Mod de preparare:
Punem laptele caldut intr-un bol mai mare, adaugam zaharul si drojdia si amestecam foarte bine, dupa care lasam timp de 10 minute. Cand s-a format bule la suprafata compozitiei putem adauga cele doua oua si galbenusul, untul topit si racit, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Amestecam din nou foarte bine dupa care vom adauga faina si sarea. Amestecam la inceput totul cu o spatula, cand aluatul s-a format putem framanta cu mana sau la robot pentru aproximativ 15 minute. Dupa ce l-am framantat foarte bine, il adunam pe tot sub forma unei bile, putem sa-l ungem un pic cu ulei pentru modelare, il acoperim cu un servet si-l lasam la dospit pentru 40 de minute intr-un loc cald.
Cand aluatul si-a marit volumul il putem pune pe masa de lucru si-l fom imparti in bucati de 70-80 gr, pe care le vom forma in bilute cu ajutotrul palmei. Bilutele le vom pune pe hartie de copt, unsa cu ulei, distantat intrucat le vom mai lasa la dospit pentru 20 de minute sau cat sa-si dubleze volumul si sa nu riscam sa se uneasca intre ele.
Cand gogosile s-au prajit le scoatem pe un servet absorbant si le lasam sa se raceasca.
Dupa ce gogosile s-au racit le putem glazura cu ciocolata si bombonele pentru prajituri, sau cu fondant, sau pur si simplu cu zahar pudra vanilat
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Punem laptele caldut intr-un bol mai mare, adaugam zaharul si drojdia si amestecam foarte bine, dupa care lasam timp de 10 minute. Cand s-a format bule la suprafata compozitiei putem adauga cele doua oua si galbenusul, untul topit si racit, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Amestecam din nou foarte bine dupa care vom adauga faina si sarea. Amestecam la inceput totul cu o spatula, cand aluatul s-a format putem framanta cu mana sau la robot pentru aproximativ 15 minute. Dupa ce l-am framantat foarte bine, il adunam pe tot sub forma unei bile, putem sa-l ungem un pic cu ulei pentru modelare, il acoperim cu un servet si-l lasam la dospit pentru 40 de minute intr-un loc cald.
Cand aluatul si-a marit volumul il putem pune pe masa de lucru si-l fom imparti in bucati de 70-80 gr, pe care le vom forma in bilute cu ajutotrul palmei. Bilutele le vom pune pe hartie de copt, unsa cu ulei, distantat intrucat le vom mai lasa la dospit pentru 20 de minute sau cat sa-si dubleze volumul si sa nu riscam sa se uneasca intre ele.
Cand gogosile s-au prajit le scoatem pe un servet absorbant si le lasam sa se raceasca.
Dupa ce gogosile s-au racit le putem glazura cu ciocolata si bombonele pentru prajituri, sau cu fondant, sau pur si simplu cu zahar pudra vanilat
Pofta buna!