoare care poate fi servita chiar si pe perioada posturilor lungi de peste an.
Mod de preparare:
Cartofii se curata, se spala, se taie in cubulete potrivite. Ceapa se curata, se spala, se taie solzisori.
Dovleceii se spala, se taie in cubulete potrivite. Ardeii colorati se curata de codite si seminte, se spala, se toaca marunt.
Spanacul daca e proaspat, se curata se spala.
Daca il folositi cogelat, la fel ca mazarea si pastaile se pot pune direct in mancare fara a fi decongelate.
Ceapa verde se curata, se spala, se taie marunt. Telina se curata de coaja, se spala, se taie marunt. Patrunjelul radacina si pastarnacul se curata de coaja, se taie marunt. Morcovul se curata, se spala se toaca rondele sau marunt.
In oala in care dorim sa facem ciorba, punem ulei si il incingem.
Vom cali sau sota ceapa foarte putin, ea va lasa aroma si dulceata in ulei si va da gust deosebit ciorbei.
Sosul de rosii isi va schimba culoarea cand e gata intr-o nuanta mai deschisa.
Adaugam apoi cartoful, mazarea congelata.
Vom turna apa calda peste toate legumele sotate si le vom fierbe pana cand sunt gata.
Cand legumele sunt aproape fierte, putem verifica un cubulet de cartof, vom adauga o mana de orez si mai lasam 5 minute, apoi vom turna borsul si potrivim cu sare dupa gust. Ouale se bat si se vor adauga in ciorba fierbinte ca sa obtinem zdrente de ou. Tocam marunt patrunjelul si leustenul si le vom presara in ciorba la final, inchidem focul si acoperim cu un capac ca verdeata sa-si lase aroma in ciorba.
Ciorba se serveste fierbinte sau calda cu ardei iute, ceapa sau ceapa verde.
Ciorba de legume cu orez este extraordinar de delicioasa, aromata si hranitoare, practic nu te poti opri din mancat atat este de buna.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Cartofii se curata, se spala, se taie in cubulete potrivite. Ceapa se curata, se spala, se taie solzisori.
Dovleceii se spala, se taie in cubulete potrivite. Ardeii colorati se curata de codite si seminte, se spala, se toaca marunt.
Spanacul daca e proaspat, se curata se spala.
Daca il folositi cogelat, la fel ca mazarea si pastaile se pot pune direct in mancare fara a fi decongelate.
Ceapa verde se curata, se spala, se taie marunt. Telina se curata de coaja, se spala, se taie marunt. Patrunjelul radacina si pastarnacul se curata de coaja, se taie marunt. Morcovul se curata, se spala se toaca rondele sau marunt.
In oala in care dorim sa facem ciorba, punem ulei si il incingem.
Vom cali sau sota ceapa foarte putin, ea va lasa aroma si dulceata in ulei si va da gust deosebit ciorbei.
Sosul de rosii isi va schimba culoarea cand e gata intr-o nuanta mai deschisa.
Adaugam apoi cartoful, mazarea congelata.
Vom turna apa calda peste toate legumele sotate si le vom fierbe pana cand sunt gata.
Cand legumele sunt aproape fierte, putem verifica un cubulet de cartof, vom adauga o mana de orez si mai lasam 5 minute, apoi vom turna borsul si potrivim cu sare dupa gust. Ouale se bat si se vor adauga in ciorba fierbinte ca sa obtinem zdrente de ou. Tocam marunt patrunjelul si leustenul si le vom presara in ciorba la final, inchidem focul si acoperim cu un capac ca verdeata sa-si lase aroma in ciorba.
Ciorba se serveste fierbinte sau calda cu ardei iute, ceapa sau ceapa verde.
Ciorba de legume cu orez este extraordinar de delicioasa, aromata si hranitoare, practic nu te poti opri din mancat atat este de buna.
Pofta buna!