Ficatei de pui inveliti in bacon gatiti la cuptor, se prepara simplu si usor, nu necesita deloc prea mult efort in bucatarie si ca rezultat vom avea ficatei crocanti si aromati la exterior, moi si suculenti la interior. Ficateii inveliti in bacon pot fi serviti fie ca aperitiv, fie ca fel principal alaturi de garnitura si salata preferata, arata foarte bine, sunt perfecti si desi sunt rumeni, sunt extrem de fragezi cu un gust excelent. Ficateii in bacon sunt extrem de gustosi atat calzi cat si reci si pentru ca arata minunat ii putem servi la mesele festive sau aniversare ca aperitiv sau langa mezeluri daca preferam un antreu clasic. Un deliciu de nerefuzat usor si rapid de gatit!
Mod de preparare:
Verificam ficateii sa nu aiba pungute de fiere, caz in care le vom indeparta cu atentie sa nu se sparga, apoi ii spalam in apa rece si ii lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Se presara pe fiecare ficat in parte putina sare, piper si usturoi pudra.
Imbracam apoi intr-o felie de bacon fiecare ficatel in parte, intindem felia de bacon pe un blat, adaugam la baza cate un ficatel si rulam cat mai strans si in forma de spirala astfel incat sa imbracam integral ficatelul.
Pe masura ce ii infasuram ii punem pe un platou. Nu este necesar sa-i strapungem cu scobitori. Daca rulam bine ei nu se vor desface, avem grija insa sa ii asezam cu capetele de bacon sub ei.
Rulourile astfel formate se pun intr-o tava si ii stropim cu putin ulei de masline sau ii ungem cu putin unt moale (la temperatura camerei).
Cand sunt gata rumeniti ii scoatem din cuptor, pentru ca altfel riscam sa-i uscam prea tare. Transferam ficateii pe un platou si se pot servi atat calzi cat si reci.
Ficateii se pot deliciosi cu mujdei de usturoi verde, cu ketchup sau cu mustar, garnituri sau salate preferate. Putem ii servim la inceputul mesei, ca aperitiv cald, dar si ca fel principal.
Ficateii de pui sunt foarte benefici pentru organism, ei contin seleniu si foarte multa vitamina B12, de trei ori mai multa decat necesarul zilnic al organismului, care are proprietati energizante si contribuie la buna functionare a glandei tiroide.
Ficateii de pui aduc beneficii si parului, unghiilor si danturii.
Aceste beneficii ale ficateilor se datoreaza continutului de proteine si fosfor care sunt responsabile de buna dezvoltare a organismului si ofera un aspect sanatos unghiilor, parului si muschilor.
La randul sau, fosforul din ficatul de pui, alaturi de calciu asigura sanatatea oaselor, inclusiv a dintilor.
De asemenea, un consum regulat de fi atei de pui ajuta la combaterea anemiei.
Deliciosi, benefici, aromati si buni, perfecti in orice combinatie.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Verificam ficateii sa nu aiba pungute de fiere, caz in care le vom indeparta cu atentie sa nu se sparga, apoi ii spalam in apa rece si ii lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Se presara pe fiecare ficat in parte putina sare, piper si usturoi pudra.
Imbracam apoi intr-o felie de bacon fiecare ficatel in parte, intindem felia de bacon pe un blat, adaugam la baza cate un ficatel si rulam cat mai strans si in forma de spirala astfel incat sa imbracam integral ficatelul.
Pe masura ce ii infasuram ii punem pe un platou. Nu este necesar sa-i strapungem cu scobitori. Daca rulam bine ei nu se vor desface, avem grija insa sa ii asezam cu capetele de bacon sub ei.
Rulourile astfel formate se pun intr-o tava si ii stropim cu putin ulei de masline sau ii ungem cu putin unt moale (la temperatura camerei).
Cand sunt gata rumeniti ii scoatem din cuptor, pentru ca altfel riscam sa-i uscam prea tare. Transferam ficateii pe un platou si se pot servi atat calzi cat si reci.
Ficateii se pot deliciosi cu mujdei de usturoi verde, cu ketchup sau cu mustar, garnituri sau salate preferate. Putem ii servim la inceputul mesei, ca aperitiv cald, dar si ca fel principal.
Ficateii de pui sunt foarte benefici pentru organism, ei contin seleniu si foarte multa vitamina B12, de trei ori mai multa decat necesarul zilnic al organismului, care are proprietati energizante si contribuie la buna functionare a glandei tiroide.
Ficateii de pui aduc beneficii si parului, unghiilor si danturii.
Aceste beneficii ale ficateilor se datoreaza continutului de proteine si fosfor care sunt responsabile de buna dezvoltare a organismului si ofera un aspect sanatos unghiilor, parului si muschilor.
La randul sau, fosforul din ficatul de pui, alaturi de calciu asigura sanatatea oaselor, inclusiv a dintilor.
De asemenea, un consum regulat de fi atei de pui ajuta la combaterea anemiei.
Deliciosi, benefici, aromati si buni, perfecti in orice combinatie.
Pofta mare!