AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateIntermediar

Mititeii de cartofi infasurati in felii de vanata coapta este o mancare inedita, simpla, delicioasa si gustoasa, perfecta pentru zilele in care doriti sa tineti post ori preferati mancarea vegana. O sa va indragostiti de gustul si aroma lor.

Randamente12 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

 3 cartofi fierti
 1 morcov
 1 cartof crud
 3 ciuperci
 2 catei de usturoi
 2 linguri de faina
 2 linguri de pesmet
 1 felie de paine
 1 lingurita de cimbru
 1 lingurita de boia
 1/2 lingurita marar uscat
 1/2 lingurita de patrunjel
 sare sau vegeta
 piper
 ulei de rapita/ unt/ unt vegan
 1 vanata
 1 lingura de ketchup
 2 linguri de sos de soia

1

Mod de preparare:
Cartofii se curata, se spala, se fierb (3 bucati). Puteti folosi si piure ramas pentru a doua zi.

2

Morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea mica. Cartoful crud se curata, se spala se da pe razatoarea mica, se pune intr-o sita si se stoarce bine de zeama lasata.

3

Usturoiul se curata, se da prin presa. Ceapa se curata, se spala, se toaca fin.

4

Ciupercile se clatesc in apa, se sterg cu un servet de bucatarie, apoi se dau pe razatoare cu ochiuri mici, se aseaza in sita si se storc bine de apa lasata. Felia de paine se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine.

5

Intr-un bol punem toate ingredientele cartoful fiert, cartoful crud, morcovul, ceapa, usturoiul pisat, ciupercile stoarse, painea inmuiata si stoarsa, ceapa tocata fin, faina si pesmetul.

6

Condimentam cu cimbru, sare piper, marar si patrunjel uscat, boia de ardei dulce sau boia de ardei afumata. Pentru nevegani sau daca nu tineti post puteti adauga si un ou.

7

Amestecam toate ingredientele si condimentele, trebuie sa obtinem o compozitie potrivit de tare. Daca vi se pare moale si daca nu folositi ou puteti adauga inca putina faina.

8

Cu mana uda formam mai intai mititeii pe care ii putem coace in cuptor sau ii putem praji in tigaie cu unt vegan sau ulei.

9

Eu am prajit mititeii in ulei de rapita. Am incins mai intai uleiul.

10

Apoi am adaugat mititeii la prajit cu foc mediu. Eu initial am pus cam multi mititei, ei isi vor mari usor volumul si sunt mai greu de intors, recomand sa puneti mai putini in tigaie.

11

Intoarcem apoi usor mititeii, chiar daca se turtesc usor ii puteti forma la loc cu doua palete.
Prajim astfel toti mititeii formati pana ii gatim pe toti.
Ii transferam apoi pe o sita sau servet de bucatarie sa se scurga / absoarba surplusul de grasime.

12

Cat timp prajim mititeii ne ocupam de vanata.
Vanata se spala, vom indeparta varful si codita.

13

Taiem apoi vanata in felii subtiri, le stropim cu sos de soia (pentru a prinde gustul si aroma) le lasam 5 minute.

14

Prajim usor feliile de vanata in tigaie cu ulei de cocos sau rapita, ori ulei de floarea soarelui.

15

Cand sunt gata le transferam pe un blat.

16

Ungem feliile de vanata coapte cu putin ketchup sau suc de rosii.

17

Apoi punem cate un mititel de cartofi pe cate o felie de vanata unsa cu sos de rosii sau ketchup.

18

Rulam fiecare mititel in feliile de vanata.

19

Mititeii sunt gata de servit.

20

Se pot servi cu orice garnitura va place, sau cu sos de ustoroi, ketchup, mustar.

21

Sunt extraordinar de buni de nu te poti opri din mancat. Sunt foarte gustosi si dupa ce s-au racit.
Pofta mare!

Ingrediente

 3 cartofi fierti
 1 morcov
 1 cartof crud
 3 ciuperci
 2 catei de usturoi
 2 linguri de faina
 2 linguri de pesmet
 1 felie de paine
 1 lingurita de cimbru
 1 lingurita de boia
 1/2 lingurita marar uscat
 1/2 lingurita de patrunjel
 sare sau vegeta
 piper
 ulei de rapita/ unt/ unt vegan
 1 vanata
 1 lingura de ketchup
 2 linguri de sos de soia

Indicații

1

Mod de preparare:
Cartofii se curata, se spala, se fierb (3 bucati). Puteti folosi si piure ramas pentru a doua zi.

2

Morcovul se curata, se spala, se da pe razatoarea mica. Cartoful crud se curata, se spala se da pe razatoarea mica, se pune intr-o sita si se stoarce bine de zeama lasata.

3

Usturoiul se curata, se da prin presa. Ceapa se curata, se spala, se toaca fin.

4

Ciupercile se clatesc in apa, se sterg cu un servet de bucatarie, apoi se dau pe razatoare cu ochiuri mici, se aseaza in sita si se storc bine de apa lasata. Felia de paine se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine.

5

Intr-un bol punem toate ingredientele cartoful fiert, cartoful crud, morcovul, ceapa, usturoiul pisat, ciupercile stoarse, painea inmuiata si stoarsa, ceapa tocata fin, faina si pesmetul.

6

Condimentam cu cimbru, sare piper, marar si patrunjel uscat, boia de ardei dulce sau boia de ardei afumata. Pentru nevegani sau daca nu tineti post puteti adauga si un ou.

7

Amestecam toate ingredientele si condimentele, trebuie sa obtinem o compozitie potrivit de tare. Daca vi se pare moale si daca nu folositi ou puteti adauga inca putina faina.

8

Cu mana uda formam mai intai mititeii pe care ii putem coace in cuptor sau ii putem praji in tigaie cu unt vegan sau ulei.

9

Eu am prajit mititeii in ulei de rapita. Am incins mai intai uleiul.

10

Apoi am adaugat mititeii la prajit cu foc mediu. Eu initial am pus cam multi mititei, ei isi vor mari usor volumul si sunt mai greu de intors, recomand sa puneti mai putini in tigaie.

11

Intoarcem apoi usor mititeii, chiar daca se turtesc usor ii puteti forma la loc cu doua palete.
Prajim astfel toti mititeii formati pana ii gatim pe toti.
Ii transferam apoi pe o sita sau servet de bucatarie sa se scurga / absoarba surplusul de grasime.

12

Cat timp prajim mititeii ne ocupam de vanata.
Vanata se spala, vom indeparta varful si codita.

13

Taiem apoi vanata in felii subtiri, le stropim cu sos de soia (pentru a prinde gustul si aroma) le lasam 5 minute.

14

Prajim usor feliile de vanata in tigaie cu ulei de cocos sau rapita, ori ulei de floarea soarelui.

15

Cand sunt gata le transferam pe un blat.

16

Ungem feliile de vanata coapte cu putin ketchup sau suc de rosii.

17

Apoi punem cate un mititel de cartofi pe cate o felie de vanata unsa cu sos de rosii sau ketchup.

18

Rulam fiecare mititel in feliile de vanata.

19

Mititeii sunt gata de servit.

20

Se pot servi cu orice garnitura va place, sau cu sos de ustoroi, ketchup, mustar.

21

Sunt extraordinar de buni de nu te poti opri din mancat. Sunt foarte gustosi si dupa ce s-au racit.
Pofta mare!

Note

Mititei din cartofi rulati in felii de vanata – vegan
(Visited 493 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *