Mancarea de naut cu ciolan afumat pregatit la slow cooker este ideala atunci cand nu ai timp prea mult de gatit, sau cand mergi la serviciu si vrei sa ai mancarea gata cand te intorci acasa. Eu ador sa gatesc la acest aparat, mancarea se pregateste incet, este gustoasa, ingredientele se fierb foarte bine si raman intregi fara a se dezintegra, astfel ca obtinem si un aspect frumos al mancarii.
Mod de preparare:
Mai intai lasam nautul peste noapte in apa rece, pentru ca fierbe foarte greu. Puteti folosi si naut conservat si este semifiert. Dam nautul intr-un clocot, apoi schimbam apa.
Cantarim ingredientele de care avem nevoie. Morcovii se curata, se spala, ardeii se spala, se curata de codite si seminte. Usturoiul se curata, se spala, ceapa se curata , se spala, rosiile se spala.
Taiem rondele morcovii, ceapa o tocam solzisori, usturoiul il feliem, ardeii se toc marunt.
Taiem afumatura in cubulete, scurgem nautul din apa clocotita. Pregatim condimentele: boia, curry, eu am folosit si o lingura de turmeric, se mai numeste si curcuma, este un condiment pe care vi-l recomand sa-l aveti in casa, mie imi place sa-l adaug la salata de varza murata, iese deliciasa, si merge excelent cu aceasta mancare de naut.
Feliem rosiile in bucati si le adaugam peste sosul de rosii passate.
In oala Crock Pot adaugam mai intai nautul inmuiat si bucatile de afumatura.
Completam cu legumele tocate si condimentele.
Cand este aproape de final, adaugam sare si piper dupa gust, recomand sa adaugati sarea la urma deoarece aceasta intareste nautul in timpul fierberii.
Mancarea de naut cu afumatura are un gust foarte apropiat de cel al iahniei de fasole. Este foarte gustoasa, hranitoare si satioasa. Se poate servi cu muraturi de sezon, salata de varza murata, gogosari in otet, sfecla rosie in otet sau castraveti in otet.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Mai intai lasam nautul peste noapte in apa rece, pentru ca fierbe foarte greu. Puteti folosi si naut conservat si este semifiert. Dam nautul intr-un clocot, apoi schimbam apa.
Cantarim ingredientele de care avem nevoie. Morcovii se curata, se spala, ardeii se spala, se curata de codite si seminte. Usturoiul se curata, se spala, ceapa se curata , se spala, rosiile se spala.
Taiem rondele morcovii, ceapa o tocam solzisori, usturoiul il feliem, ardeii se toc marunt.
Taiem afumatura in cubulete, scurgem nautul din apa clocotita. Pregatim condimentele: boia, curry, eu am folosit si o lingura de turmeric, se mai numeste si curcuma, este un condiment pe care vi-l recomand sa-l aveti in casa, mie imi place sa-l adaug la salata de varza murata, iese deliciasa, si merge excelent cu aceasta mancare de naut.
Feliem rosiile in bucati si le adaugam peste sosul de rosii passate.
In oala Crock Pot adaugam mai intai nautul inmuiat si bucatile de afumatura.
Completam cu legumele tocate si condimentele.
Cand este aproape de final, adaugam sare si piper dupa gust, recomand sa adaugati sarea la urma deoarece aceasta intareste nautul in timpul fierberii.
Mancarea de naut cu afumatura are un gust foarte apropiat de cel al iahniei de fasole. Este foarte gustoasa, hranitoare si satioasa. Se poate servi cu muraturi de sezon, salata de varza murata, gogosari in otet, sfecla rosie in otet sau castraveti in otet.
Pofta buna!